Въпрос за кола нов внос?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от naydenivanov » 14 Май 2008, 0:15

[/quote]Колега ,правилен избор

Аз съм на мнение ,че за около 6500 лв ще може да се намери наистина много хубава кола.Мое мнение ,което не налагам на никого тук ,че комбито е много добър избор - страхотно комплексен автомобил , идеален за дълги преходи ,казвам го от личен опит

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=bnozku1usrpm
Гледам в Аутоскаут-а има хубави предложения за по 2500 евро
Аз мисля ,че мога да ти помогна за човек ,който да намери,закупи и докара кола от Германия.Аз ще имам живот и здраве път натам и Швейцария но през август месец ... Системата е следната - оглеждаш обявите в онлайн пазара и като събереш няколко ги даваш на човека и той по предварителна уговорка с продавача тръгва натам.Естествено преди това ви срещам,разбирате се за всичко и така Човека е от форума,изключително коректен и ще свършите работа на 100%

Тази кола горе е на края на производството, 96 година финална серия с екстри и не много километри.Разгледай наред ,над 2000 евро има читави коли ...

Моята кола е на 630 000 км,двигателя го правих на 420 000 и не защото се е счупил или износил а защото някой глупак беше сложил по-къси биели в него и беше разреден на 4 атмосфери във всички цилиндри Оттогава , 210 000 км по-късно, сменям масло и филтри и карам здраво, виж ми галерията,поразчети из мненията ми от профила и ще разбереш ,че я експлоатирам много силно колата.Преди 3000 км смених всички маркучи по мотора ,уплътнение по всмукването ,радиатор. Окачването съм изпосменил без задни пружини и амортисиори ,но за главоломно каране по БГ пътищата за близо 5 години е нормално.Колата е много преданна Е34 е религия, старите БМВ-та са нещо невероятно

Георги Пенчев

Благодаря за бързото отзоваване. Това е добър вариант за мен. Не бързам и все още проучвам, но в момента, който взема решение сигурно ще се свържа с теб.
Все пак така избирайки от нета само, по снимка не е ли малко рисковано?

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 14 Май 2008, 7:14

stambo_81dg написа:Пенчев ти си сериозен човек ,без да са смея да попитам как така подмина 250км/ч :shock: :shock: :?:

Ами нанадолнището е много голямо и е много дълго - поне 5 км и наклон поне 8% :roll: Още на върха преди спускането бях на 200 км/ч ,запас от към трансмисия имам много ,предполагам ,че ако вдигна колата на във въздуха подемник и й дам газ на 5-та до край може и да отиде на 270 :roll: Стамбо няма майтап бе човек ,стана много тегаво положението ,наистина много бързо се движех ... Такава скорост е непостижима при други условия ,там е единственото място в страната дето мога да го направя ,няма нищо учудващо ,все пак наклона е много стръмен и е дълъг а пътната настилка е страхотна :mhihi:

naydenivanov , ако имаш човек там ,който да ходи и да оглежда автомобили е най-добре ... Аз лично съм минал по този път - събрах няколко обяви за Опел Комбо баничарка из цяла Германия - една която бе фаворит в кьолн,една в Щутгард и една в Хале ако не се лъжа ,купихме на мой колега Е30-ска комби до Мюнхен и заминахме за Кьолн на север за най-хубавото от всички опелчета.Като го видях ,разгледах и покарах и направо го купих,ако не беше добро ,тръгвахме нататък,просто това е положението :roll: Преди отпътуването се свързахме по телефона с продавачите и се договорихме ...

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 14 Май 2008, 11:01

е по надолнище ми е ясно че ще ги вдигне ама що толко обороти имаш :roll: затва питам ;)
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 14 Май 2008, 11:59

Ами защото скоростите навремето "летящия Холандец" ми ги намери и сложи ,докато бях командировка и се оказа,че са Гетраг 280 от ///М5 а камбаната само трябва да е от Е36 М-ка за да пасне на М50-то и да ги карам до ден днешен :roll: Петата скорост не е 1,00 предавателно число а с 0,81 ,другите предавателни числа са също по-различни от стандартния Гетраг 260 за Е34 520 и като цяло са чувствително по-дълги :idea: Неотдавна като сменях долна помпа на съединителя ,бях забравил ,че не е от мойта кола заводски и като взех партнамбъра от дефектиралата помпа след справка в реалОЕМ-а се оказа ,че помпата излиза за М5 3,6 - поръчах я и така :mhihi: Имам Мков детайл в колата :mhihi:

п.с. Извинявам се на колегата за офтопика :uups:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 14 Май 2008, 14:55

Penchev написа:Ами защото скоростите навремето "летящия Холандец" ми ги намери и сложи ,докато бях командировка и се оказа,че са Гетраг 280 от ///М5 а камбаната само трябва да е от Е36 М-ка за да пасне на М50-то и да ги карам до ден днешен :roll: Петата скорост не е 1,00 предавателно число а с 0,81 ,другите предавателни числа са също по-различни от стандартния Гетраг 260 за Е34 520 и като цяло са чувствително по-дълги :idea: Неотдавна като сменях долна помпа на съединителя ,бях забравил ,че не е от мойта кола заводски и като взех партнамбъра от дефектиралата помпа след справка в реалОЕМ-а се оказа ,че помпата излиза за М5 3,6 - поръчах я и така :mhihi: Имам Мков детайл в колата :mhihi:

п.с. Извинявам се на колегата за офтопика :uups:

Георги Пенчев

ахам ,аве щото сток изключва към 230 някъде затва се зачудих ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 14 Май 2008, 15:53

пенчев я се засили от нанадолнището на Горна Малина да те питам колко ще развиеш. там е най-стръмния наклон на балканите доколкото знам от някой хора. Поправете ме ако греша.
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 15 Май 2008, 7:34

^ Ц :nono:
Това нанадолнище при мАлината не е най-стръмното в България и на Бълкана :arrow: изкачването към Пампорово преди влизане в курорта от към Чепеларе е по-стръмно - то май ще е най-голямото (12%)

В Черна Гора по пътя към Подгорица,столицата имаше един ужасен склон човек ,може и повече от 12% да беше :roll:

Рекорда ми е Юлиер пас в Швейцария ,който води за Санк Мориц - там съм изпитал какво означават 15% денивелация :shock: С на майка ми Е36-цата по едни обратни завои ,на първа ускоряваше с календара на близо 3000 метра надморска височина :mhihi: Стръмно + разреден въздух и коренно различно атмосверно налягане = пълен леш в мощноста :mhihi: на всеки 1000 м има спад от 5% в мощноста до колкото знам ... едни 328-ци едни АМГ-та ме прескачаха там та разбрах защо хората купуват изтребители при положение ,че превишиш ли скороста и кръц мъдурите :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

Предишна

Назад към E34