Предстоящо техническо обслужване

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 18 Фев 2008, 11:18

драсни колко илизат си4ките марку4и и 4удесиии
ИзображениеИзображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pesho » 18 Фев 2008, 18:21

Penchev написа:......

Януари ги сменях уплатнениицата на всмукателния колектор
двадесет и няколко лева ми излезнаха "не оригинални"
за 13 год старите бяха станали на нищо

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 18 Фев 2008, 18:53

dizelboy написа:драсни колко илизат си4ките марку4и и 4удесиии

Значи цялата тази поръчка е на стойност около 300 лв.

t_andonov написа:Жорка кажи все пак обади ли се за стъклото защото ако си замълчиш онези ще продължават да усират колите и други хора ще си патят :!: аз на твое място бих звъннал

Тошко , не съм звънял оттогава, но утре ще отида да се разправям и да го презалепват ,защото отгоре над стъклото протича вода ,като я мия колата и се чува шум от 80 км/ч нагоре :evil: :evil: :evil:

pesho написа:
Penchev написа:......

Януари ги сменях уплатнениицата на всмукателния колектор
двадесет и няколко лева ми излезнаха "не оригинални"
за 13 год старите бяха станали на нищо

Пешо а на коя фирма бяха въпросните уплътнения ?
как стигна до решението да ги сменяш ?

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pesho » 18 Фев 2008, 19:26

Penchev написа:.....

Ми по принуда ги смених барабар с всички маркучи под всмукателния колектор
и още
гарнитурки свещи ....... абе нещо като принудителна п - ка

За фирмата не си спомням пък и съм в плд в момента иняма как да питам
Ако не е много спешно в петък се прибирам и ще ти кажа.

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 18 Фев 2008, 19:34

pesho написа:
Penchev написа:.....

Ми по принуда ги смених барабар с всички маркучи под всмукателния колектор
и още
гарнитурки свещи ....... абе нещо като принудителна п - ка

За фирмата не си спомням пък и съм в плд в момента иняма как да питам
Ако не е много спешно в петък се прибирам и ще ти кажа.

Не ,аз твърдо съм решил тези неща да са оригинални,благодаря ти все пак :D иксах да разбера дали си ги сменял заради проблем с работата на мотора :)

Аз нямам потрепване при работа ,всичко си е абсолютно точно,но с тези течове,направо ще сменям наред ...

Георги Пенчев
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 23 Апр 2008, 21:56

Такаааа , минаха малко над 2 месеца откакто пуснах темата ...
Много време и много нерви ,че досега не можах да сменя всичките тези неща ,които изброих в първото си мнение - все няма време,все колата ми е като краката абе ужас - чак днес успях да я обслужа :roll:

Обърнете внимание на :arrow: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... =15&hl=108

Този маркуч номер 8 беше скъсан.При загряла кола се усещаше как на моменти работеше неравномерно ,само толкова като оплакване по работата на двигателя :idea:

Оказа се ,че две съединения/маркучи по въздусите около дебитомера и дроселната клапа не са били цъфнали - утре ще ви ги снимам и ще ги предложа като безвъзмездна помощ на този от вас ,който е закъсал с някое от двете или с двете на куп неща - разчитам ,че този който ги вземе ще е честен и наистина ще има нужда от тях :!:

Когато си правих в нас списъка с частите от ЕТК-то ,бях споменал за мрежичката на дебитомера - там където влиза въздуха ,тя пази МАФ сензора от разни частици летящи с голяма скорост ,да не го повредят.
Оказа се,че наистина съм имал нужда :shock: Мрежата почти напълно липсваше ,малкото парчета бяха изхвърлени от извития маркуч.Интересното е ,че при поръчката тази въпросната мрежа не ми дойде и сега пак ще я поръчвам - 13 лв струва само , не искам да си скапвам дебитомера :help: Маншона от дебитомера до дроселната клапа ,както и охлаждането на алтернатора - пластмасовия извит въздуховод ...

Всички маркучи и клапи по системата за картерни газове беше сменена наред.Всичко се беше нацепило,омазнило .. гадеше ми се ей мама му стара :puke: Дроселна клапа ,клапан всичко беше промито и почистено перфектно.

Главния маслопровод на Ванус-а - номер 10 :arrow: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15, беше подменен със все 4-те дифтунги :roll: Много течеше и от него в последните 2 седмици ,както и О-пръстена в основата на тръбичката за нивомерната пръчка

Тропане отпред от железния/горен/крив носач - колата в последния месец започна да ми тресе при спиране като на крив диск,отделно смъртоносното тропане :mhihi: БААААМ нов носач - ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ :shock: :shock: е*аси возията и тишината ей :shock: няма притрисане във волана при спиране - веднага я пробвах от 150 км/ч веднъж силно веднъж слабо спиране и колата спи :idea:

п.с. Стегнах я най-накрая ей , просто съм благодарен ,че ме "изчака" - много съм зает,пътувам къде ли не с колата,пътувам само на форца ,маслото смених миналата седмица и сега съм вече на почти 2000 км ... Искат си внимание тези коли :D Ето сега колата спи ,аз също 8)

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 24 Апр 2008, 7:53

Пенчев, и аз като смених всичко по предницата неможах да я позная! Съвсем друго поведение има целия автомобил, да оставим че няма да тропне, няма да лопне :) А относно маншона от дебитомера до всумактелните колектори... откъде мога да си намеря, че моят е разцепен и съм го закърпил временно със силикон :uups: :confused: На някой ако му се намира ще се радвам да помогне.

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 24 Апр 2008, 10:42

Маншона както ,всички останали части купих оригинални БМВ.
Ако не се лъжа струваше към 60 лв :roll: Моят също беше леко нацепен и го бях уплътнил със силикон ,като теб ,но сега след цялата профилактика по пътя на въздуха до двигателя с всичко ново ,колата започна да откликва в ниските обороти по-чевръсто :D
Много са важни всичките тези уж дребни на пръв поглед гарнитурки ...

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 24 Апр 2008, 10:45

Аха, благодаря. Ами аз бях пуснал обява в купува че търся, но явно на никой не му се намира... ще видя по-нататък да го сменя, така няма да кара, че ме дразни :confused:

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 24 Апр 2008, 19:11

Penchev написа:Когато си правих в нас списъка с частите от ЕТК-то ,бях споменал за мрежичката на дебитомера - там където влиза въздуха ,тя пази МАФ сензора от разни частици летящи с голяма скорост ,да не го повредят.
Оказа се,че наистина съм имал нужда :shock: Мрежата почти напълно липсваше ,малкото парчета бяха изхвърлени от извития маркуч.Интересното е ,че при поръчката тази въпросната мрежа не ми дойде и сега пак ще я поръчвам - 13 лв струва само , не искам да си скапвам дебитомера :help: Маншона от дебитомера до дроселната клапа ,както и охлаждането на алтернатора - пластмасовия извит въздуховод ...

Георги Пенчев

Къде се намира тази мрежичка (ако я има при дизела)?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 24 Апр 2008, 23:10

както и О-пръстена в основата на тръбичката за нивомерната пръчка
Пенчев, откъде я взе? По-горе пишеше, че няма да е Дару.

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 24 Апр 2008, 23:55

От Вари-2000, Вальо на "Оборище" - оригинална част :idea:
Имаш ли проблем с теч с О-пръстена :?:

Георги Пенчев
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 25 Апр 2008, 0:04

Vlados написа:
Penchev написа:Когато си правих в нас списъка с частите от ЕТК-то ,бях споменал за мрежичката на дебитомера - там където влиза въздуха ,тя пази МАФ сензора от разни частици летящи с голяма скорост ,да не го повредят.

Георги Пенчев

Къде се намира тази мрежичка (ако я има при дизела)?

Нямаш дебитомер на М51 мотора ,иначе е точно на входа му :idea:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 25 Апр 2008, 7:05

Ами то и на изхода му има... или поне моя има :mhihi: като свалях плочката за газта да й чистя клапата я забелязах.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 25 Апр 2008, 10:22

Penchev написа:От Вари-2000, Вальо на "Оборище" - оригинална част :idea:
Имаш ли проблем с теч с О-пръстена :?:

Георги Пенчев

Скоро няма да имам :D
Мерси

Предишна

Назад към E34