Заслужава ли си вече монтирането на газова уредба.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Заслужава ли си вече монтирането на газова уредба.

Мнение от zvetiko » 30 Сеп 2008, 21:10

Природния газ скача с 23.89% за четвъртото тримесечие на 2008 г. и от 1 януари ще има следващо увеличение в размер на 21,4 %

Значи от следващата година газта ще струва 1.9лв.
Моля, колегите с газови уредби да споделят заслужава ли си вече монтирането на газова уредба ,защото и аз се бях запътил да слагам , но при това положение,дали дизеловият двигател ,не е по-добър вариант. :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 30 Сеп 2008, 21:17

Абе колега ... Природна газ мисля е Метан-а не Пропан-Бутана... Първото се извлича чисто ... Второто е остатъчен продукт от крекинга на нефта ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Заслужава ли си вече монтирането на газова уредба.

Мнение от exigo » 30 Сеп 2008, 21:20

zvetiko написа:Природния газ скача с 23.89% за четвъртото тримесечие на 2008 г. и от 1 януари ще има следващо увеличение в размер на 21,4 %

Моля, колегите с газови уредби да споделят заслужава ли си вече монтирането на газова уредба ,защото и аз се бях запътил да слагам , но при това положение,дали дизеловият двигател ,не е по-добър вариант. :confused:

Тц-тц-тц-тц еййййй, няма да се спрат заначи. Още малко и ще я изравнят с другите горива. Аз бях доста довелен от газовото на голфа, ама май вече няма смисъл от газово устройство. Я да направя една равносметка с минали наблюдения. Голфа гореше 10-12 л газ градско или = 22.8лв за 100км, а бензин гореше 8-10 л градско или =21,9лв за сто км. Според мен при новата цена няма да има смисъл от газово, че и уредба да се купува, монтаж, че и ако е ГИ......... :bcry:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 30 Сеп 2008, 21:23

zvetiko написа:Природния газ скача с 23.89% за четвъртото тримесечие на 2008 г. и от 1 януари ще има следващо увеличение в размер на 21,4 %

Моля, колегите с газови уредби да споделят заслужава ли си вече монтирането на газова уредба ,защото и аз се бях запътил да слагам , но при това положение,дали дизеловият двигател ,не е по-добър вариант.:confused:
спокойно ве....значи нафтата и бензина ще станат над 3 лв...Запомни едно нещо-далаверата е в газта и в нейната продажба.Нема да приближат цената на синьото гориво до бензина и дизела-в това да бъдеш сигурен.Молете се да не стане цената 1.90 :( :( :(
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 30 Сеп 2008, 21:29

bmwfena написа:

Моля, колегите с газови уредби да споделят заслужава ли си вече монтирането на газова уредба ,защото и аз се бях запътил да слагам , но при това положение,дали дизеловият двигател ,не е по-добър вариант.:confused:
спокойно ве....значи нафтата и бензина ще станат над 3 лв...Запомни едно нещо-далаверата е в газта и в нейната продажба.Нема да приближат цената на синьото гориво до бензина и дизела-в това да бъдеш сигурен.Молете се да не стане цената 1.90 :( :( :(

Фенче какво да се молиме-те днес го направиха. :confused:
Цената на газта зависи от онова тъпо споразумение ,което нашите направиха с руснаците преди няколко години,докато цената на дизела и бензина се определя от международните.Не може в Гърция и Германия да кажем да е 1 евро ,а в България 2.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 30 Сеп 2008, 21:32

SaSo написа:Абе колега ... Природна газ мисля е Метан-а не Пропан-Бутана... Първото се извлича чисто ... Второто е остатъчен продукт от крекинга на нефта ;)

Колега и аз не знам точно какво разбират под природен газ-метан,пропан -бутан или и двете.Хубаво е ако някой може да каже с точност за какво става въпрос-да се мисли каква уредба точно да се слага,ако все още имаме избор разбира се.

Ето вижте тук:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD_%D0%B3%D0%B0%D0%B7

Природният газ е смес от въглеводородите метан СН4, етан С2Н6, пропан С3Н8

Май всичко е вътре. :(

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 30 Сеп 2008, 21:40

в едно съм сигурен -че при всички положения я ЗАГАЗВАМЕ :evil: :evil: :evil: ще ни побъркат тия гадове-на колела ще сме скоро време--не стига че данъци ужасни а и тва гориво
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 30 Сеп 2008, 21:52

аве за метана става въпрос кво се спичате :mhihi: тези дето са на метан гълтат въздух :mhihi:
пропан бутана го доставят от рафинериите а метана (природния газ) е от русия :mhihi: в русия съм :mhihi:
П.С. всичко е разработка на военните :drinking:

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 30 Сеп 2008, 22:05

Булгар газ няа отношение към LPG-то. За пропан-бутана Лукойл коли и беси :mhihi: :mhihi: :mhihi: все пак е остатъчен продукт от нефтопреработката

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 30 Сеп 2008, 22:11

Дано ни се размине, че иначе :( зимата с рейса, а на пролет си купувам велосипед (понеже моя ми го откраднаха 2 пъти...).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 30 Сеп 2008, 22:13

Аве колкото и да викат има намесени политически и бизнес интереси. На тях не им пука колко ще е цената на газта защото са милионери и се возят на служебни коли и парното и тока са им жълти стотинки (за техния стандарт де)

Сега опозицията ще трупа точки като надига вой, че е сключено споразумението неправилно, че не сме мислили като сме се подписвали и всякакви такива и накрая пак ще вдигнат газта не с 36% ами с 29% и ще ни казват как едвам и това са успели да изкопчат и да сме доволни.

Май ще си карам на нафта. Правя ревизия на турбината, бода й чип и трещя с тдс-ката и 180 к.с. Почнах да се возя по задръстванията и май си ми е добре с автомата и нафта на черно.

Чакам и др. мнения да знам дали да свалям колата от продава.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 30 Сеп 2008, 22:13

Аз ша точа бензин ако тряя :mhihi:

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 30 Сеп 2008, 22:20

Газова уредба ще има смисъл,но на метан май няма да е изгодно.
Пепи какъв е състава на метана не знам,но това покачване на цената е за него
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 30 Сеп 2008, 22:46

ivan. написа:Газова уредба ще има смисъл,но на метан май няма да е изгодно.
Пепи какъв е състава на метана не знам,но това покачване на цената е за него

Ванка и аз не знам точно за коя газ става въпрос ,за да знам как да реагирам с покупката на следващият автомобил-дано да си прав,че повишението е само за метана.

Аватар
Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
Мечтае да кара: м6

Мнение от BMWm5 » 30 Сеп 2008, 23:11

по принцип съм много по сметките и гледам се да ми е изгодно и тънко :mhihi:

имам 2 коли на бензин и 1 дизел и 4есно казано дизела ми идва наи ефтино.. върви много добре пъргав мо6тен.. икономи4ен просто не мога да кажа отрицателни ка4ества намерил съм си една бензиностанциика за по 2лв литър4ето и се родих

а с бензините.. просто си правя густото със 20 лв си минавам спокоино 100км градско с иса и 5 пари не давам а за по големите двигатели.. те стоят под навеса и се карат по празниците :mhihi: но 17 18 литра на 100 4есно казано не ми се виждат много голям разход за малко по бърз автомобил 6том 6те върви трябва и да гори ина4е не става

и ако има6е толкова много сметка от ЛПГ аз 6тях да съм първия на гъс по моите сметки няма разлика в цената дори идва по скъпо като земем да сменяме кабели све6ти кути и про4ие..

Нека да ми е зле.Караите на гас и си мислете колко сте на далавера :mhihi:

Следваща

Назад към E34