Точно отчитане на горивото в резервоара!
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
Точно отчитане на горивото в резервоара!
Пускам нова тема относно подобряване работата на поплавъка в резервоара, защото сте подхванали приказка в на нашия гръцки колега темата за таблата.
Незнам да ли са еднакви поплаваците в резервоара на бензиновите и дизеловите Е34-ки, но при дизела е един цилиндрично тяло което се муши в друго подобно с много малка хлабина!
Преди време сменях помпата в р-ра саморъчо + Динозабчовите наставления по телефона
та тогава ми направи впечатлеиние, налепената мръсотия по ствола на въпросния целиндър, която ми е готвила въпросния проблем!
Та мисълта ми е едно елементарно почистване може да ви отърве от проблема, в голяма част от случайте!
Никога не съм имал проблеми с вярното показание на горивото, даже мога да кажа, че е доста точно при светване на лампата, стрелката е почти на нула събира точно 70л което е мисля точно по-каталог или 10л резерва!
ПС Мога да определя с точност +-2л във секи един момент наличието на гориво в резервоара!
Аре със здраве!
Незнам да ли са еднакви поплаваците в резервоара на бензиновите и дизеловите Е34-ки, но при дизела е един цилиндрично тяло което се муши в друго подобно с много малка хлабина!
Преди време сменях помпата в р-ра саморъчо + Динозабчовите наставления по телефона

Та мисълта ми е едно елементарно почистване може да ви отърве от проблема, в голяма част от случайте!
Никога не съм имал проблеми с вярното показание на горивото, даже мога да кажа, че е доста точно при светване на лампата, стрелката е почти на нула събира точно 70л което е мисля точно по-каталог или 10л резерва!
ПС Мога да определя с точност +-2л във секи един момент наличието на гориво в резервоара!

Аре със здраве!

Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
- ggb
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
- Детайли за колата: BMW E38 740 i black
Браво Тоше много добре написано от твоя страна прав си че на Е-34 ката показанията са повече от точни.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
На мен ако е под 40л, отчита вярно, но ако е между 50-80 стрелката в движение, като лопне и е като махало... затва го гледам да е на макс 

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Re: Точно отчитане на горивото в резервоара!
Tod написа:Пускам нова тема относно подобряване работата на поплавъка в резервоара, защото сте подхванали приказка в на нашия гръцки колега темата за таблата.
Преди време сменях помпата в р-ра саморъчо + Динозабчовите наставления по телефоната тогава ми направи впечатлеиние, налепената мръсотия по ствола на въпросния целиндър, която ми е готвила въпросния проблем!
![]()
Аре със здраве!
Да де само дето резервата е 8л. и стрелката като светне ламбата трябва да е на малко по-нагоре от червената зона.И като толкова претендираш че правилно отчета като ти светне лампата другия път сипи 5 кила нафта да видиш дали ще ги отчете

Тошо и мани тая снимка от там бре видя ми целия свят пияната мутра

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Тоз съвет май ще ми свърши работа... на мен като ми светне лампата, бия рязко спирачки, защото в следващите 100 м. ми гасне колата 

- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
Аз не мога да си обесня що става така:карам на газ,а бензиномера започва да пада все едно карам на бензин,накрая светва и лампата.Кати изгася колата и пак да запаля се оправя.Мислех че бензиномера си показва направо от резервоара от датчика сигнал,но явно не е точно така ,не е директна връзка.Явно компа се обърква нещо.
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
и при мен е така---ми луда работа е -тва е слабо место на е34като-едно ме е яд-на старата е28 винеги знаех колко гориво има в колата а сега тоа мой дънер показва по хавата си-и затова ще върви на газ та да лъже майка си колко бенз имаStennli написа:Аз не мога да си обесня що става така:карам на газ,а бензиномера започва да пада все едно карам на бензин,накрая светва и лампата.Кати изгася колата и пак да запаля се оправя.Мислех че бензиномера си показва направо от резервоара от датчика сигнал,но явно не е точно така ,не е директна връзка.Явно компа се обърква нещо.

Моля някой да каже, кой поплавък (ляв или десен(този който е с помпата)) за кое ниво(количество) отговаря. При едни проблема с отчитането е над 20 литра, при мен проблама е под 20 литра. Това ще рече че като имам под 20 литра бензин, колата ми отчита от 0 до 20 когато и скимне, в повечето случаи е на 0. Когато сложа повече от 20 литра стралката си отива на мястото.
ПС: Ихааа колко скоби и пояснения написах...
Поздрави.
Красимир Дянков
ПС: Ихааа колко скоби и пояснения написах...

Поздрави.
Красимир Дянков
"Колкото повече, толкова повече!" - Мечо Пух
Penchev написа:... Там когато паднех под 220 км/ч връщах 4-та скорост ,карал съм колата в баирите с по 6400 мин-1
Георги Пенчев
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
3 поплавъка сминих пак си таа-не е от там грешката-от таблото е цялата работаozy написа:Моля някой да каже, кой поплавък (ляв или десен(този който е с помпата)) за кое ниво(количество) отговаря. При едни проблема с отчитането е над 20 литра, при мен проблама е под 20 литра. Това ще рече че като имам под 20 литра бензин, колата ми отчита от 0 до 20 когато и скимне, в повечето случаи е на 0. Когато сложа повече от 20 литра стралката си отива на мястото.
ПС: Ихааа колко скоби и пояснения написах...![]()
Поздрави.
Красимир Дянков

- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
откачаш кабелите на единия поплавак и ги допираш един към друг след като си подал на контакт,и гледаш бензиномера
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

- Tod
- ентусиаст
-
dinozab написа:Да де само дето резервата е 8л. и стрелката като светне ламбата трябва да е на малко по-нагоре от червената зона.И като толкова претендираш че правилно отчета като ти светне лампата другия път сипи 5 кила нафта да видиш дали ще ги отчете![]()
![]()
Видях тая тема малко по-късно писах в на колегата темата за таблото нека някой ми премести или изтрий мнението от там че аз незназ как
![]()
![]()
![]()
Тошо и мани тая снимка от там бре видя ми целия свят пияната мутра![]()
![]()
К`ви пет литра ве на тоя бидон-все едно да се изпикаеш в морето и после да мериш колко се е дигнало нивото!

ПС Моята резерва е американска затова е 10л

Коя снимка -оная с каубоя в подписа ми ли?

Good Luck
- Tod
- ентусиаст
-
Stennly намали си подписа друже, че ако постниш още две -три, темата ще се зарежда пет минути ! 

Good Luck
- dinozab
-
-
ozy написа:Моля някой да каже, кой поплавък (ляв или десен(този който е с помпата)) за кое ниво(количество) отговаря. При едни проблема с отчитането е над 20 литра, при мен проблама е под 20 литра. Това ще рече че като имам под 20 литра бензин, колата ми отчита от 0 до 20 когато и скимне, в повечето случаи е на 0. Когато сложа повече от 20 литра стралката си отива на мястото.
ПС: Ихааа колко скоби и пояснения написах...![]()
Поздрави.
Красимир Дянков
Къв ляв десен бре колега Е34 е само с един от дясната страна Е36 е с два.Както каза Фена проблема е в таблото не в поплавъка

- dinozab
-
-
Tod написа:dinozab написа:Да де само дето резервата е 8л. и стрелката като светне ламбата трябва да е на малко по-нагоре от червената зона.И като толкова претендираш че правилно отчета като ти светне лампата другия път сипи 5 кила нафта да видиш дали ще ги отчете![]()
![]()
Видях тая тема малко по-късно писах в на колегата темата за таблото нека някой ми премести или изтрий мнението от там че аз незназ как
![]()
![]()
![]()
Тошо и мани тая снимка от там бре видя ми целия свят пияната мутра![]()
![]()
К`ви пет литра ве на тоя бидон-все едно да се изпикаеш в морето и после да мериш колко се е дигнало нивото!![]()
![]()
![]()
ПС Моята резерва е американска затова е 10л![]()
Коя снимка -оная с каубоя в подписа ми ли?
Няма значение бре юрдек

И точно за тая снимка в подписа ти говоря

32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3