климатика стърже...!?!
Модератор: Технически модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
климатика стърже...!?!
Здравейте,
много странна работа... колата е Е34 М50 ванос `93 с климатроник
значи, паля, включвам климатика на 24 градуса в двете зони еднакво и карам... карам... карам... всичко ОК. Спирам, гася после пак паля пак тръгвам - всичко ОК.
Обаче, като мина 50-60 км плътен пробег без спиране става странното - като зацепи шайбата на компресора се издава странен шум, като че суркаш една тръба в друга тръба. Компресора изключва веднага и след малко пак се включва, ако не излезе същия шум работи около 15-20 секунди и пак изключва, което мисля, че е нормално при вече охладено купе - само поддържа температурата... или не е нормално... незнам. След 4-5 включвания пак се чува същия шум и пак така...?!?
А, сега де ... накъде.. какво не му е наред... кой да ти каже...?!?
Та така... ако някой вече е минал от тука - нека сподели.
Благодарности предварително.
Поздрави,
Д
значи, паля, включвам климатика на 24 градуса в двете зони еднакво и карам... карам... карам... всичко ОК. Спирам, гася после пак паля пак тръгвам - всичко ОК.
Обаче, като мина 50-60 км плътен пробег без спиране става странното - като зацепи шайбата на компресора се издава странен шум, като че суркаш една тръба в друга тръба. Компресора изключва веднага и след малко пак се включва, ако не излезе същия шум работи около 15-20 секунди и пак изключва, което мисля, че е нормално при вече охладено купе - само поддържа температурата... или не е нормално... незнам. След 4-5 включвания пак се чува същия шум и пак така...?!?
Благодарности предварително.

Поздрави,
Д
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Stanchev написа:лагери на компресора най-вероятно...
Лагери казваш и при мен го има същото само че по-рядко го прави ма ми е странно защо в купето се слуши а при двигателя едва се долавя същия шум и идва от към купето не от към компресора

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: климатика стърже...!?!
ddddk написа:Здравейте,
Благодарности предварително.![]()
Поздрави,
Д
Съединител на компресора-почти същото е като съединителя на колата,но се задейства с електромагнит,струва около 70-80лв. втора ръка и можеш да го смениш сам.

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
dinozab написа:Лагери казваш и при мен го има същото само че по-рядко го прави ма ми е странно защо в купето се слуши а при двигателя едва се долавя същия шум и идва от към купето не от към компресора
в купето се чува много силно защото е затворено пространство и кънти. Иначе не може да е от друго място, освен от компресора - това е единствената механична част на един климатик.
За съединителя - има резон - ще го проверя това.
Когато търсех кола попаднах на една, на която съединителя беше направо счупен и дори дрънкаше шайбата като работи двигателя

Това, което ме притеснява е, че за да види такъв зор съединителя, това значи, че винтовата двойка му дава зор - А пък това дали не значи, че скоро ще блокират лагерите или винтовата двойка...

Направо колкото повече го мисля, толкова повече се ужасявам какъв ремонт ме чака

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колега ,като свършиш с ремонта после напиши какво е станало,как е станало и колко е струвало
В архива до сега няма информация по този въпрос ...
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- dinozab
-
-
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
dinozab написа:
Значи от тая част се получава тоя шум ибаааааа тя много пари вееееееееееее![]()
![]()
Дино ,вече ти казах само втора ръка иначе като нова

- dinozab
-
-
Въобще не съм се заглеждал там как е хавата и как стоят нещата.Ще видя макар че на мен ме се струва че тоя звук идва някъде от таблото на колата ма незнам.Като го гледам на схемата то май е на един болт тоя съединител предполагам че не е проблем да се свали и да го поогледам как е макал че незнам по кво може да се познае състоянието му никога не съм виждал такова нещо а и нема да фръкне фреона нали

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колеги ,много съм зает да търся в момента цената на нов съединител - кажете ми колко струва ,благодаря предварително
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Номенклатурен номер : 64521386297
Описание : COUPLING
Ед.цена (с ДДС) : 839.28 BGL
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Няма наличност
Последна промяна cod-cdbp на 25 Авг 2008, 17:02, променена общо 2 пъти

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
dinozab написа:Въобще не съм се заглеждал там как е хавата и как стоят нещата.Ще видя макар че на мен ме се струва че тоя звук идва някъде от таблото на колата ма незнам.Като го гледам на схемата то май е на един болт тоя съединител предполагам че не е проблем да се свали и да го поогледам как е макал че незнам по кво може да се познае състоянието му никога не съм виждал такова нещо а и нема да фръкне фреона нали![]()
![]()
Точно-на един болт е и нищо друго не се маха.Важното е да го извадиш съостно,че аз отначало го мъчих с една 50-см отверка да го изкорубя с подпъхване,защото изглеждаше много срашно и здраво закрепен

- dinozab
-
-
Penchev написа:Колеги ,много съм зает да търся в момента цената на нов съединител - кажете ми колко струва ,благодаря предварително![]()
Георги Пенчев
Номенклатурен номер : 64528390974
Описание : СЪЕДИНИТЕЛ КЛИМАТИКОВ КОМПРЕСОР
Ед.цена (с ДДС) : 543.60 BGL
Няма наличност

Последна промяна dinozab на 25 Авг 2008, 17:04, променена общо 1 път
- dinozab
-
-
zvetiko написа:dinozab написа:Въобще не съм се заглеждал там как е хавата и как стоят нещата.Ще видя макар че на мен ме се струва че тоя звук идва някъде от таблото на колата ма незнам.Като го гледам на схемата то май е на един болт тоя съединител предполагам че не е проблем да се свали и да го поогледам как е макал че незнам по кво може да се познае състоянието му никога не съм виждал такова нещо а и нема да фръкне фреона нали![]()
![]()
Точно-на един болт е и нищо друго не се маха.Важното е да го извадиш съостно,че аз отначало го мъчих с една 50-см отверка да го изкорубя с подпъхване,защото изглеждаше много срашно и здраво закрепени накрая като ме остави без сили го хванах с два пръста,изтеглих напред и падна в ръката ми сам.Какво да му гледаш-виж как е феродото-може да го зачистиш ако е цяло,виж как е гумата между двете части-абе то ще си покаже какво му е.За фреона не се притеснявай-няма нищо общо с него.
![]()
Айде само климатика не бях подел на тааа кола

- dinozab
-
-
_65536_kb_sec_ написа:Номенклатурен номер : 64521386297
Няма наличност

тоя пък да не е за совалка бре