Къде да ида за проверка на дюзите?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Къде да ида за проверка на дюзите?

Мнение от Zubcho » 16 Яну 2008, 0:09

Колеги къде да ида (сервиз) за проверка на дюзите на стенд. Без супердизел. В Юве нямат стенд. Очаквам предложения и ако някой знае цена ще е супер. От София съм.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 16 Яну 2008, 0:40

И аз търся :(
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 16 Яну 2008, 19:44

Айде бе хора казвайте моляяяя
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 16 Яну 2008, 21:03

В гадния супердизел-от всякде само там ме пращаха.Свалих си сам дюзите и проверката стана за 5мин. срещу 15 лева. :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bat Jeko » 17 Яну 2008, 23:25

Здраве да е
Според мен е по добре след като си свалил дюзите да си купиш нови разпръсквачи и след това на стенда.Ако са омекнали пружините а те са :winky: могат да се подложат 6 мм шаиби за подложки или да се купят нови.
Според мен това е лечението на дюзите дето имат 180-200к пробег.
Good luck

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 17 Яну 2008, 23:44

Нови разпръсквачи струват?? Казаха ми днес да ида срещу завода Шести Септември на Житница (или до него беше), имало сервиз и стенд също. В събота сутрин може да мина да потърся дано бачкат.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bat Jeko » 18 Яну 2008, 0:23

Здраве да е
Ако не бъркам по около 20 лв. е броиката за Денсо.
Good luck

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 18 Яну 2008, 9:31

bat Jeko написа:Здраве да е
Ако не бъркам по около 20 лв. е броиката за Денсо.
Good luck

Като се сменят разпръсквачи задължително ли се минава стенд :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 18 Яну 2008, 10:45

Отиди при Закс от форума ...Момчето гледах че са му донесли новата ваничка... А с ваничка само не ставало..Има един уредо предизвикващ импулсно активиране на дюзите докато са вътре...Момчето не взема много ... Дори хич....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 18 Яну 2008, 11:42

Привет Бат Жеко :D
за мнгого години жив и здрав да си.Бяхме се притеснили, че си ни забравил.
Дани, след смяна винаги се минава стенд, за да се увериш, че отварят на 155 бара
Новите разпръсквачи мисля, че бяха около 80лв. - секънд хенд мания 40

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bat Jeko » 18 Яну 2008, 18:42

Здраве да е
Това с ваничката нема да помогне много защото за да има ефект трябва да се движат дюзите.Както предполагам всички знаят при този двигател дюзите се отварят механично и трябва да се разлобят, накиснат и т.н.
Защо смяна (знам че винаги гледаме да е по евтино - и за това пишем в този форум, че ни е писнало от...)та само една сметка колко движение е направил този елемент имам в предвид разпръсквач и игла та и пружина за 180-200к (предполагам че колите ни са поне на толкова ако и километража да показва че са на 85к ).
Та вдовицата пенсионерка е забравила да направи профилактика на дюзите ние ясно , та следва ние да я сторим.
Задължително на стенд - там проверка на налягането с отсичане, дали и колко държат налягане и розетка на разпръскването.
Нека пак да споменем тук че М51 е предкамерен и е много важно разпрашаването на горивото да е колкото може по финно и прецизно.
За разлика от ТДИ на ауди груп кадето има по две пружини с различна стегнатост тук имаме само една и порцията на впръскване е една -следва голяма прецизност на впръска от страна на помпата за момент и количество и така също от страна на дюзата като качество.
Аз лично навремето подложих 6мм шаиби над пружините за да докарам 148 бара както е по каталог мисля защото в Доминиканска Република маи моя ТДС беше едиствения и части само от Европа.
Тогава по спомен ми е останало че цената за 6 разпръсквача Денсо беше 120 лв(6*20), аз така и не ги купих .
Нека сега никои не си мисли че ако си смени разпръсквачите колата ще литне - системата е комплекса и зависи от доста неща.Но че ще паднат температурите на изходящите газове , ще се подобри горенето , паленето и др,това да , пак подчертавам комплексно е.

А що се отнася до мен сега се прибрах в България и се намирам в Стара Загора (там ми предложиха работа)та се надявам да се видим на некоя среща.(в момента съм в Картагена, Испания в командировка но това е за други теми разговор)
Good luck

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 18 Яну 2008, 19:57

Много се разминават цените бре един 20 за нови друг 80 хмммммм. Хайде ще ходя да ми свалят някъде дюзите и ще видим какво ще кажат. Ако не намеря къде ще е супердизел. Ама хич не ми се дават пари на тези скъповземащи нехранимайковци.

Хайде мислете усилено къде има стенд и цените не са космически.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 18 Яну 2008, 20:52

Zubcho написа:Много се разминават цените бре един 20 за нови друг 80 хмммммм. Хайде ще ходя да ми свалят някъде дюзите и ще видим какво ще кажат. Ако не намеря къде ще е супердизел. Ама хич не ми се дават пари на тези скъповземащи нехранимайковци.

Абе слушай ме ... Отиди при Никола има нова техника скоро му дойде специално за дюзи е...Именно има това за което Бат Жеко ти разправя предизвикващото импулсно активиране на дюзата....Това е добър вариант..Сериозно ти казвам забрави супердизел отиди при него ще ти ги оправи...Няма да ти вземе скъпо....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Мнение от Svetlio.Angelov » 22 Яну 2008, 23:24

Zubcho написа:Много се разминават цените бре един 20 за нови друг 80 хмммммм. Хайде ще ходя да ми свалят някъде дюзите и ще видим какво ще кажат. Ако не намеря къде ще е супердизел. Ама хич не ми се дават пари на тези скъповземащи нехранимайковци.

Зъбчо, преди години (3-4) на разклона за Горна Баня (но този между Суходол и Овча Купел), срещу сервиза за гуми на фирма Ади 95 имаше едни дизелджии, които точно с това се занимаваха - дюзи. Нека ако има колеги от този район да проверят дали са там още въпросните хорица и да ги посетиш ако искаш. Преди време им карах един опел рекорд 2.3 дизел и останах мноо доволен. Успех колега!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 22 Яну 2008, 23:44

Ще ида да ги видя дали още са там.

Назад към E34