Търся добър бояджия!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Търся добър бояджия!

Мнение от Zubcho » 25 Мар 2008, 21:40

Колеги днес ми обявиха някакви извънземни цени за боядисване на врата 150 лв. (като за мой човек) и ми извадиха аргумент, че било заради новите бои.

Та аз предполагам, че тези бои са по-скъпи ама чак със 100% и отгоре едва ли. При това за боядисване без камера!

Та аз и един мой приятел се нуждаем от бояджия който да не пипа с 2 леви ръце и да даде реална цена за труд и материали.

Ако знаете някой от форума, който да ми обърне внимание ще ми направите голяма услуга щото ми писна да ходя при некъдърници дето си оставят задниците по колата ми.

Искам пребоядисване на цели детайли и максимално доближаване на цвета на новите детайли до старите без в боята да има боклуци, прах и тн. Имам деруги и други дефекти които искам да поправя + пастиране на цялата кола.

Надявам се да е някой съфорумец този който да вземе парите и да е мараклия. А пък аз мога с нещо др. да помогна :) Най малкото рекламата на неговия труд която ще направя ще си заслужава.

И предупреждавам от сега, ако колата не ми хареса и има видими разлики ще я връщам докато стане.Просто вече ми писна да си давам парите за работа дето е ей така свършена колкото да претупаме и да изкараме пари от балъка.

Поздрави

Иво Андреев
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Vmax, Е46 330 Convertible, E21 315

Мнение от mikluho » 26 Мар 2008, 9:24

150 лева за детайл си е много добра цена, все пак сме 2008 година и ако работят добре не се замисляй. Аз немога да ти направя такава оферта.

Казвам ти го като управител на сервиз който се занимава с такива ремонти.

И накрая "новите материали" не са по скъпи от старите :D
На ваше място аз бих описал подробно всичките си приключения, като отстраня всичко освен отношенията с хората.
Източник:писмо от Толстой до Миклухо-Маклай. “Човекът от луната”, С., 1986.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 26 Мар 2008, 10:09

Цената Иво не идва от по висока боя...А от повече труд и обработване на боята на водна основа...Разликата е много минимална...

Абе що питаш бе...Нали ти казах че ше те водя да ти я боядисат....

И като за мой човек значи : Заден цял калник сгънат, задна дясна и лява врата сгънати, преден капак надран, бъбреци боя... Цялата тая интервенция за скромната сума от 250лв ( труд + материала ) ....
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 26 Мар 2008, 11:05

Бялата боя не е ли по-евтина ? Колко излиза детайл в бяло ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 26 Мар 2008, 11:11

Незнам мойта е черна цената почти съм сигурен че е като на твоята щото мойта не е металик Black 086 е цвета...Разликата с металик не е фрапиращо голяма...
Изображение

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 26 Мар 2008, 22:16

И аз търся такъв, но във Варна. Предния беше "наш човек", за това ми боядисва колата вместо за пет, за двайсе дена. Колата изглеждаше все едно аз съм я боядисвал, но като съм бил в пети клас- виждаше се до къде е новата боя. Взе ми "по- тънко"- вместо 110 по 130 лв. на детаил. Половината пари му дадох напред. Счупиха ми блокажа и ключалката на капака. Ходих четири пъти за рекламация на багажник и капак. Накрая "нашият човек" спря да си вдига телефона, като му звъня. И понеже не ми се занимава с простотии, когато ми вдигна накрая телефона, му казах че е некадърник и го оставих на мира.

п.п. Това беше визитката на Иван- монтьора, който сега работи в сервиза до ОМВ, на околовръстното
п.п.п. Админите ако преценят, могат да изместят мнението ми при некоректните "майстори"
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

Назад към E34