Точно отчитане на горивото в резервоара!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Точно отчитане на горивото в резервоара!

Мнение от Tod » 29 Юли 2008, 10:52

Пускам нова тема относно подобряване работата на поплавъка в резервоара, защото сте подхванали приказка в на нашия гръцки колега темата за таблата.
Незнам да ли са еднакви поплаваците в резервоара на бензиновите и дизеловите Е34-ки, но при дизела е един цилиндрично тяло което се муши в друго подобно с много малка хлабина!
Преди време сменях помпата в р-ра саморъчо + Динозабчовите наставления по телефона :mhihi: та тогава ми направи впечатлеиние, налепената мръсотия по ствола на въпросния целиндър, която ми е готвила въпросния проблем!
Та мисълта ми е едно елементарно почистване може да ви отърве от проблема, в голяма част от случайте!
Никога не съм имал проблеми с вярното показание на горивото, даже мога да кажа, че е доста точно при светване на лампата, стрелката е почти на нула събира точно 70л което е мисля точно по-каталог или 10л резерва!
ПС Мога да определя с точност +-2л във секи един момент наличието на гориво в резервоара!
:mhihi: :mhihi:

Аре със здраве! ;)
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
Детайли за колата: BMW E38 740 i black

Мнение от ggb » 29 Юли 2008, 12:29

Браво Тоше много добре написано от твоя страна прав си че на Е-34 ката показанията са повече от точни.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 29 Юли 2008, 13:28

На мен ако е под 40л, отчита вярно, но ако е между 50-80 стрелката в движение, като лопне и е като махало... затва го гледам да е на макс :mhihi:

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Re: Точно отчитане на горивото в резервоара!

Мнение от dinozab » 29 Юли 2008, 16:12

Tod написа:Пускам нова тема относно подобряване работата на поплавъка в резервоара, защото сте подхванали приказка в на нашия гръцки колега темата за таблата.
Незнам да ли са еднакви поплаваците в резервоара на бензиновите и дизеловите Е34-ки, но при дизела е един цилиндрично тяло което се муши в друго подобно с много малка хлабина!
Преди време сменях помпата в р-ра саморъчо + Динозабчовите наставления по телефона :mhihi: та тогава ми направи впечатлеиние, налепената мръсотия по ствола на въпросния целиндър, която ми е готвила въпросния проблем!
Та мисълта ми е едно елементарно почистване може да ви отърве от проблема, в голяма част от случайте!
Никога не съм имал проблеми с вярното показание на горивото, даже мога да кажа, че е доста точно при светване на лампата, стрелката е почти на нула събира точно 70л което е мисля точно по-каталог или 10л резерва!
ПС Мога да определя с точност +-2л във секи един момент наличието на гориво в резервоара!
:mhihi: :mhihi:

Аре със здраве! ;)

Да де само дето резервата е 8л. и стрелката като светне ламбата трябва да е на малко по-нагоре от червената зона.И като толкова претендираш че правилно отчета като ти светне лампата другия път сипи 5 кила нафта да видиш дали ще ги отчете :mhihi: :mhihi: :mhihi: Видях тая тема малко по-късно писах в на колегата темата за таблото нека някой ми премести или изтрий мнението от там че аз незназ как :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Тошо и мани тая снимка от там бре видя ми целия свят пияната мутра :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 29 Юли 2008, 16:26

Разичстих на Грънка темата от офтопик , пишете по тази за проблема :idea:

Георги Пенчев
Изображение

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 29 Юли 2008, 19:16

Тоз съвет май ще ми свърши работа... на мен като ми светне лампата, бия рязко спирачки, защото в следващите 100 м. ми гасне колата :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i 98г.
Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW

Мнение от Stennli » 29 Юли 2008, 22:16

Аз не мога да си обесня що става така:карам на газ,а бензиномера започва да пада все едно карам на бензин,накрая светва и лампата.Кати изгася колата и пак да запаля се оправя.Мислех че бензиномера си показва направо от резервоара от датчика сигнал,но явно не е точно така ,не е директна връзка.Явно компа се обърква нещо.
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита :)
ИзображениеИзображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 29 Юли 2008, 22:47

Stennli написа:Аз не мога да си обесня що става така:карам на газ,а бензиномера започва да пада все едно карам на бензин,накрая светва и лампата.Кати изгася колата и пак да запаля се оправя.Мислех че бензиномера си показва направо от резервоара от датчика сигнал,но явно не е точно така ,не е директна връзка.Явно компа се обърква нещо.
и при мен е така---ми луда работа е -тва е слабо место на е34като-едно ме е яд-на старата е28 винеги знаех колко гориво има в колата а сега тоа мой дънер показва по хавата си-и затова ще върви на газ та да лъже майка си колко бенз има :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ozy » 29 Юли 2008, 22:54

Моля някой да каже, кой поплавък (ляв или десен(този който е с помпата)) за кое ниво(количество) отговаря. При едни проблема с отчитането е над 20 литра, при мен проблама е под 20 литра. Това ще рече че като имам под 20 литра бензин, колата ми отчита от 0 до 20 когато и скимне, в повечето случаи е на 0. Когато сложа повече от 20 литра стралката си отива на мястото.

ПС: Ихааа колко скоби и пояснения написах... :mhihi:

Поздрави.
Красимир Дянков
"Колкото повече, толкова повече!" - Мечо Пух

Penchev написа:... Там когато паднех под 220 км/ч връщах 4-та скорост ,карал съм колата в баирите с по 6400 мин-1

Георги Пенчев

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 29 Юли 2008, 22:58

ozy написа:Моля някой да каже, кой поплавък (ляв или десен(този който е с помпата)) за кое ниво(количество) отговаря. При едни проблема с отчитането е над 20 литра, при мен проблама е под 20 литра. Това ще рече че като имам под 20 литра бензин, колата ми отчита от 0 до 20 когато и скимне, в повечето случаи е на 0. Когато сложа повече от 20 литра стралката си отива на мястото.

Поздрави.
Красимир Дянков
3 поплавъка сминих пак си таа-не е от там грешката-от таблото е цялата работа :!:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i 98г.
Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW

Мнение от Stennli » 29 Юли 2008, 23:00

откачаш кабелите на единия поплавак и ги допираш един към друг след като си подал на контакт,и гледаш бензиномера
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита :)
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tod » 30 Юли 2008, 8:13

dinozab написа:Да де само дето резервата е 8л. и стрелката като светне ламбата трябва да е на малко по-нагоре от червената зона.И като толкова претендираш че правилно отчета като ти светне лампата другия път сипи 5 кила нафта да видиш дали ще ги отчете :mhihi: :mhihi: :mhihi: Видях тая тема малко по-късно писах в на колегата темата за таблото нека някой ми премести или изтрий мнението от там че аз незназ как :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Тошо и мани тая снимка от там бре видя ми целия свят пияната мутра :mhihi: :mhihi: :mhihi:

К`ви пет литра ве на тоя бидон-все едно да се изпикаеш в морето и после да мериш колко се е дигнало нивото! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПС Моята резерва е американска затова е 10л :mhihi:
Коя снимка -оная с каубоя в подписа ми ли? :mhihi:
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tod » 30 Юли 2008, 8:17

Stennly намали си подписа друже, че ако постниш още две -три, темата ще се зарежда пет минути ! ;)
Good Luck

Аватар

Мнение от dinozab » 30 Юли 2008, 8:28

ozy написа:Моля някой да каже, кой поплавък (ляв или десен(този който е с помпата)) за кое ниво(количество) отговаря. При едни проблема с отчитането е над 20 литра, при мен проблама е под 20 литра. Това ще рече че като имам под 20 литра бензин, колата ми отчита от 0 до 20 когато и скимне, в повечето случаи е на 0. Когато сложа повече от 20 литра стралката си отива на мястото.

Поздрави.
Красимир Дянков

Къв ляв десен бре колега Е34 е само с един от дясната страна Е36 е с два.Както каза Фена проблема е в таблото не в поплавъка ;)

Аватар

Мнение от dinozab » 30 Юли 2008, 8:32

Tod написа:
dinozab написа:Да де само дето резервата е 8л. и стрелката като светне ламбата трябва да е на малко по-нагоре от червената зона.И като толкова претендираш че правилно отчета като ти светне лампата другия път сипи 5 кила нафта да видиш дали ще ги отчете :mhihi: :mhihi: :mhihi: Видях тая тема малко по-късно писах в на колегата темата за таблото нека някой ми премести или изтрий мнението от там че аз незназ как :mhihi: :mhihi: :mhihi:

К`ви пет литра ве на тоя бидон-все едно да се изпикаеш в морето и после да мериш колко се е дигнало нивото! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПС Моята резерва е американска затова е 10л :mhihi:
Коя снимка -оная с каубоя в подписа ми ли? :mhihi:

Няма значение бре юрдек :mhihi: :mhihi: :mhihi: Ти и 10 да сипеш пак няма да ги фане поне не веднага а трябва да гасиш и палиш 10 пъти.Аз съм забелязъл че под 20л си пада как си иска стрелката или кото зацепе на 20 и там стои бая време и извъднъж светне ламбата и падне на 10 :roll:
И точно за тая снимка в подписа ти говоря :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Следваща

Назад към E34