==== еърбег - смяна на датчик ====
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
==== еърбег - смяна на датчик ====
колеги , в пасажерската седалка има някакъв датчик .. Понеже се сдобих с кожен салон --искам да го преместя в новата седалка но не ми се разтапицира кожата и ако го поставя най -отдолу дето са пружините на седалката ще работи ли --има ли нещо специфично ...---и второ ---под задната седалка също има датчик --точно по средата и надига .....ако го отвия от там и го хвана отстрани на кожуха -да го наречем-- нарушава ли се работата му --или да изрязвам дъното на седалката.... Благодаря предварително.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Слагай където го е сложил немеца, най-вероятно ще работи и където го поставиш, но все пак там изчисляват инерционни сили и тн. не е толко просто 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: ==== еърбег - смяна на датчик ====
klintan66 написа:колеги , в пасажерската седалка има някакъв датчик .. Понеже се сдобих с кожен салон --искам да го преместя в новата седалка но не ми се разтапицира кожата и ако го поставя най -отдолу дето са пружините на седалката ще работи ли --има ли нещо специфично ...---и второ ---под задната седалка също има датчик --точно по средата и надига .....ако го отвия от там и го хвана отстрани на кожуха -да го наречем-- нарушава ли се работата му --или да изрязвам дъното на седалката.... Благодаря предварително.
Колега ,това не е датчика-датчика е като мрежа и се намира върху цялата седалка и представлява съпротивление ,което си мени стойността в зависимост от натиска върху него.Устройството ,за което говориш ти анализира съпротивлението на датчика и ако е в определени граници,командва отварянето на еърбека.
Re: ==== еърбег - смяна на датчик ====
zvetiko написа:Колега ,това не е датчика-датчика е като мрежа и се намира върху цялата седалка ...
И да допълня:
Този датчик има смисъл САМО когато имаш монтиран втори еърбег за пътника от дясно. За да го монтираш се разтапицира седалката.
Колкото до "кутията" под задната седалка те съветвам да не я пипаш
- klintan66
- старши ентусиаст
-
така... задната седалка я оправих с изрязване по средата на част от дъното й. остава да се оправя с с предната седалка... странното е ,че не ми свети лампата за еърбега при положение ,че буксата под седалката е свободна за момента.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
колеги, вчера след някалко часа въртяне -смених въпросния датчик разположен в седалката. Е.а ми се мамата --клекни, стани....не е истина около 4 часа интензивна но вниматела работа.. ... Сега разбирам защо монтьорите са толкова кисели макар , че тук по -скоро работата е тапицерска. Аз лично си го правих и мога да кажа , че вложих много мерак и пак си имам забележки ...така ,че МОНТЬОР е професия която ще уважавам повече ...... е с това няма управия ImageShack Toolbar! -иначе имам и снимка на въпросни датчик
6 мнения
• Страница 1 от 1