питане за джанти
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вече Е38 730д 01
питане за джанти
здравейте,предлагат ми едни джанти които са с размер 8,5x17 ET14 и 9,5x17 ET24 с гуми 235x45x17 и понеже не разбирам много от разни ЕТ и ширини ,а и преглеждах преди6ни теми но така и неможа да ми стане ясно.та въпроса ми е дали 6те стоят нормално на колата,дали 6те опират.дали ще стои така да се каже като "повдигната.и другия въпрос защо са с различно ЕТ и дали 6те мога да им сложа малко по тесни гуми,например 225?
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
- E34PSH
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 525 TDSA '95
- Мечтае да кара: X6 M
8,5J = 215,9mm.
най тясната гума за тази джанта е 245мм. говоря ти по стандарт и каталог!
Иначе всякакви цигании може да правиш!
ЕТ-то трябва да ти е 20 или 19 - това ти е по каталог и изисквания на БМВ. Всичко друго е възможно но на твоя сметка
Успех!
неможеш да сложиш гуми 225мм. нито на едните нито на другите:
на първите не трябва, а за вторите е невъзможно! Тия джанти са от някакво прасе, но не и от, и за Е34!!!
тия вторите 9,5 не ги пипай не са за твойта кола !!!
най тясната гума за тази джанта е 245мм. говоря ти по стандарт и каталог!
Иначе всякакви цигании може да правиш!
ЕТ-то трябва да ти е 20 или 19 - това ти е по каталог и изисквания на БМВ. Всичко друго е възможно но на твоя сметка

неможеш да сложиш гуми 225мм. нито на едните нито на другите:
на първите не трябва, а за вторите е невъзможно! Тия джанти са от някакво прасе, но не и от, и за Е34!!!
тия вторите 9,5 не ги пипай не са за твойта кола !!!
- E34PSH
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 525 TDSA '95
- Мечтае да кара: X6 M
pesho написа:Мдааааа първите стават за вторите и аз незнам
на "катложния" колега да кажа на 10j влизат 235 и си караш
съвсем спокоино
еми попрочети кави са критериите и изискванията, а това че стават не е нищо ново ... стават и грешки, казал петела и слезнал от кокошката

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Re: питане за джанти
BAWARISCHE написа:здравейте,предлагат ми едни джанти които са с размер 8,5x17 ET14 и 9,5x17 ET24 с гуми 235x45x17 и понеже не разбирам много от разни ЕТ и ширини ,а и преглеждах преди6ни теми но така и неможа да ми стане ясно.та въпроса ми е дали 6те стоят нормално на колата,дали 6те опират.дали ще стои така да се каже като "повдигната.и другия въпрос защо са с различно ЕТ и дали 6те мога да им сложа малко по тесни гуми,например 225?
Както каза Пешо ,ще вллязат гумите и няма да имаш ядове

Задните са малко по-прибрани откъм ЕТ ,защото са по-широки от предните и ако са с тяхното ЕТ ще опрат 100 % във веждата

На 8,5 инча можеш да сложиш 225 гума и ще стои малко прибрана самата гума

давам пример с на Стефчо Iндианата от Ловеч E30skata - джантите му мисля че са девятки а гумите 215 ширина и забележи за какво ти говоря

Пори този вариант колата става мълниеносна при рязко подаване на волана

там гумата е балонна,като на някоя ИФА с двойно и тогава ще имаш пък чувството ,че си пиян или пък че колата нещо не е в ред при завои с по-висока скорост

Преди няколко месеца гледх едно комби като мойто за един приятел ,Мерцедесаджия и ми направи ,че джантите й бяха Азев А

Георги Пенчев
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Като стана на въпрос, мога да кажа, че съм с Жи 8.5 и ЕТ 13- предни и задни 17- ки. Гумите отпред са 235/45/17 и задните- 255/40/17. Имах опасения, че предните ще жулят в макферсона, ама са добре. Все си мисля, че отзад могат да се набутат и 10 Жи, но не съм сигурен- не съм го правил. Фена да каже става ли, щото той си търсеше задни 10- ки.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
Aдам.благодаря ви много за отговорите
......отказах се
ставаше въпрос за едни ALPINA.но след като пуснах темата ги позагледах и забелязх4е едната има6е поне 70 грама баланс и се отказах.а в последствие какъв размер точно да си тарся за да се 4увства колата наи добре понеже мечтата ми е да и сложа такива на моита хубавица.става въпрос има ли такива които да са 16 цола и да им сложа гуми примерно 225 на около50 до 60?
П.С.извинявам се прдварително за моята НЕкомпетентност

ставаше въпрос за едни ALPINA.но след като пуснах темата ги позагледах и забелязх4е едната има6е поне 70 грама баланс и се отказах.а в последствие какъв размер точно да си тарся за да се 4увства колата наи добре понеже мечтата ми е да и сложа такива на моита хубавица.става въпрос има ли такива които да са 16 цола и да им сложа гуми примерно 225 на около50 до 60?

- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
re
Могат да се набутат и 10 жи бацеktv написа:Като стана на въпрос, мога да кажа, че съм с Жи 8.5 и ЕТ 13- предни и задни 17- ки. Гумите отпред са 235/45/17 и задните- 255/40/17. Имах опасения, че предните ще жулят в макферсона, ама са добре. Все си мисля, че отзад могат да се набутат и 10 Жи, но не съм сигурен- не съм го правил. Фена да каже става ли, щото той си търсеше задни 10- ки.

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- slavianko
- старши ентусиаст
-
ре
Колега ако джантите наистина са АЛПИНА и само едната има 70гр олово не се двуоми много. Ти да не мислиш че като вземеш 17-ки идеялни и след два месеца няма и те да са за по 60-70гр олово.BAWARISCHE написа:Aдам.благодаря ви много за отговорите![]()
......отказах се

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Малеее , slavianko с тия десетки на ЕТ5 направо цепи,лепи и вулканизира
Наистина ако е само крива джантата се изправя малко,колкото може и се кара
Алпиновата джанта поне е пластична в някаква степен ...
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
отпред бях с 245 40 17 отзад с 255 40 17 офсета ми е 13.Отзад ми стържат при заклащане ама отпреднямах проблем-ама никакъвktv написа:Като стана на въпрос, мога да кажа, че съм с Жи 8.5 и ЕТ 13- предни и задни 17- ки. Гумите отпред са 235/45/17 и задните- 255/40/17. Имах опасения, че предните ще жулят в макферсона, ама са добре. Все си мисля, че отзад могат да се набутат и 10 Жи, но не съм сигурен- не съм го правил. Фена да каже става ли, щото той си търсеше задни 10- ки.

- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
ами ето за тези джанти става въпрос
http://cgi.ebay.de/ALPINA-8-5-9-5-17-Zo ... dZViewItem
аре гумите ги одписвам,мисълта ми на тях могал и да сложа 225 4е тези 235 ми изглейдат като валяци.аи те не се обийдат колегите ама на петичката по долу грам не ми харесват седи като надигнато.на 34ката така ли 6те бъде?
аре гумите ги одписвам,мисълта ми на тях могал и да сложа 225 4е тези 235 ми изглейдат като валяци.аи те не се обийдат колегите ама на петичката по долу грам не ми харесват седи като надигнато.на 34ката така ли 6те бъде?
ако си се отказал
ако си се отказал колега даи някво инфо ,аз имам марак за тях.
каде мога да ги намеря тия джанти?и на ква цена са?
каде мога да ги намеря тия джанти?и на ква цена са?
- slavianko
- старши ентусиаст
-
Колега тези алпини са невероянтиBAWARISCHE написа:ами ето за тези джанти става въпрос

15 мнения
• Страница 1 от 1