Как се сменя ремъка на динамото на ТДС-а
Модератор: Технически модератори
			10 мнения
			 • Страница 1 от 1

- Wenzy
 - старши ентусиаст
 - 

- Кара: Е34 М51Д25

Обтягането става с ролката No 11 на схемата и амортисьорчето на обтегача No 7 на схемата.
Освобождаваш обтегача, за да извадиш стария ремък, след което поставяш новия на всички ролки и повдигаш обтягащата за да влезе ремъка и през нея. Ако се наложи (трудно се свива амортисьорчето) можеш да свалиш амортисьорчето на обтегача No 7 на схемата.
http://bmwfans.info/original/E34/Lim/52 ... l-11_1467/

Освобождаваш обтегача, за да извадиш стария ремък, след което поставяш новия на всички ролки и повдигаш обтягащата за да влезе ремъка и през нея. Ако се наложи (трудно се свива амортисьорчето) можеш да свалиш амортисьорчето на обтегача No 7 на схемата.
http://bmwfans.info/original/E34/Lim/52 ... l-11_1467/
- Wenzy
 - старши ентусиаст
 - 

- Кара: Е34 М51Д25

- Роджър
 - кандидат ентусиаст
 - 

- Кара: самолет ниско, бавно и сигурно
 - Детайли за колата: E34 520i 24v

- His Shadow
 - младши ентусиаст
 - 

аз къв го ядах на връх Аида с тва амортесорче нямате си на идея !!! изведнъж той си решава че няма да обтяга повече и какво става !? еми оставате без охлаждане !!! като внедрим в историята че е неделя и да не ви разправям как ми съдраха кожата 

- D_U_D_E_
 - младши ентусиаст
 - 

- Кара: E34 TDS
 - Мечтае да кара: M5 с гуми за горене

обаче след като се отпусне ресъорчето тря да се развие ролката на обтегача за да излезе ремъка , нали ?????

- pit55
 - кандидат ентусиаст
 - 

- Кара: бос през тръни
 - Детайли за колата: 325TDS комбинезон, 728i

- D_U_D_E_
 - младши ентусиаст
 - 

- Кара: E34 TDS
 - Мечтае да кара: M5 с гуми за горене

мерси. а някой може ли да ми каже колко струват ролките( 11 от схемата и тази на оптегача). и от каде мога да си купя харабожни във варна

///
колега  ремъка на алтернатора се  сменя по следния начин развиваш горния болт на амортисиорчето и расхлабваш желязната планка на амортисиоррчето и тои отива на горе и разхлабва ремъка упъването става  по същия начин    А  ЗА  РОЛКИТЕ  МАЛКАТА Е 30 ЛВ А ГОЛЯМАТА 40 ПРИ МЕН в магазина и ти казвам  ценички за полки  ина (немски) италянските сигорно са с 4/5лв по евтини

- pit55
 - кандидат ентусиаст
 - 

- Кара: бос през тръни
 - Детайли за колата: 325TDS комбинезон, 728i

Не колега, не казвам че нестава и по твоя начин - аз за първи път като барах там незнаех  и развих планката, а то си е измислено много интелигентно: гаечен ключ се слага на долният болт на амортесьорчето и се напъва в посока затягане и амортесьорчето прибира и ето ремъка е свободен. После като се нагласи ремъка само се натиска ролката на дясно и то си обтяга пак! 

10 мнения
			 • Страница 1 от 1