Домашен начин за почистване на инжекциона.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 1.8
Мечтае да кара: Е39 2.5 D

Домашен начин за почистване на инжекциона.

Мнение от vodach » 17 Дек 2008, 21:51

Колеги, докато се ровех из международните форуми ми изпадна темата за почистване на инцекцион. Вместо да си копувате STP injection cleaner, който между другото е световно признат, ето какви разтворих намерих в форума на Алфа Ромео- Разтвори, които са основни съставки в добавките за почистване на инжекциони:
1. Парафин.
2. Тулол/Ксилен
3. Киросин.
4. Ацетон - съотношението би трябвало да бъде 150мл. към 40л. безин.
5. Метил бензин.
6. Фенил метан.

Голяма част от посочени по-горе са добавки за покачване на октановото число. Ще бъде хубаво ако споделите дали ще приемете идеята за почистване на инжекциона с тях. За да не съм голословен ,аз ще отида в събота да си купя някой от първите 4 вида и ще сложа, като внимавам за съотношението с бензина.

http://forums.turbobricks.com/showthread.php?t=110464 Ето домашен образец за чистене на дюзи.
Последна промяна vodach на 17 Дек 2008, 23:37, променена общо 5 пъти
"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 17 Дек 2008, 22:36

#1 и #2 ми се виждат ала - бала. освен да запушиш дюзите още повече, не ми се вярва да стане нещо друго.

с другите чикии има голяма вероятност прее@беш дюзите. все пак са пластмасови.

като цяло почистването става с ултразвук.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vodach » 17 Дек 2008, 22:46

@2bar написа:#1 и #2 ми се виждат ала - бала. освен да запушиш дюзите още повече, не ми се вярва да стане нещо друго.

Мерси, по принцип на ултразвук почистват много рядко... също с вибрована почистват. Ама истината е в много попрост метод. Той ще бъде за следващата тема за домшано :bgflag:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 17 Дек 2008, 22:54

и като как керосина ще дигне октана, като самият негов е 15-35 :roll: :mhihi:
даже логиката на всички добавки е тъкмо опака...

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 17 Дек 2008, 22:56

vodach написа:
@2bar написа:#1 и #2 ми се виждат ала - бала. освен да запушиш дюзите още повече, не ми се вярва да стане нещо друго.

Мерси, по принцип на ултразвук почистват много рядко... също с вибрована почистват. Ама истината е в много попрост метод. Той ще бъде за следващата тема за домшано :bgflag:

не мога да те разбера.....ся като имаш едно на ум, че и с утразвук резултатите не кой знае колко добри, кажи ми как точно искаш да ги почистиш дюзите с изброените от теб лайна?

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 17 Дек 2008, 22:58

vodach написа:

не мога да те разбера.....ся като имаш едно на ум, че и с утразвук резултатите не кой знае колко добри, кажи ми как точно искаш да ги почистиш дюзите с изброените от теб лайна?

и каква е тази "вибрована"?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vodach » 17 Дек 2008, 23:01

неща да си пълня темата с глупости. Малко ти е теорията, не може всичко да се каже в тая тема. Освен това са ги пробвали на кочини, като алфа ромео, аз ще ги пробвам в събота,так, че нем ога ти дам категоричен отговор. Действат ли или не. Във Всеки случай STP ми помогна очевдино, преди на друга кола.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 17 Дек 2008, 23:33

Колеги, да ме прощавате, защо не пробвате и с нафталин в бензина.
Не се занимавайте с глупости, това се прави когато ще продавате колата, ако искате да карате - нови.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 17 Дек 2008, 23:38

vodach написа:......Малко ти е теорията, не може всичко да се каже в тая тема......

аре ся, глупости...малко ми била теорията. само за протокола, даже ми е в повече.....

ся, като ти оставя глупостите на страна - широчина на гумите, прекъсвания и други, да ти кажа обадя и малко практика.....

почистване на дюзите, кога успешно, кога не толкова се прави с ултразвук. не за друго, ами защото се ползва ефекта наречен кавитация. истината е, че всичко това не е контролирано, и всичко е на базата на опит. при самото почистване дюзите се пускат да работят (прави се генератор, смяташ му честотата да отговаря на около 3000 - 4000 об/мин) и се налива някаква течност - дори и с вода стига. идеята на цялата работа с течноста е, да може да може да се получат условия за кавитация и при самото "спукване на мехурите" полепите по дюзите да се "разбият". освен за кавитацията самата течност помага и за охлаждането на самите дюзи (иначе на сухо може и да завариш иглата).

за самото чистене - ако е карано само на бензин, бенз. филтър е снемян на време и е сипван хубав бензин, нужда от чистене няма. ако се кара на газ и я хванеш от началото и редовно правиш профилактика на дюзите в ултразвукова вана, има някакъв ефект. ако колата е заебана, и вече дюзите са тотално запушени......по - добре да се купят дюзи втора ръка, които не са помирисвали газ.....

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 17 Дек 2008, 23:54

@2bar написа:...ако колата е заебана, и вече дюзите са тотално запушени......по - добре да се купят дюзи втора ръка, които не са помирисвали газ.....

... в което няма как да бъдеш сигурен...
Колко струва една дюза, чисто нова?

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 18 Дек 2008, 0:11

аз пробвах с добавка и с парафин еми немога да кажа колко ефект има но откакто карам на бензин с парафин разхода постепенно почна да пада. От опитът ми с чистенето на дебитомер-а и дросела има доста голям шанс инжекторите да са се поизчистили малко от добавката или от самия бензин. За тулола и другите неща които разяждат пластмаса не бих пробвал като се има в предвид,че вътре бензиномера е пластмасов както и стойката на помпата, аз това нещо не бих го сипал.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 18 Дек 2008, 0:21

Аз честно казано не бих правил никакви експерименти с някое от тези вещества :!: най-хубавата добавка ,която съм ползвал ,дори по-добра от тази на STP по мое мнение е Desolit K ,собствена разработка на BMW ,продават я в представителствата около 14 лв е и е нещо наистина невероятно ,колеги пробвайте я на всяка цена като ако имате шум от дюзите или неравномерна работа сипете една опаковка в самоп 10 литра в резервоара и карайте почти до свършване - това е ударната доза за истинско почистване :!: Преди това обаче си сменете горивния филтър :idea:

п.с. Аз едно време като ученик в техникума по автотранспорт на Редута си бях купил ЗАЗ-ка с още няколко съученици партийно (1996-та ако не се лъжа) ,направо такива кросове й удряхме зад блока в полето където сега изникна комплекс "Цариградски" и мога да кажа ,че бяхме намерили тогава тулол и в чист вид като сипвахме в резервоара ,ЗАЗ-а вървеше на умиране - вдигна към 60 на първа и 90 на втора :shock: ,но и стрелката на температурата на двигателя се скриваше от погледа на пилота :mhihi: и отваряше дясната врата :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 18 Дек 2008, 1:11

Penchev написа:Аз честно казано не бих правил никакви експерименти с някое от тези вещества :!: най-хубавата добавка ,която съм ползвал ,дори по-добра от тази на STP по мое мнение е Desolit K ,собствена разработка на BMW ,продават я в представителствата около 14 лв е и е нещо наистина невероятно ,колеги пробвайте я на всяка цена като ако имате шум от дюзите или неравномерна работа сипете една опаковка в самоп 10 литра в резервоара и карайте почти до свършване - това е ударната доза за истинско почистване :!: Преди това обаче си сменете горивния филтър :idea:

п.с. Аз едно време като ученик в техникума по автотранспорт на Редута си бях купил ЗАЗ-ка с още няколко съученици партийно (1996-та ако не се лъжа) ,направо такива кросове й удряхме зад блока в полето където сега изникна комплекс "Цариградски" и мога да кажа ,че бяхме намерили тогава тулол и в чист вид като сипвахме в резервоара ,ЗАЗ-а вървеше на умиране - вдигна към 60 на първа и 90 на втора :shock: ,но и стрелката на температурата на двигателя се скриваше от погледа на пилота :mhihi: и отваряше дясната врата :mhihi:

Георги Пенчев

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Още ме боли корема ... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 18 Дек 2008, 1:34

я обадете за нафталина защото до колкото съм чувал от човека които си е сипва ефекта е бил много добър????
Изображение

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 18 Дек 2008, 7:46

Дезолит е добавката,както ви се каза не се занимавайте с безсмислени експерименти!

Следваща

Назад към E34