Пуши, та се сцепва !

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Пуши, та се сцепва !

Мнение от tedoto » 08 Ное 2008, 15:21

Значи от 1 година имам bmw и до сега не съм забелязал нито веднъж тая работа.Карам си аз вчера и като спирам на бензиностанцията изгасям аз и една голяма мъгла покрай мене от дим . Викам това май е от мен :mhihi: .Запалвам аз пак излизам и гледам как пуши сякаш всеки момент ще й стане нещо.И незнайно защо това го прави само когато двигателя е загрял вече до нормална температура.Сутрин когато си я паля няма такива проблеми.По принцип гърнето ми е спукано ама възможно ли е да е само от това.Дима не е черен.Мирише повече на бензин,понеже си мислех че ще е от маслото но не излезе от там ... :?: :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 08 Ное 2008, 16:02

аз мисля че е гарнитура на главата за смяна

ПС поздрави от Хиитроу :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 08 Ное 2008, 19:07

Виж маслото да не е пресякла!Дали ти губи вода!Ако не,провери маркучите на турбото и т.н.Ако някои е хлабав или спукан така става но и мощност трябва да губиш.

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 08 Ное 2008, 19:27

Иван Стоянов написа:Виж маслото да не е пресякла!Дали ти губи вода!Ако не,провери маркучите на турбото и т.н.Ако някои е хлабав или спукан така става но и мощност трябва да губиш.
колата е бензинова колега :mhihi: :mhihi: А що се отнася до колегата пуснал темата-ми кажи точно с кой мотор е колата щото през 90 г си произмежда М20 и после почват М50
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tedoto » 08 Ное 2008, 19:43

ами М20Б20 е мотора ...

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 08 Ное 2008, 20:23

скапана ламбда..можебиама най добре един тест и направете.Възможно е да работи на богата смес -явно има некой датчик скапан
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 1.8
Мечтае да кара: Е39 2.5 D

Мнение от vodach » 08 Ное 2008, 22:01

лелелее,

Колега това с пушенето не е шега работа.

Може да е от много работи. По принцип щом пуши значи гори масло или вода горивната камера, на някой цилиндър. Ако е от гарнитура, както предложиха колегите, аз бих предположил, че за да гори чак такова количество не ми се вярва. Пък за "погрешна смес", щеше да кажеш, че освен пушека, ще прекъсва или неравномерни оборти. Пък ти не си го казал.

За масло по-ми се чини, но тогава опирам до много неща... :
- гумички на клапаните:
- сучпен сегмент, маслосъбиращ или горивен;
- също ганитура на главата;
- износен ДВГ.
Последното не ти го пожелавам. Всички горепосчени възможности има трикчета, с които да ги провериш ида ги ремонтираш с по-малко пари. Ако се интересуваш, ще ти разкажа.
"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 08 Ное 2008, 22:22

Ма къде гледам :mhihi: Е важи за дизел :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vodach » 09 Ное 2008, 16:27

Иван Стоянов написа:Ма къде гледам :mhihi: Е важи за дизел :D

Важи за дизел и за Бензин.
Първо виж какъв цвят е пушека. Ако е Бял значи може и дова и не изгоряла нафта да е. Ако е син към значи по-скоро е масло. Ако е черен значи е неизгоряла нафта 90% тоест лоша ГВСмес.

1. Ако е счупен сегмент, или износен двигател, можеш да пробваш с измерване на копмресията. Отвори си каталога и виж колко го дават за твоя модел (мисля, че беше 21 или 30 атмосфери ще те излъжа...).
2. Ако е гумички на клапаните не можеш да го провериш, но за това пък ремонт е макс 100 лв. с чстите и работата.
3. Ако е ганитура на главата проверявай на всеки 30 мини каране нивото на водата.
4. Ако е Горивовъздушна смес (ГВС) отиваш на стен за дизели (препоръчитлено сервиз Bosch)Не знам твойята помпа-дуза л ие или комън рейл, но и в двата слуачя тия в сериза ще се справят.

Най-важното е първото! ако е наред ще минеш с лек ремонт. Компресията може да ти я замерят на всякъде.

Успех.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 09 Ное 2008, 16:53

стига де.....то всяка втора, да не кажа първа диагноза в този форум започва с гарнитура и следващата е глава :shock:

това с "пушенето" е толкова относително....., че има една камара въпроси, на които човека трябва да си отговори и чак тогава да се направи някакъв извод за състоянието на мотора.

като се започне от това, какъв е цветът на пушека, миризма, после да се мине през нивото на антифриза, маслото, разхода, работата на двигателя, как изглеждат свещите на различните цилиндри, та да се стигне до това, каква е външната температура, дали има газова или не, каква точно е, дали само на газ или на бензи, дали и на двете и т.н.

иначе всичко друго си остава само чешене на езици/търкане на клавиатура ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tedoto » 09 Ное 2008, 19:28

колеги мерси за съветите ще погледна всичко което изразихте като мнение .Що се отнася до двигателя - сменян е.Още при купуването се уточни.Цвета на дима е бял.Това го споменах.Нямам газово карам си я само на бензин...маслото има още малко хляб в него , но ще трябва да се сменя след около 1000 км някъде.Ще търся причината просто немога и не смятам да я оставя така в никакъв случей ! И още нещо миризмата повече е на бензин .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vodach » 09 Ное 2008, 20:56

tedoto написа:колеги мерси за съветите ще погледна всичко което изразихте като мнение .Що се отнася до двигателя - сменян е.Още при купуването се уточни.Цвета на дима е бял.Това го споменах.Нямам газово карам си я само на бензин...маслото има още малко хляб в него , но ще трябва да се сменя след около 1000 км някъде.Ще търся причината просто немога и не смятам да я оставя така в никакъв случей ! И още нещо миризмата повече е на бензин .

Абе момче,
Може ли до сега да си писал дизел в подписа ?? лелеее.

значи е вода в цилиндрите. виж цвета на мслото, моменталически, че имам нещо предвид. :conf:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tedoto » 09 Ное 2008, 21:16

vodach написа:
tedoto написа:колеги мерси за съветите ще погледна всичко което изразихте като мнение .Що се отнася до двигателя - сменян е.Още при купуването се уточни.Цвета на дима е бял.Това го споменах.Нямам газово карам си я само на бензин...маслото има още малко хляб в него , но ще трябва да се сменя след около 1000 км някъде.Ще търся причината просто немога и не смятам да я оставя така в никакъв случей ! И още нещо миризмата повече е на бензин .

Абе момче,
Може ли до сега да си писал дизел в подписа ?? лелеее.

значи е вода в цилиндрите. виж цвета на мслото, моменталически, че имам нещо предвид. :conf:

Цвета на маслото забелязах ще е светлокафяв сякаш е смесван с вода или нещо такова немога да го опиша точно но е различен !

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 09 Ное 2008, 22:23

Колега , от София ли си ?
Защото ако 'да" може да дойдеш вдругиден вечер на редовната ни сбирка в "Дружба" и моят брат да я погледне колата , той М20-ските ги е научил до такава степен ,че докато обядва през две стаи чува такъв мотор на улицата :mhihi: А да не кажа ,че е пристрастен към М20 :mhihi:

Изображение

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tedoto » 09 Ное 2008, 23:00

За жалост , не съм от София колега.На другия бряг съм аз.От Варна съм по принцип и имах между другото намерение да идвам с нея към София ама ме е страх сега така да карам искам да си я стегна първо и тогава.А иначе към края на месеца живот и здраве ще си направя най-накрая турнето с нея :mhihi: Но за сега проблема си остава не разрешен все още...

Следваща

Назад към E34