Идея
Модератор: Технически модератори
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Идея
Преди месец и нещо бях в Англия и се возих на кола, чието име често е свързвано с ръжда. Само че за там явно ги правят другояче. Няма бре, няма! Моят приятел имаше една на 13 години, а тази е на 1,5. И каза, че по старата не е избила и грам. Но не за това е думата. Там хората са много възпитани шофьори, за всяко местене пускат мигач. През нощта без фарове да караш само от мигачите ще се освтява пътя.
Та тогава забелязах много интересна екстра. Лостът си има нефиксирано и фиксирано положение. Също като при нас. Но тук започват разликите. Ние като "чукнем" нефиксираното положение и ламБите мигнат веднъж. Ако задържим продължават, но съчетано с мърдане на волана или по-силно натискане се случва да преминаваме към фиксираното. При него обаче има някаква електроника, която след "чукване" на лоста мига не веднъж, а цели ТРИ пъти. Хитро, а? Та се замислих, дали някой с познания по електроника не може да измисли подобно устройство и за нас? Аз лично не бих се замислил да жертвам 5-10 лв. за тази екстра.

- Nasic
- Манчестър Юнайтед Фен
-
- Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
- Кара: E39 525d с много кончета
- Мечтае да кара: GT5
- Детайли за колата: Е39
Имам човек който разбира от тези неща и ще го питам.
Това е супер, защото аз много често използвам това с "не фиксираното" на мигачите.
Това е супер, защото аз много често използвам това с "не фиксираното" на мигачите.
| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Когато работех във Варна(Автотрейд),за голфовете 3-ки,а и не само за тях се предлагаше доп. тази опция ......... едно модулче за 148.00 лв. и мигачитети при почукване мигат 3 пъти,фабрично мисля от Поло 6N9 нагоре го имат (Пасат,Тигуан,Туарег,Тигани и т.н.
........... За доработки Made in BG още не съм чул ........

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Ей Иво ,това ще е супер ,щото и аз го ползвам това с нефиксираното положение
Хайде да видим сега Стоянчо с многото килобайти в секунда какво ще каже по въпроса
Георги Пенчев

Хайде да видим сега Стоянчо с многото килобайти в секунда какво ще каже по въпроса

Георги Пенчев
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
и аз знам че го има на новото поло но съм се замислил дали случайно пък го няма вградено и не трябва да се отключи само
за целта ще си отворя owners manual-а и ще погледна
но имам странното чуство че го няма като опция за нашите коли.
според мен с едно реле за време е напълно възможно да се реализира.
ПС: току що попитах и на Е38 го има и човека каза че и на Е32 трябвало да го има задължително => и на Е34
но аз си все си мисля че зависи от комфорт модула
за целта ще си отворя owners manual-а и ще погледна
но имам странното чуство че го няма като опция за нашите коли.
според мен с едно реле за време е напълно възможно да се реализира.
ПС: току що попитах и на Е38 го има и човека каза че и на Е32 трябвало да го има задължително => и на Е34
но аз си все си мисля че зависи от комфорт модула
Последна промяна cod-cdbp на 19 Авг 2008, 9:26, променена общо 1 път

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
ама тогава като го сложиш релето за време ще имаш минимум 3 мигания или колкото го настроиш....
а я си представи че щракаш мигача в движение преди светофар да кажем и искаш да се престроиш, но в същото време се отказваш и някак си ще стане суматоха....
според мен ключа за мигачи трябва да има 2 отделни контакта за положение, за да стане както трябва.
а я си представи че щракаш мигача в движение преди светофар да кажем и искаш да се престроиш, но в същото време се отказваш и някак си ще стане суматоха....
според мен ключа за мигачи трябва да има 2 отделни контакта за положение, за да стане както трябва.

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Stanchev написа:ама тогава като го сложиш релето за време ще имаш минимум 3 мигания или колкото го настроиш....
Има логика при новите VW-та ако го чукнеш в нефиксирано положение мигат 3 пъти но ако щтрекниш на фиксирано и върнеш веднага не мигат 3 пъти мигачите.Не си спомням като я продаваха тая опция за по-старите модели в комплекта дали влизаше ръчката за мигачите

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
е Станчев, ако се направи някое интелигентно реле за време с микроконтролер той може да отчита тази разлика
иначе сега чета точно electrical troubleshooting manual-а и ще видим какво ще излезе
иначе сега чета точно electrical troubleshooting manual-а и ще видим какво ще излезе

- Nasic
- Манчестър Юнайтед Фен
-
- Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
- Кара: E39 525d с много кончета
- Мечтае да кара: GT5
- Детайли за колата: Е39
Чети, само да не излезе 148.00лв.
.

| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
тези положения на постчето flash left и flash right според мен са точно това което се търси така че има два варианта - или се е зацапал превключвателя или трябва друг превключвател.
PS. сега погледнах и в realoem и там има 5-6 различни типа лостчета. Пише че еди какво си лостче за произведените за Япония коли и тези с еърбег са по различни така че нека с колегите с еърбег да кажат какви са им наблюденията.

- dinozab
-
-
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- dinozab
-
-
_65536_kb_sec_ написа:е пробвай да го цъкнеш само и кажи дали премигва после 3 пъти
Не няма такова нещо

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Не се сменяха лостчета ............. просто модулите си бяха направени фабрично и единствено инсталация се искаше,която влизаше в комплекта ........ Значи мига 3 пъти защото такива били европейските изисквания ......... И на моят Мерцедес лостчето е като на всички останали,но поради airbag-а има мисля още 2 или 3 пинчета,нямам представа защо ..........
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4