не духа като хората

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

не духа като хората

Мнение от стан » 29 Дек 2007, 22:49

става въпрос за е34 м50. Парното от пасажерската страна духа само студено. Можете ли да нахвърляте малко вариянти от какво може да е, понеже нямам опит с е34 :confused:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 29 Дек 2007, 22:51

има тема ...иска търсене малко :?: :?:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от стан » 29 Дек 2007, 22:53

не намерих... и аз много се дразня като се пускат тъпи теми в , но като не съм я виждал въобще как изглежда е много трудно да не казвам невъзможно ориентирането. та... може ли линк :mhihi:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 29 Дек 2007, 23:40

Колега, отпред в двигателния отсег има едно клапанно тяло,което разпределя топлото/студеното на лява и дясна страна на купето :idea: Когато на единия клапан се скъса гуменото маншонче, започва да влиза охладителна течност в бобинката и клапанчето остава отворено - духа постоянно топло .В твоят случай то е блокирало на затворено,явно има прекъснат проводник към въпросната бобинка и тя не може да избута клапанчето за да започне да навлиза охладителна течност в радиаторчето на парното.

Пробвал съм да възстановявам такова маншонче,но просто не успях.
неотдавна си купих целия блок,нов оригинален срещу 300 лв и сега температурата в купето я регулирам със супер прецизност и за двете страни на купето :D няма по-голямо удоволствие от това за зиморничав човек като мен :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от стан » 30 Дек 2007, 20:44

Точно такъв отговор исках. Благодаря :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobby02 » 04 Яну 2008, 18:23

[quote="Penchev"]Колега, отпред в двигателния отсег има едно клапанно тяло,което разпределя топлото/студеното на лява и дясна страна на купето :idea: Когато на единия клапан се скъса гуменото маншонче, започва да влиза охладителна течност в бобинката и клапанчето остава отворено - духа постоянно топло .В твоят случай то е блокирало на затворено,явно има прекъснат проводник към въпросната бобинка и тя не може да избута клапанчето за да започне да навлиза охладителна течност в радиаторчето на парното. при абсолютно същите симптоми пък при мен бе проблема в управлението/климатроник/ ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 06 Яну 2008, 23:49

Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

Назад към E34