е34-м50 б25 чезне центровката

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

е34-м50 б25 чезне центровката

Мнение от gecata73 » 09 Май 2008, 18:15

Та така колеги проблема е следния значи колата е от ремонт-сменени всички клапани,вериги, водачи,лагери,сегменти и там много други дреболии-значи преди да я разглобя се счупи правия водач на веригата и изкриви 2клапана на 5 цилиндър-ремонт се направи и колата запали-направо оргазъм за ушите,но когато я изгасих нещо щракна откъм коляновия вал и при последвалото палене мотора започва да щрака,гаса я разглобвам и установявам че центровката е преместена по-посока на часовника,правя я наново и паля - перфектно, но що я загася пак щрак и пак същото, според мен е зъбното на коляновия вал-шпонката -там някъде е да е проблема -мале напих се докато го напиша та дайте съвет ако някой е патил

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 09 Май 2008, 18:32

Колега, там е проблема - виж дали не ти е смазана шпонката , колелото или недай си боже канала в коляновия вал :idea:
Търсиш лепило Локтайт 638 или 648 не съм сигурен кое точно ,но то е точно и само за тази цел - след оглед сменяш дефектиралата част и с новата слагаш такова лепило

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gecata73 » 09 Май 2008, 18:44

надявам се да е така щото са немам време дая разглобвам и затова тъся първо съвети

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gecata73 » 21 Май 2008, 17:03

да се върнем към нещо позабравено-днес разглобих пак :mhihi: колата, верига перфектна,зъбно колело без луфт на шпонката,всичко си е там и видимо няма проблем, но ми се стува,че на зъбното колело на коляновия вал зъбите са изядени са отивам да го снимам и моля за съвет

Назад към E34