Възможно ли е..

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Възможно ли е..

Мнение от ///Mpower6967 » 07 Мар 2008, 0:05

Преди малко напънах Е34-ката на Бояна от макдоналдса надоло и бая преди светофара бях на 180? Или километража не е верен или доста добре си върви? Кажете вие мотора ми е М50. :roll:
Слабите се стремят към порядъка,силните владеят хаоса.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 07 Мар 2008, 7:30

Здравей, скоро четох във форума за завишаване фабрично скоростта да не се убиеш и т.н. Вариант 1. Имаш си приятел полицай, да те засече с радара. Вариант 2. Педала до ламарината където има полицаи с радар. Но това, че ти върви колата евала, само така :driving: , Ти да си в колата, а не под нея. За скороста не мога да помогна.

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 07 Мар 2008, 9:44

NikiNikolov написа:Здравей, скоро четох във форума за завишаване фабрично скоростта да не се убиеш и т.н. Вариант 1. Имаш си приятел полицай, да те засече с радара. Вариант 2. Педала до ламарината където има полицаи с радар. Но това, че ти върви колата евала, само така :driving: , Ти да си в колата, а не под нея. За скороста не мога да помогна.

Представи си полицаите да го засекат и километража да му се окаже верен :mhihi: :mhihi: :mhihi: :cop: :dummy:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 07 Мар 2008, 9:47

NikiNikolov написа:... скоро четох във форума за завишаване фабрично скоростта да не се убиеш и т.н. ...

Като всеки измервателен прибор и спидометъра си има клас на точност (показанията му не са съвсем точни), но по принцип те винаги са в плюс. т.е. показва по-висока скорост от реалната.

Причината за това е, че производителя "се застрахова" от случаи, когато измерената от спидометъра и полицейския радар скорости се различават.
Тогава отпада възможноста да се оспорва засечената от радара скорост например: на мен километража ми показваше 60 км/ч, а не 65 км/ч .......

В противен случай може да се обяснява причината за превишена скорост с грешни показания на уреда, т.е. да се прехвърля вината върху производителя :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 07 Мар 2008, 10:33

Има и по-лесен вариант с GPS . Моя километраж при 213км/ч реални ми показваше 220, когато бях с гуми 205/65/15. Ако съм с гуми 195/65/15 се очаква разликата да е около 12км/ч.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 07 Мар 2008, 11:28

Pavlinius написа:... Моя километраж при 213км/ч реални ми показваше 220, когато бях с гуми 205/65/15. Ако съм с гуми 195/65/15 се очаква разликата да е около 12км/ч.

Разликата при отчетената на километража и реалната скорост при различни размери джанти/гуми може да се изчисли на он-лайн калкулатора тук:

http://www.avtogumi.com/

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 07 Мар 2008, 12:49

Pavlinius написа:Има и по-лесен вариант с GPS . Моя километраж при 213км/ч реални ми показваше 220, когато бях с гуми 205/65/15. Ако съм с гуми 195/65/15 се очаква разликата да е около 12км/ч.
:yes: на мен ми дава разлика м/у 5 и 10 км в + по километраж, а GPS-а малко закъснява с пресмятането и ако караш газ/спирачка не ти е критерий за скорост, трябва ти постоянна скорост, че да видиш колко точно греши :mhihi: твоя спидометър.
На връщане от Калояново миналата година се гонихме с един приятел и аз с 220, тоя до мен де го возих ей тъй :shock: , бах колко въри туййй, а моя човек залепен за гъза ми със 180 :lol: :lol: :lol: си кара. Къде е разковничето, ми преди събора сменях разни неща :mhihi: по таблото и сложих срелката малко по- нагоре :mhihi: :mhihi: :mhihi:, тъй че пич :arrow: провери си стрелката :lol: :lol: :lol: . Това е шегичка, а иначе колата е способна да си напълни километража, в това не трябва да се съмняваш.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

Назад към E34