Не правете като мен чип- тунинг
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Не правете като мен чип- тунинг
Първо ме беше много яд на един колега от форума, ама аз съм си виновен. Добре, че не стана беля, щот кво щях да правя тогава , не знам. Случката е следната, а и вие може да кажете къде е проблема. Попаднах на обява в "продава" за чип, като за моята кола и се свързах с човека. Вика, за 100 лв. ще ти го дам, карал съм го на моята, ама ще си правя други шукарийки да дигам повера. Питах го отстъпка може ли да направи и той кандиса на 80 лв. После падна в цената на 50 кинта и нещо ме усъмни, ама рекох, от форума е и тук такива неща не стаат. Днес, като имах време свалих оригиналния чип и сложих тоа, дет "не стаа от него и чеп за зейе". Върта да пала, и нищо. Върта пак- пак нищо. А като дам на контакт, се чува едно бучене отпред. Значи, бучи и дори не мое да запали, камо ли да тръгне с 200 и кусур коня. И тогава се сетих- хората убиват за 5 лв., че що некой да не ми пре.бе колата за 50. Яд ме е на мене си, най- вече. Той да е жив и здрав и да не му се налага да харчи моите пари за лекарства. Па мое и я да съм крив
. А кажете и вие!

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Добре, че не ти е преебал ЕКУ-то или не е тръгнала да върви с някакви ебати детонациите, че можеше и по-кофти да стане 

BMW only!
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
не си виновен ти -- мошенника е виновен --и ако не искаш да си като него пиши кой е ---за мен това е начина --ти си минал тънко но някой горят с доста ---очаквам мнението на дзвер
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Re: Не правете като мен чип- тунинг
ktv написа:Първо ме беше много яд на един колега от форума, ама аз съм си виновен. Добре, че не стана беля, щот кво щях да правя тогава , не знам. Случката е следната, а и вие може да кажете къде е проблема. Попаднах на обява в "продава" за чип, като за моята кола и се свързах с човека. Вика, за 100 лв. ще ти го дам, карал съм го на моята, ама ще си правя други шукарийки да дигам повера. Питах го отстъпка може ли да направи и той кандиса на 80 лв. После падна в цената на 50 кинта и нещо ме усъмни, ама рекох, от форума е и тук такива неща не стаат. Днес, като имах време свалих оригиналния чип и сложих тоа, дет "не стаа от него и чеп за зейе". Върта да пала, и нищо. Върта пак- пак нищо. А като дам на контакт, се чува едно бучене отпред. Значи, бучи и дори не мое да запали, камо ли да тръгне с 200 и кусур коня. И тогава се сетих- хората убиват за 5 лв., че що некой да не ми пре.бе колата за 50. Яд ме е на мене си, най- вече. Той да е жив и здрав и да не му се налага да харчи моите пари за лекарства. Па мое и я да съм крив. А кажете и вие!
Напиши за некоректните търговци!!! Да се знае кой е колегата тарикат...
- ktv
- оптимист-неверник
-
Eто малък откъс от диалога ни във форума и ника на човека:
ЧИП за М50 В25
tompo
Отговори: 4
Видяна: 345
Форум: Продава Пуснато на: 10.06.05,20:08 Заглавие: re
Ти, баце, от дека си? Имаш ЛС.Русе.
И ти имаш ЛС
Тема: ЧИП за М50 В25
tompo
Има ,има, ама ти нищо не казваш за чипа- ни номер, ни производител, ни нищо. Па може и снимка да качиш. Нали се сещаш, че не си заслужава да слагаш на колата си нещо, дето не го знаеш какво е и как ще ...
tompo
Форум: Продава Пуснато на: 10.06.05,20:08 Заглавие: ЧИП за М50 В25
100лв и цената търпи коментар стига някой да прояви интерес. Чипа е от Е34 М50 В25 мотора без ванос. Продавам го щото ще слагам друга електроника на колата. Има разлика с него. На ниски е малко по му ...
ЧИП за М50 В25
tompo
Ти, баце, от дека си? Имаш ЛС.Русе.
И ти имаш ЛС
tompo
Има ,има, ама ти нищо не казваш за чипа- ни номер, ни производител, ни нищо. Па може и снимка да качиш. Нали се сещаш, че не си заслужава да слагаш на колата си нещо, дето не го знаеш какво е и как ще ...
tompo
Форум: Продава Пуснато на: 10.06.05,20:08 Заглавие: ЧИП за М50 В25
100лв и цената търпи коментар стига някой да прояви интерес. Чипа е от Е34 М50 В25 мотора без ванос. Продавам го щото ще слагам друга електроника на колата. Има разлика с него. На ниски е малко по му ...
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Ей хора, не се лъжете с чипове за мощност бе
Аз разбирам само едно - отивам с колата при човека, прави ми чипа ,както аз му кажа (примерно малко оптимизация на въртящия момент) пробвам я и като ми хареса му плащам.Това за 10% мощност на стандартен мотор с чип тунинг го забравете така ,че сякаш никога не сте го чували
Хората трошат пари за валове и вдигнат едни максимум 15 коня за такива ,които не изискват допълнителни убийствени като цени преправки по конструкцията
Два вала за М50 са ... не питайте колко пари
Напиши го тоя идиот да знаят всички да се пазят
Георги Пенчев

Аз разбирам само едно - отивам с колата при човека, прави ми чипа ,както аз му кажа (примерно малко оптимизация на въртящия момент) пробвам я и като ми хареса му плащам.Това за 10% мощност на стандартен мотор с чип тунинг го забравете така ,че сякаш никога не сте го чували

Напиши го тоя идиот да знаят всички да се пазят

Георги Пенчев
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Van
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34, М20В25+
- Детайли за колата: Черен
- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
Един съвет от мен при покупката на тунинг чипове:
За да стане чипа на вашия автомобил трябва чипа да е за ЕКУ със същия номер като вашия.Софтуерния номер на самия чип трябва да същия като този който е върху оригиналния ви чип.
Ако някои от номерата не отговарят или чипа е записан с грешка колата не може да се прецака а просто не пали.
Може да имате проблеми само ако чипа е монтиран обратно.
За да стане чипа на вашия автомобил трябва чипа да е за ЕКУ със същия номер като вашия.Софтуерния номер на самия чип трябва да същия като този който е върху оригиналния ви чип.
Ако някои от номерата не отговарят или чипа е записан с грешка колата не може да се прецака а просто не пали.
Може да имате проблеми само ако чипа е монтиран обратно.
- ktv
- оптимист-неверник
-
Да де, ама той като не казва номер на неговия чип. И снимка не прати.
Аз съм си виновен, че му се доверих, без да проверя нещата.
То добре, че не стана проблем. Айде, катинар на темата, че може да се завихри "лов на вещици".
Аз съм си виновен, че му се доверих, без да проверя нещата.
То добре, че не стана проблем. Айде, катинар на темата, че може да се завихри "лов на вещици".
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Какво мисля аз като цяло за чип тунинг на средно 16 годишни автомобили
леко ненужно е просто
Тези с неотварян мотор на такава възраст няма да могат да произведат 110 киловата , говоря за 2 литра мотори ,никога просто , мислете реално
Преди 3 години с Vasilen ,докато беше с 2 литра без ванус ,но с чип и лаптоп на пасажерската седалка ,през ,който постоянно си настройваше колата (приличаше ми на Франкенщайн
) се пуснахме на Бояна на правата една вечер и го минавах и в двата сет-а с почти една кола на близо 400 метра.Неговият двигател неотварян ,но с чип и ЕКУ да си е*е майката
а мойта с електроника от 1994 година от "тъпите инжинери" - комби срещу седан. Тогава той доста се смълча и замисли ... Сега обаче работата е там ,че "Доктора" е шибнал в седана М60В30 и ще ми направи така снимка от космоса,че май даже няма да се види къде ще съм аз
С една дума - едно обслужване на двигателя
- Глава - челно шлайфане,члайфане на легла клапани,смяна на водачи където е нужно,гарнитури.
- Блок - проверка на цилиндрите за елипси и ръбове в горната част - зоната на горене,лагери наред ,проверка на колянов вал
- Смукателен тракт - където има гарнитури наред - номера 2,4,12,14,15 към фигурата долу
помислете тези гарнитурки на 16 години има ли ги изобщо
Маншона между дебитомера и дроселната клапа ...
- горивна уредба - проверка на налягането на горивото, чистене на дюзи ...
Знам сега ,че някой ще каже "Добре де,ма знаеш ли това всичкото колко пари струва"
Който си държи на 34-ката и не вижда нещо друго ,което да може да я замести ,дори да има финансовата възможност, просто такъв един ремонт дава такъв живот на старата кола на незнайните километри,че просто нямам думи.Говорих неотдавна с момчето , чийто баща ми продаде колата колата навремето.Каза ми,че от Италия на автовоза е била на 390 К км.Аз до ден днешен имам 180 К км.Колата е на почти 600 К км.Тези ,които ме познават лично и са присъствали на пътувания и каране на сбирките ,знаят какво й причинявам.ТОМ ми викаше в Несебър лятото "Ей човек, тия ванус-и не се карат така бе
, плаша се какви са тези обороти дето й раздаваш" аз обаче си карам колата здраво и не се плаша.Навремето когато ремонт на двигател струваше 500 лв за труд ,аз за всичко дадох 1700 лв.Сега й показвам ключа и заминавам дотам докъдето ми стигнат парите
малко се отклоних от темата за чиповете ,но си мисля,че ако човек си вкара всичко в нормите по двигателя, няма да му трябва толкова този чип.Гледам маса народ слагат карат, пък реват - харчи - не харчи
Върви ,ма не съм сигурен дали повече от преди
Най-големите ентусиасти слагат и викат "Лелеее засилих я" и кола до кола се вижда ,че работата е друга
Не омаловажавам този тунинг,но си мисля ,че без здрави железа в мотора просто няма смисъл
Георги Пенчев

Тези с неотварян мотор на такава възраст няма да могат да произведат 110 киловата , говоря за 2 литра мотори ,никога просто , мислете реално

С една дума - едно обслужване на двигателя
- Глава - челно шлайфане,члайфане на легла клапани,смяна на водачи където е нужно,гарнитури.
- Блок - проверка на цилиндрите за елипси и ръбове в горната част - зоната на горене,лагери наред ,проверка на колянов вал
- Смукателен тракт - където има гарнитури наред - номера 2,4,12,14,15 към фигурата долу

- горивна уредба - проверка на налягането на горивото, чистене на дюзи ...
Знам сега ,че някой ще каже "Добре де,ма знаеш ли това всичкото колко пари струва"

малко се отклоних от темата за чиповете ,но си мисля,че ако човек си вкара всичко в нормите по двигателя, няма да му трябва толкова този чип.Гледам маса народ слагат карат, пък реват - харчи - не харчи

Не омаловажавам този тунинг,но си мисля ,че без здрави железа в мотора просто няма смисъл
Георги Пенчев
- ktv
- оптимист-неверник
-
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
To май се очертава по-добра възможност да си имплантираш по-голям мотор за тези пари
Иначе прав си Георги, че свестен ремонт ще съживи двигателя доста повече от който и да е чип, но трябва много да държиш на колата си и да си сигурен, че няма да я продаваш скоро. Иначе омаломощен Б25 и Б20 в силите си...пак няма да се компенсират конете
А между другото - въобще не мога да си дам сметка как върви твоето комби толкова много
Аз като се возих преди доста време и 

А между другото - въобще не мога да си дам сметка как върви твоето комби толкова много

BMW only!
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Кофти сличка,приятелю,дано му се върне на това тъпо копеле
Лошото е,че като четат това многото потрбители на форума губят доверие и в точните хора като Сони,the gate и много други 

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

14 мнения
• Страница 1 от 1