Castrol EDGE 10W-60 - добро ли е за М50 - Мнението ви

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 05 Фев 2008, 17:53

Penchev написа:
На каква Алфа го карате ?

Георги Пенчев

GT 2.0 166 коня.Бегачка е и те такова и дават в книжката :shock: да се сипва а тия в сервиза искаха да слагат 5W40 смотаняци.На нея ограничителя и е на 7000 оборота :twisted: :twisted: :twisted: явно хората са го сметнали.Та за маслото знам че сички са вече в жълти опаковки и са едге но специално за това съм го гледал в два варианта които ти ги писах явно не съм се заблудил.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от (OO==[][]==OO) » 05 Фев 2008, 18:47

EDGE Sport-a е по-скоро за състезателни коли, а само EDGE си е предимно за М-ки :!: :!: :!:

...маслото е съвсем истинско, от Castrol BG, но условията при които го купувам са по-особени...

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 05 Фев 2008, 18:59

(OO==[][]==OO) написа:EDGE Sport-a е по-скоро за състезателни коли, а само EDGE си е предимно за М-ки :!: :!: :!:

...маслото е съвсем истинско, от Castrol BG, но условията при които го купувам са по-особени...

В мануала на rosen.kolarov на новата ///М3-ка си пише EDGE SPORT за масло :!: Видял съм го с очите си. На Sharo Е46 ///М3-ката е за TWS 10W-60 ,но тъй като това масло е извън производство вече ,направо в представителството му сипват спорт-а на новия модел :)
Тези техните двигатели с високи литрови мощности и обороти са силно натоварени

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E60 535d

Мнение от Strabex » 05 Фев 2008, 19:50

ами вчера си гледах лепенката за маслото и гледам сложили хората castrol slx ll04 и снощи нямах работа влизам в гоогле пиша това и после :shock: :shock: гледам 0в30 и щях да падна. вече му имам навъртени 1500км или общо 3000км от смяната му в италия и е малко под макса и не е падало и съм много доволен :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 520i
Мечтае да кара: кара това, за което мечтаеше...
Детайли за колата: Simply the best

масла

Мнение от pepo_520i » 07 Фев 2008, 22:04

Моята е с оригиналните лепенки за маслото и там като най-добро за топлото време се посочва AGIP 10W40. Сега аз немога да намеря никъде в Русе такова масло и слагам някакво немско в синьо-бяла кутия, което пак е 10W40. Има ли някой представа може ли въобще да намеря някъде такова масло, защото на повечето магазини ме гледат умно.
Мерси
"Не се срамувай да кажеш онова, което не се срамуваш да си помислиш!"

Изображение

http://bg.netlog.com/groups/presiyan

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 07 Фев 2008, 22:39

Колега, веднага казвам :arrow: "Ауто Плюс" :idea:
Дори да нямат налично в момента си го поръчай ,за ден ще е при теб в Русе маслото :)

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 07 Фев 2008, 22:52

Penchev написа:Сега се досетих ,че преди около месец ,като се събрахме дружинката от форума - Ловешката група с Косуърт-а на платформата и роко с Е30-ската и от София Газара,Лекс-а,Косата с кабриото и аз с голямата свиня :mhihi: да ходим на гости на Илия Царски в Панагюрище и да дерем в прохода над Панагюрище в посока Златица ноща, Илия каза,че карат ЕВО-то с това масло и са адски доволни :twisted: Там става въпрос за истински и адски скъп рали автомобил за стотици хилияди евро и това какво налага собственика на рейсинговата машина ...

Росен Коларов и Шаро на Мките също показаха масло за доливане от същия модел :)

Аз давам пари за това ,но и газ давам на умиране във всеки един момент :mhihi:

Георги Пенчев

малко извън темата,ама да питам-тоя Царски къв човек е,че от много години ме дразни като състезател,както и много други,които се интересуват от автомобилния спорт
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 08 Фев 2008, 12:30

Абе честно казано и на мен не ми харесва съвсем, но пък ни посрещна в неговата механа като министър-председатели на печно прасе специално за мероприятието и си платихме като за такива :mhihi: :help: опасен е ей :mhihi:

Дадох го за пример,защото кара истински рейсингов автомобил ,много скъп и го кара с такова масло а не е като да не дава газ ;)

Георги Пенчев
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E 34

Мнение от Nickson » 14 Фев 2008, 17:30

Какво ще кажете за маслата на швейцарската фирма MOTOREX?
Мисълта ми - има някой от Вас който кара с такова масло и дали е доволен?

Пиша тук, за да не отварям нова тема.

Мерси.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кръгчета

Мнение от Niikoo_1 » 20 Мар 2008, 19:44

Аз сипах преди 3-4хил км. Моторекс 10W60 и съм доволен към 90-100лв. излиза 4литра, ама скоро мисля да го сменя с Castrol EDGE 10W60, я кажете каква пара излиза една туба 4литра :?:

И не разбрах каква е разликата м/у EDGE и EDGE sport :?:

Май за нормално каране + отвреме на време каране на заварка е по-добре само РЪБ да си взема вместо РЪБ СПОРТ.

Предишна

Назад към E34