За вътрешната циркулация на въздух
Модератор: Технически модератори
53 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Nik написа:колеги ако всичко останало е наред послушайте ме
имах същия проблем и хвърлих маса пара всичко смених- термостат, виско съмнения за водна помпа че леко превъртала имаше и мнение че е нормално при голяма жега да качва леко - но няма такова нещо стрелката не трябва да мърда изобщо все пак това е BMW![]()
един колега от форума дълго време ме съветваше за това сериозно промиване между радиаторите и всичко се оправи - съжалявам че не го послушах веднага и не започнах първо с това промиване
Нека някой да обясни как се прави това промиване на кой радиатори и от къде се бърка за да се стигне до тях?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
начи промивка на големия радиатор и малкия на климатика и между тях , ама на ребрата им
естествено това е съпътствано в най добрия вариант с нов антифриз и обезвъздушаване
естествено това е съпътствано в най добрия вариант с нов антифриз и обезвъздушаване

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
dinozab написа:Оказа се при мен че дясната клапа се криви на една страна и не затваря и затова влиза въздух от вън.Сега трябва да мисля някакво решение на проблема че ни ми се разглабя цялото табло или другият вариант е да я затворя на цяло и да и изключа моторчето и да действа само лявата какво ще кажете вие
Дино, не вярвам да има проблем човек

Вероятно когато вали дъжд лятото и седнат хора в колата ще се поти като някой хлопел

Георги Пенчев
питам да знам
Малко е извън темата ви , но може ли някой да ми каже за какво са стрелките на темпомата - има на ляво, на дясно, на горе , на долу, напред и назад???
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вече Е38 730д 01
dinozab написа:А ако я затворя на цяло и я изолирам така ще е проблем ли
ами предполагам че няма.просто от едната стран 6те работи,а от другата - не.но за да го направиш това нещо пак трябва да отвориш и да стигнеш до моторчето и да го изолораш по някъе начин т.е.на прежението до нея за да не може да работи.но дали има букса или не-това незнам
- Fakiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е32 740IL E34 525i
- Мечтае да кара: E24 M635CSI(M6) , E34M5 , 850CSI (M8)
Re: питам да знам
Наистина е малко извън темата, но ще ти отговоря! Първо: посоките на движение на лостчето ( поне при мен) са 5. Т.е напред , назад, нагоре, надолу и навътре към оста! Запаметяването и поддържането на съответната избрана( над 30км/ч) скорост , става с еднократно бутване на лостчето Напред, като при това, с всяко последващо задържане на същото напред или назад се увеличава или намалява съответно зададената преди това скорост! Докато си с активиран автопилот, можеш съвсем нормално да изпревариш някого като дадеш газ на педала, след това го пускаш и скоростта си пада до предишната си стойност( много удобно)! При всяко докосване ( ако си с ръчни скорости, като при мен) на педалите на съединителя или на спирачката, автопилота се самоизключва! Същите функции изпълнява и самото лостче в посоките си Нагоре или Надолу! В този случай, за да възстановиш последната настройка( скорост) на автопилота, е необходимо да натиснеш лостчето Навътре към оста му! При всяко изгасяне на колата, паметта за последно избраната скорост на автопилота се губи! Това е! Като цяло темпомата е супер удобство за извънградско, а и спестява гориво! УСПЕХ!teddymtv написа:Малко е извън темата ви , но може ли някой да ми каже за какво са стрелките на темпомата - има на ляво, на дясно, на горе , на долу, напред и назад???
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Penchev написа:dinozab написа:Оказа се при мен че дясната клапа се криви на една страна и не затваря и затова влиза въздух от вън.Сега трябва да мисля някакво решение на проблема че ни ми се разглабя цялото табло или другият вариант е да я затворя на цяло и да и изключа моторчето и да действа само лявата какво ще кажете вие
Дино, не вярвам да има проблем човек![]()
Вероятно когато вали дъжд лятото и седнат хора в колата ще се поти като някой хлопел![]()
Георги Пенчев
Е то нали лявата ще остане да работи стига да няма някой датчик който да отчита че е на вътрешна циркулация и да се включва компресора на климатика

53 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4