въпрос за гуми

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 20 Яну 2008, 1:15

Wenzy написа:
JANI написа:не ,не ,боже 45л 300км :mhihi: :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: много се стреснах човече - няма място за притеснения аз бях барнал малко помпата,за да компенсирам един друг проблем и ми даваше 18/100.
Сега всичко е наред и на сегашната центровка ми дава 10,5/100 в снега,леда и мизерията ;)

Абе бате тоя разход в София никога неможеш го стигна. Трябва да си караш колата само вечер след 12:00 ч. и пак не е сигурно че ще толкова :) Мойта на компютъра показва 12.3-12.9 среден и по 15+ като я карам по задръстванията. Стрелката на резервоара не е съгласна с този разход и в момента се върти около 45 л., а почна от 80+ и имам изминати 220 км.

Случи ми се борда да ми покаже след като беше занулен consum 2 на студено 39.5 :mhihi: :mhihi: Естествено веднага почна да пада :)

Остана пак да я напълня до-горе и да видя дали средната скорост ми е вярна и дали не се налага корекция на коефицента.

Айде със здраве и пожелавам на всички дизелджии 10/100 градско.

П.С. Ако някой има идея защо се разминават така драстично показанията на компютъра и стрелката на резервоара да ми пише на лично. Приемам всякакви съвети що е толкова голям разхода.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 20 Яну 2008, 1:56

sineok_pi4_ написа:Колеги, за да не отварям нова тема искам да Ви попитам какви гуми да си купя за лятото ? Аз вече мисля за лятото, защото сега тези гуми се търсят по-рядко и са на по-ниска цена. Същото беше и преди със зимните -взех си зимни още от юли и да ви кажа много тънко и сега искам да направя същото с летни -да си купя сега ,а не после като дойде лятото и да надуват цените .... Сега съм с 205/60 R15 отзад и 195/65 R15 отпред като стойката на колата е леко с вирната задница и аз искам да запазя тази стойка и лятото .Мисля си ако сложа еднакви гуми отпред и отзад 205/60 R 15 дали ще се запази пак стойката или самата кола ще слезе по-ниско ?

Колега, слагай едни 225-ци на двата моста и давай газ :D
Това с различни размери на двата моста е голяма простотия :evil:
Повече не си карай колата така а спазвай заводските предписания за 4 еднакви гуми :idea:

Аз лично карам с такива гуми :arrow:

Изображение

Размер 225/50/16 са на цена около 150 лв на бройка :idea:
Вероятно тази пролет цената ,като на всички гуми ще е по-висока,така,че наистина трябва да се ориентираш от сега.
Гумите не са известна марка, на тях пише ,че са Немски ,бар код-а е наистина Немски.Изнасят се ,което говори добре за тях, при скачане на спирачките "пишат" по асфалта :) Аз съм ги карал на границата на скоростния им индекс не веднъж и винаги всичко си е било в нормите.
За цената си са нещо супер ...

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 20 Яну 2008, 13:36

JANI написа:ами за мене са тясни за лятни аз имам едни 225 60 15 за продан в идеална кондиция ако имаш интерес ми пи6и

Колега, 225 не са ли много широки за лятото ? Мисля ,че ще вдигне доста разхода . АЗ си търся по възможност нови гуми .Твойте коя година са и за колко ги продаваш? Прати ми снимка година и седмица на гумата и да видя каква марка са и може и да се разберем ...

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 20 Яну 2008, 14:44

sineok_pi4_ написа:
JANI написа:ами за мене са тясни за лятни аз имам едни 225 60 15 за продан в идеална кондиция ако имаш интерес ми пи6и

Колега, 225 не са ли много широки за лятото ? Мисля ,че ще вдигне доста разхода . АЗ си търся по възможност нови гуми .Твойте коя година са и за колко ги продаваш? Прати ми снимка година и седмица на гумата и да видя каква марка са и може и да се разберем ...

Колега, това за разхода е силно преувеличено :!: Аз лично не чувствам разлика, все пак този размер е заводски :idea:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 20 Яну 2008, 19:48

Аз пък защо останах с убеждението,че заводския размер на гумите за Е 34 е 205/60 R15 -нали при тази скорост показва реално километража? Защото сме го засичали с един колега -той е с гуми 225/50 R 15 при него има разлика в показанието на километропоказателя от няколко км и това най-ясно се усеща като вдигнеш максимума-неговата изключва по-рано ,а при мен показва по-малка скорост и още не е изключила ,а караме един до друг на магистралата..

Предишна

Назад към E34