Проблем с паленето и работата на М51
Модератор: Технически модератори
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Други ден е големия ден за колата. Настройване на ГНП и ще им кажа да проверят и тея неща.
Дано да се оправи всичко и накрая да си карам 6-така и да си "виркам".
Мерси за съвета ще погледна за дърпане на въздух от някъде.
Но симптомите са точно каквито каза ти и според мен (непали защото няма гориво).Можеби ще е играчка докато се намери
Но симптомите са точно каквито каза ти и според мен (непали защото няма гориво).Можеби ще е играчка докато се намери

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
Смени или натегни малко горивния филтер,наи-4есто дърпа въздух от 0-пръстена в горния му краи или от дифтулката на капака на пло4ката(за излишното гориво),за да познаеш дали проблема е в недостиг на гориво хвани някои да върти на стартер,ако излиза някакъв пушек от ауспуха=има гориво и отиваш за свещи,ако няма пушек си оправи горивопровода.Успехludia написа:Други ден е големия ден за колата. Настройване на ГНП и ще им кажа да проверят и тея неща.
- ludia
-
-
ivan. написа:Смени или натегни малко горивния филтер,наи-4есто дърпа въздух от 0-пръстена в горния му краи или от дифтулката на капака на пло4ката(за излишното гориво),за да познаеш дали проблема е в недостиг на гориво хвани някои да върти на стартер,ако излиза някакъв пушек от ауспуха=има гориво и отиваш за свещи,ако няма пушек си оправи горивопровода.Успехludia написа:Други ден е големия ден за колата. Настройване на ГНП и ще им кажа да проверят и тея неща.
А ми да тоя варянт ще го проверя с ауспоха.
Но забелязах че като преседи далго време там където е прозрачния маркуч си има нафта. Няма балончета или пак има само едно много малко (колкото и време да седи).
Незнам това дали е критерий.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Вакуум в резервоара или неработещ възвратен клапан.
Като отвориш капачката за горивото - резервоара цъска ли?
Тва с балончетата или гълта въздух или ти пада горивото.
Аз бях се сблъскал с този проблем и го реших като сложих на отиващата нафта (на маркуча отдоли,до резервоара) 8мм. възвратен клапан
цялата работа:
- 15 мин време
- 10 лв за клапана
- около лев за скобички 8-12мм.
Ако искаш можеш да пробваш и този вариант.Рано или късно горивото ти ще тръгне да пада обратно в резервоара - бъди готов
Аз бях се сблъскал с този проблем и го реших като сложих на отиващата нафта (на маркуча отдоли,до резервоара) 8мм. възвратен клапан
цялата работа:
- 15 мин време
- 10 лв за клапана
Ако искаш можеш да пробваш и този вариант.Рано или късно горивото ти ще тръгне да пада обратно в резервоара - бъди готов

- ludia
-
-
Wenzy написа:Вакуум в резервоара или неработещ възвратен клапан.
цялата работа:
- 15 мин време
- 10 лв за клапана
Последните 2 месеца палня през ден и несъм забелязал дали има вакум.
Но мисля че преди това имаше.
А за балончето то е само едно и то рядко.Ако може да покажеш този клапан който си монтирал и да кажеш по точно на кой маркуч че нерезбрах.А как може да пада горивото. При положение че като отворя сутрин капака на трабичката която е прозрачна от горивния филтър до помпата има нафта?
Искаш да кажеш че може от маркуча за излишната нафта да пада нивото на горивото и сутрин да няма в дюзите (докато непробвам 2 3 пати да запаля)?

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
Не говорих за излишната нафта,а за тая от резервоара към ГНП
Другото което може да направиш както ти каза Ванката е да видиш дали не гълта въздух от пръстена на филтъра, или ако си сменял старият,жълт,запечен маркуч - задължително сложи скобички и ги стегни много дорбре.
Аз пробвах без скобички но уви - много въздух
Другото което може да направиш както ти каза Ванката е да видиш дали не гълта въздух от пръстена на филтъра, или ако си сменял старият,жълт,запечен маркуч - задължително сложи скобички и ги стегни много дорбре.
Аз пробвах без скобички но уви - много въздух

- ludia
-
-
Изкаш да кажеш че може да връща гориво от ГНП то към филтъра и затова да няма нафта в ГНП то а ми да като се замисли човек е възможно.
Но пък като погледна мъркуча сутрин в него си има нафта (въпреки че това непречи в ГНП то да няма).
Ще го проверя това.
Почвам да търся наклонен участък за да пренощува колата няколко вечери
Но пък като погледна мъркуча сутрин в него си има нафта (въпреки че това непречи в ГНП то да няма).
Ще го проверя това.
Почвам да търся наклонен участък за да пренощува колата няколко вечери

- bat Jeko
- младши ентусиаст
-
Здраве да е
наи лесно ще провериш дали ти се разтоварва системата (и наи евтино ) едо пласмасово шише от кола му пробиваш капачката и пъхаш маркуч подобен на този от горивната система вътре.
Другия краи към помпата.
Шишето го пълниш с нафта 200 грама стига и го вдигаш на по високо от помпата.Системата ще се обезвъздуши сама.
Въртиш и ако си плавне от раз ok ако не пеглед на всички връзки от резервоара до помпата.
Good luck
Извини ме че не ти отговорих на съобщенито.
наи лесно ще провериш дали ти се разтоварва системата (и наи евтино ) едо пласмасово шише от кола му пробиваш капачката и пъхаш маркуч подобен на този от горивната система вътре.
Другия краи към помпата.
Шишето го пълниш с нафта 200 грама стига и го вдигаш на по високо от помпата.Системата ще се обезвъздуши сама.
Въртиш и ако си плавне от раз ok ако не пеглед на всички връзки от резервоара до помпата.
Good luck
Извини ме че не ти отговорих на съобщенито.

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- ludia
-
-
Има развитие и то не добро.
Седя 4 дни на маистор и утре утивам да я взема.
Казаха ми че немогат нещо да я оправят. Много ме е яд. Маистор от Юве викаха и той също каза че неможе. Трябвало да се отваря помпата да се сваля да се праща до пловдив после там някъв да я прави, нещо било хлабаво вътре. Много ми е кофти, ще търся други варянти.А и на всичкото одгоре утре 100лв. трябва да дам

Седя 4 дни на маистор и утре утивам да я взема.
Казаха ми че немогат нещо да я оправят. Много ме е яд. Маистор от Юве викаха и той също каза че неможе. Трябвало да се отваря помпата да се сваля да се праща до пловдив после там някъв да я прави, нещо било хлабаво вътре. Много ми е кофти, ще търся други варянти.А и на всичкото одгоре утре 100лв. трябва да дам