Предстоящо техническо обслужване
Модератор: Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- dizelboy
- старши ентусиаст
-
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
dizelboy написа:драсни колко илизат си4ките марку4и и 4удесиии
Значи цялата тази поръчка е на стойност около 300 лв.
t_andonov написа:Жорка кажи все пак обади ли се за стъклото защото ако си замълчиш онези ще продължават да усират колите и други хора ще си патятаз на твое място бих звъннал
Тошко , не съм звънял оттогава, но утре ще отида да се разправям и да го презалепват ,защото отгоре над стъклото протича вода ,като я мия колата и се чува шум от 80 км/ч нагоре

pesho написа:Penchev написа:......
Януари ги сменях уплатнениицата на всмукателния колектор
двадесет и няколко лева ми излезнаха "не оригинални"
за 13 год старите бяха станали на нищо
Пешо а на коя фирма бяха въпросните уплътнения ?
как стигна до решението да ги сменяш ?
Георги Пенчев
- Penchev
- Сватбаря
-
pesho написа:Penchev написа:.....
Ми по принуда ги смених барабар с всички маркучи под всмукателния колектор
и още
гарнитурки свещи ....... абе нещо като принудителна п - ка
За фирмата не си спомням пък и съм в плд в момента иняма как да питам
Ако не е много спешно в петък се прибирам и ще ти кажа.
Не ,аз твърдо съм решил тези неща да са оригинални,благодаря ти все пак

Аз нямам потрепване при работа ,всичко си е абсолютно точно,но с тези течове,направо ще сменям наред ...
Георги Пенчев
- Penchev
- Сватбаря
-
Такаааа , минаха малко над 2 месеца откакто пуснах темата ...
Много време и много нерви ,че досега не можах да сменя всичките тези неща ,които изброих в първото си мнение - все няма време,все колата ми е като краката абе ужас - чак днес успях да я обслужа
Обърнете внимание на
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... =15&hl=108
Този маркуч номер 8 беше скъсан.При загряла кола се усещаше как на моменти работеше неравномерно ,само толкова като оплакване по работата на двигателя
Оказа се ,че две съединения/маркучи по въздусите около дебитомера и дроселната клапа не са били цъфнали - утре ще ви ги снимам и ще ги предложа като безвъзмездна помощ на този от вас ,който е закъсал с някое от двете или с двете на куп неща - разчитам ,че този който ги вземе ще е честен и наистина ще има нужда от тях
Когато си правих в нас списъка с частите от ЕТК-то ,бях споменал за мрежичката на дебитомера - там където влиза въздуха ,тя пази МАФ сензора от разни частици летящи с голяма скорост ,да не го повредят.
Оказа се,че наистина съм имал нужда
Мрежата почти напълно липсваше ,малкото парчета бяха изхвърлени от извития маркуч.Интересното е ,че при поръчката тази въпросната мрежа не ми дойде и сега пак ще я поръчвам - 13 лв струва само , не искам да си скапвам дебитомера
Маншона от дебитомера до дроселната клапа ,както и охлаждането на алтернатора - пластмасовия извит въздуховод ...
Всички маркучи и клапи по системата за картерни газове беше сменена наред.Всичко се беше нацепило,омазнило .. гадеше ми се ей мама му стара
Дроселна клапа ,клапан всичко беше промито и почистено перфектно.
Главния маслопровод на Ванус-а - номер 10
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15, беше подменен със все 4-те дифтунги
Много течеше и от него в последните 2 седмици ,както и О-пръстена в основата на тръбичката за нивомерната пръчка
Тропане отпред от железния/горен/крив носач - колата в последния месец започна да ми тресе при спиране като на крив диск,отделно смъртоносното тропане
БААААМ нов носач - ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ
е*аси возията и тишината ей
няма притрисане във волана при спиране - веднага я пробвах от 150 км/ч веднъж силно веднъж слабо спиране и колата спи
п.с. Стегнах я най-накрая ей , просто съм благодарен ,че ме "изчака" - много съм зает,пътувам къде ли не с колата,пътувам само на форца ,маслото смених миналата седмица и сега съм вече на почти 2000 км ... Искат си внимание тези коли
Ето сега колата спи ,аз също
Георги Пенчев
Много време и много нерви ,че досега не можах да сменя всичките тези неща ,които изброих в първото си мнение - все няма време,все колата ми е като краката абе ужас - чак днес успях да я обслужа

Обърнете внимание на

Този маркуч номер 8 беше скъсан.При загряла кола се усещаше как на моменти работеше неравномерно ,само толкова като оплакване по работата на двигателя

Оказа се ,че две съединения/маркучи по въздусите около дебитомера и дроселната клапа не са били цъфнали - утре ще ви ги снимам и ще ги предложа като безвъзмездна помощ на този от вас ,който е закъсал с някое от двете или с двете на куп неща - разчитам ,че този който ги вземе ще е честен и наистина ще има нужда от тях

Когато си правих в нас списъка с частите от ЕТК-то ,бях споменал за мрежичката на дебитомера - там където влиза въздуха ,тя пази МАФ сензора от разни частици летящи с голяма скорост ,да не го повредят.
Оказа се,че наистина съм имал нужда

Всички маркучи и клапи по системата за картерни газове беше сменена наред.Всичко се беше нацепило,омазнило .. гадеше ми се ей мама му стара

Главния маслопровод на Ванус-а - номер 10

Тропане отпред от железния/горен/крив носач - колата в последния месец започна да ми тресе при спиране като на крив диск,отделно смъртоносното тропане

п.с. Стегнах я най-накрая ей , просто съм благодарен ,че ме "изчака" - много съм зает,пътувам къде ли не с колата,пътувам само на форца ,маслото смених миналата седмица и сега съм вече на почти 2000 км ... Искат си внимание тези коли

Георги Пенчев
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Пенчев, и аз като смених всичко по предницата неможах да я позная! Съвсем друго поведение има целия автомобил, да оставим че няма да тропне, няма да лопне
А относно маншона от дебитомера до всумактелните колектори... откъде мога да си намеря, че моят е разцепен и съм го закърпил временно със силикон
На някой ако му се намира ще се радвам да помогне.

- Penchev
- Сватбаря
-
Маншона както ,всички останали части купих оригинални БМВ.
Ако не се лъжа струваше към 60 лв
Моят също беше леко нацепен и го бях уплътнил със силикон ,като теб ,но сега след цялата профилактика по пътя на въздуха до двигателя с всичко ново ,колата започна да откликва в ниските обороти по-чевръсто
Много са важни всичките тези уж дребни на пръв поглед гарнитурки ...
Георги Пенчев
Ако не се лъжа струваше към 60 лв

Много са важни всичките тези уж дребни на пръв поглед гарнитурки ...
Георги Пенчев
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
Аха, благодаря. Ами аз бях пуснал обява в купува че търся, но явно на никой не му се намира... ще видя по-нататък да го сменя, така няма да кара, че ме дразни 

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Penchev написа:Когато си правих в нас списъка с частите от ЕТК-то ,бях споменал за мрежичката на дебитомера - там където влиза въздуха ,тя пази МАФ сензора от разни частици летящи с голяма скорост ,да не го повредят.
Оказа се,че наистина съм имал нуждаМрежата почти напълно липсваше ,малкото парчета бяха изхвърлени от извития маркуч.Интересното е ,че при поръчката тази въпросната мрежа не ми дойде и сега пак ще я поръчвам - 13 лв струва само , не искам да си скапвам дебитомера
Маншона от дебитомера до дроселната клапа ,както и охлаждането на алтернатора - пластмасовия извит въздуховод ...
Георги Пенчев
Къде се намира тази мрежичка (ако я има при дизела)?
- Penchev
- Сватбаря
-
- Penchev
- Сватбаря
-
Vlados написа:Penchev написа:Когато си правих в нас списъка с частите от ЕТК-то ,бях споменал за мрежичката на дебитомера - там където влиза въздуха ,тя пази МАФ сензора от разни частици летящи с голяма скорост ,да не го повредят.
Оказа се,че наистина съм имал нуждаМрежата почти напълно липсваше ,малкото парчета бяха изхвърлени от извития маркуч.Интересното е ,че при поръчката тази въпросната мрежа не ми дойде и сега пак ще я поръчвам - 13 лв струва само , не искам да си скапвам дебитомера
Георги Пенчев
Къде се намира тази мрежичка (ако я има при дизела)?
Нямаш дебитомер на М51 мотора ,иначе е точно на входа му

Георги Пенчев
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
Ами то и на изхода му има... или поне моя има
като свалях плочката за газта да й чистя клапата я забелязах.

30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2