ГАЗ МОЛЯ ЗА СЬВЕТ
Модератор: Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- sniper74
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
ГАЗ МОЛЯ ЗА СЬВЕТ
напоследьк се чуда дали да сложа газов инжекцион или да си карам на бензин но сьм имал газ на кола и знам че ще ми докара проблеми
ако може помогнете сьс сьвети
ако може помогнете сьс сьвети

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Колега по темата за газта е писано страшно много.От личен опит мога да ти кажа че ако нямаш проблеми с тоците няма да имаш никакви кахъри с газта още по малко когато си с газов инжекцион това си е лично мое мнение.
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Ако караш доста и имаш възможност сложи си хубав газов инжекцион, ама не са евтини, но с километрите се избиват...
Ако я ползваш колата веднъж-два пъти седмично за ходене на кафе и кеф... няма смисъл. Аз съм с AG Zenit за 1600лв слаган миналата година - не е перфектна докато загрее, но после ми е ОК, а и с 12лв минавам 100км градско, без задръствания и малко над 100... просто на бензин не мога... но определно ми беше жал за машината като слагах ГИ-то, но сега не я спирам - като компромисен вариант става.
ПС: сложих си бутилка на мястото на газовата и сега багажника си ми е напълно функционален . резервната е в калъф и я местя където пожелая.
Ако я ползваш колата веднъж-два пъти седмично за ходене на кафе и кеф... няма смисъл. Аз съм с AG Zenit за 1600лв слаган миналата година - не е перфектна докато загрее, но после ми е ОК, а и с 12лв минавам 100км градско, без задръствания и малко над 100... просто на бензин не мога... но определно ми беше жал за машината като слагах ГИ-то, но сега не я спирам - като компромисен вариант става.
ПС: сложих си бутилка на мястото на газовата и сега багажника си ми е напълно функционален . резервната е в калъф и я местя където пожелая.
- nabora
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1987 e30
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Глас за ГИ-то колега. Аз съм с обикновенна газова и карам вече 150 000 км и нямам проблеми. На година въртя по около 35 000 км. Трябва само редовно да си проверяваш свещите, смяна на въздушен филтър , лулите и бобините ... Аз на всеки 20 000 км сменям свещи -те са ефтини ,но в интерес на истината до сега ми се е случило само веднъж да сменя две бобини и лулите за целият период от време. Иначе относно горенето с една бутилка от 63 литра го взимам разстоянието от София до Царево, което е 510 км на климатик. Сам си прави извода ако си на бензин колко ще ти е . Просто ако въртиш много км много бързо ще си избиеш парите за ГИ-то. Аз съм с две ръце за ГИ-то особено ако тази кола е ползваш за евридейка както мен .Пък и нали това е целта - колата да ти служи, а не ти на нея.... Като искаш да се издокараш, взимаш си едно 740 е38-ца за събота и неделя и с нея ходиш на кафе, а 5-цата ти е евридейка и е шпориш яко на ГАЗ. Много здрави автомобилчета са 5-ците и когато ги поддържаш както трябва ти служат дълго....И специално за мен това е идеалният вариант голяма кола съчетано с ефтино придвижване ...
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Ами то аз свещи не съм пипал - а са на минимум 20К, лулите смених, че се бяха нацъфтяли, но никаква промяна (нито по-добре, нито по-зле), бобините - нямам идея, филтъра - гледам между 7К и 10К да е сменен (то нали и заради дебитомера - четох за превенция)...
Само имай предвид, че ако я караш на много къси дистанции - до 4-5км (до работа и т.н.) няма смисъл от газта - реално колата докато загрее и мине на газ (предимно зимата де) ти вече си стигнал и така само доливаш бензин. За дълго обаче си е добра инвестиция.
Само имай предвид, че ако я караш на много къси дистанции - до 4-5км (до работа и т.н.) няма смисъл от газта - реално колата докато загрее и мине на газ (предимно зимата де) ти вече си стигнал и така само доливаш бензин. За дълго обаче си е добра инвестиция.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
виждам че си с м50 мотора - съвета ми е да сложиш газ инжекцион.. вървенето е същото какот на бензин, но разхода лева/100км е наполовина
то на бенз неможе да направи 12/100 разход вие с ГИ го свалихте до толкова... И като покараш 2 км при всяко палене на бенз и ако караш най-често къси растояния с дълъг престой... Караш на бензин+газ особенно зимата. Пак излиза по евтино от бензина ама до колко е оправдано ? Ако караш много извън градско на дълги разстояния има смисъл,Всеки си преценява.
- sniper74
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
sineok_pi4_ написа:Глас за ГИ-то колега. Аз съм с обикновенна газова и карам вече 150 000 км и нямам проблеми. На година въртя по около 35 000 км. Трябва само редовно да си проверяваш свещите, смяна на въздушен филтър , лулите и бобините ... Аз на всеки 20 000 км сменям свещи -те са ефтини ,но в интерес на истината до сега ми се е случило само веднъж да сменя две бобини и лулите за целият период от време. Иначе относно горенето с една бутилка от 63 литра го взимам разстоянието от София до Царево, което е 510 км на климатик. Сам си прави извода ако си на бензин колко ще ти е . Просто ако въртиш много км много бързо ще си избиеш парите за ГИ-то. Аз съм с две ръце за ГИ-то особено ако тази кола е ползваш за евридейка както мен .Пък и нали това е целта - колата да ти служи, а не ти на нея.... Като искаш да се издокараш, взимаш си едно 740 е38-ца за събота и неделя и с нея ходиш на кафе, а 5-цата ти е евридейка и е шпориш яко на ГАЗ. Много здрави автомобилчета са 5-ците и когато ги поддържаш както трябва ти служат дълго....И специално за мен това е идеалният вариант голяма кола съчетано с ефтино придвижване ...
аз ходих до ахтопол и ми даде 11 бензин
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
AcOrP написа:то на бенз неможе да направи 12/100 разход вие с ГИ го свалихте до толкова... И като покараш 2 км при всяко палене на бенз и ако караш най-често къси растояния с дълъг престой... Караш на бензин+газ особенно зимата. Пак излиза по евтино от бензина ама до колко е оправдано ? Ако караш много извън градско на дълги разстояния има смисъл,Всеки си преценява.
12 не може да направи да , под 15 не пада

Газа си е газ , върви си екстра и джоба е пълен , а това че преебава колата са приказки от 1001 нощ, те Ханс и Гюнтер преди мен са я пазили като очите си сигурно....колата е мойта подметка и трябва да ми служи !
Всеки който кара над 1000км на месец и ходи и извън София си е най добре да е на газ. Мойта я държа точно една минута сутрин на бенз да си оправи вкуса в колектора и оттам натам на газ.РАзхода ми е 15/16 на газ , ама си я карам мъжката , на бензин ако я карам така...ще зареждаме секи ден 50 кинта.
Не слагайте инжекциони за по 800 1000лева , нищо инжекционно няма в тях, само заблудата е голяма.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
AcOrP написа:то на бенз неможе да направи 12/100 разход вие с ГИ го свалихте до толкова... И като покараш 2 км при всяко палене на бенз и ако караш най-често къси растояния с дълъг престой... Караш на бензин+газ особенно зимата. Пак излиза по евтино от бензина ама до колко е оправдано ? Ако караш много извън градско на дълги разстояния има смисъл,Всеки си преценява.
мойта си гори 12 газ - ако не вярваш - ела да те повозя

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Turbo_Ted написа:AcOrP написа:то на бенз неможе да направи 12/100 разход вие с ГИ го свалихте до толкова... И като покараш 2 км при всяко палене на бенз и ако караш най-често къси растояния с дълъг престой... Караш на бензин+газ особенно зимата. Пак излиза по евтино от бензина ама до колко е оправдано ? Ако караш много извън градско на дълги разстояния има смисъл,Всеки си преценява.
мойта си гори 12 газ - ако не вярваш - ела да те повозякато 70% от времето я карам градско през деня - е34 туринг м50б20 с ванос
Заповядай в София и ще говорим пак.Те и тука не горят , ако караш по цариградско до горубляне и т,н,. Тва 12 на газ на М50б20 не съм го виждал никога...виж до 13 14 градско да ,ама 12 е неква химера , сигурно извън гориш 7 ?а може би 8 ? АРЕ СТИГА ,мерене на пишките , акоя каращ кат пенсия мое и да падне малко ,ама ако си я караш харабийската 15 16 не мърда./

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
JIKI_RACER написа:Заповядай в София и ще говорим пак.Те и тука не горят , ако караш по цариградско до горубляне и т,н,. Тва 12 на газ на М50б20 не съм го виждал никога...виж до 13 14 градско да ,ама 12 е неква химера , сигурно извън гориш 7 ?а може би 8 ? АРЕ СТИГА ,мерене на пишките , акоя каращ кат пенсия мое и да падне малко ,ама ако си я караш харабийската 15 16 не мърда./
Абе много зависи от карането и трафика. Сега и на мене ми дава 12.5 разход, ама няма никой по улиците и половината е извън града. Като минат отпуските пак ще си дойда на 15/100.
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
На градско за 10 лв. Газ минавам 60 км,а за 15 лв Газ минавам 100 км,така че сами си правете изводите. Това последно е засичано не в СОФИЯ,а в..Приморско -ама то сега тук е лудница по улиците и се кара на 1-ва и втора вечер.....И все пак Газ-та си е Газ особено за дълго. Аз примерно си ходя за 40 лв. до Пловдив ..Не знам ако съм на бензин ама ще е двойно ....За дълги Газ-та е перфектно иначе за града, няма смисъл ..Палиш на бензин и докато прехвърли на Газ и вече си стигнал ...
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2