голям борд и табло с голямия километраж (260 км.)?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525 TDSA '95
Мечтае да кара: X6 M

голям борд и табло с голямия километраж (260 км.)?

Мнение от E34PSH » 23 Фев 2008, 21:27

здравейте колеги, искам да попитам щото много ме блазни една идейка. Значи ще слагам големия борд компютър май беше BRC 4 (ако не ме лъже паметта). Искам да сменя и таблото с големия километраж (260 км.)и дългите диодни екрани отдолу, мисля, че се слага на е 39. трябва ли да сменя не6то ... примерно и ECU-то и има ли връзка между големия борд и таблото? В смисъл нещо изписва ли борда на таблото ( под километража имам в предвид). Мерси!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 23 Фев 2008, 21:35

Май трябва да добавиш модула за чек контрол при бушоните. 100% има и др. ама не знам какво точно.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Re: голям борд и табло с голямия километраж (260 км.)?

Мнение от stambo_81dg » 23 Фев 2008, 23:46

E34PSH написа:здравейте колеги, искам да попитам щото много ме блазни една идейка. Значи ще слагам големия борд компютър май беше BRC 4 (ако не ме лъже паметта). Искам да сменя и таблото с големия километраж (260 км.)и дългите диодни екрани отдолу, мисля, че се слага на е 39. трябва ли да сменя не6то ... примерно и ECU-то и има ли връзка между големия борд и таблото? В смисъл нещо изписва ли борда на таблото ( под километража имам в предвид). Мерси!

аз съм настроен песимистично за това което мислиш :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 24 Фев 2008, 10:49

И аз имам такава идея... нали много обичам електроники в колата, но още не съм стигнал до там - това което събрах като информация от немските форуми е, че трябва да се сложи Check Control Module и Lights Control Module отпред при бушоните. Мисля, че и кутията с бушоните също се сменя. Окабеляването е ясно, че и то трябва да се изтръгне от колата донор. И като свържеш тези неща - табло и 2-та модула - остава ти да добавиш 3 датчика - ниво на антифриз в радиатора (капачката където се навива той се намира отдолу под казанчето), ниво на маслото в картера (отдолу на картера също има капачка на мястото на която се слага сондата) и казанче за чистачките със сонда за нивото на течността. Това е... останалата информация се чете от ECU-то и Lights Control модула.

А пича германец който беше направил това беше с М20B20 мотор :mhihi:

P.S. А в един американски форум като питах и казах, че съм с мотор M50B20 и всички започнаха да се вайкат и да се чудят, че имало 2-литров мотор в БМВ :) И едно момче се появи и ги светна, че в Европа сме имали такива двигатели :mhihi: Та каузата беше загубена - там всички са с голямото табло.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525 TDSA '95
Мечтае да кара: X6 M

Мнение от E34PSH » 24 Фев 2008, 19:16

Доста добро проучване си избацал колега :idea:
И мойто почти се припокрива с твойто, но засега ще сменя само големия борд щото е най-безболезнено ... постепенно другите неща и то при положение, че прецения, че съм намерил подходящия майстор, а не от ония ... "няма проблем, докарай я " ... !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 24 Фев 2008, 19:30

на е34-ки има дето надписите от големия борд ги изписва и на таблото някои да е светнат :?: :?: :?:
на моито ми изписва инфо само от чека, тъи като нямам голям борд,ако сложа такъв, дали ще изписва инфо и от него :?:
тези дето са 525i и нагоре +голям борд фабрично как са :?:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 24 Фев 2008, 20:03

Мисля, че ще ги изписва... а на американските версии им изписва и имената на радиостанцийте ако ползват заводския CD или радиокасетофон.
Изображение

Назад към E34