Гори ли бенз като карам на газ?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M52B20

Мнение от Timeto » 28 Дек 2007, 1:45

DBZ написа:
Timeto написа:На колегата ми на Е36 му гореше и бензин и газ. Оказа се регулатора на налягането преди дюзите. Беше сдал и вкарваше бензин през колекторите.

А усещала ли се е разлика в работата на колата на газ?

Ами... за вървене... вървеше, ама май празния ход не му беше както трябва. И понамирисваше на бензин в купето, когато караше на газ.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Мнение от Svetlio.Angelov » 28 Дек 2007, 10:43

Dr. Lektar написа:На е-30-ката ми имаше подобен проблем... Нека ти видят системата за превключване от бензин на газ и обратно. Успех!

Значи при мен като го правеше това много добре си миришеше на бензин в коша - като отвориш капака. Колегите са прави и за паленето на бензин ... особено, като колата не е в работна температиура, разхода е значително по-голям. Моят съвет е да отидеш на газаджия да погледне работата на мотора по време на бензин и на газ и да се консултираш и с него. Успех!

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 28 Дек 2007, 16:26

DBZ написа:
маречков написа:Ако ги меша, ше гърми постоянно и нямя да върви, съвсем друго е ако някоя дюза не затваря като хората, но пак ще се усети. Аз смятам, че дори и мотора да е сдухан пак е много т`ва дето го е лапнала. Ако пък тече от някъде се щеше да замирише :roll: и направо ще виждаш стрелката как пада.
На твое място бих и сложил една добавка за чистене и да покам малко на бензин.

Кажи някоя добавка за чистене да го пробвам това :)

Лики Моли
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 28 Дек 2007, 20:17

Аз го имах същия проблем в самото начало като сложих газ...Проблема е че не са ти прекъснали дюзите според мене...Те смучат от резервоара малко по малко нищо, че горивната ти помпа е спряна....Има едни кабелчета отгоре като махнеш средния капак... За тях става въпрос.. Поне при мене такъв беше проблема... Провери си и маркучите за горивото които са в коша..От там също може да ти подлива по малко... УСПЕХ...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 05 Яну 2008, 21:37

Pavlinius написа:Аз като карам на газ и стрелката на бензина ми пада. Като мина на бензин и пак си се качва. Виж дали и при теб не прави нещо такова.

Колеги да Ви успокоя ,че и при мен така се получава със стрелката -като караш повече време на ГАЗ и имаш по-малко от 20 литра бензин в резервоара след 2 или три часа каране примерно от морето до Пловдив и ти показва,че няма бензин в колата .Обаче ако е загасиш и като е запалиш на бензин и стрелката се качва до нормалното състояние. Това се получава,защото като караш на ГАз и не си с газов инжекцион и колата трупа грешки в компютъра и освен това регулирането на ГАЗ-та не минава през компютъра ... Няма да се плашиш-това си е нормална ситуация .А иначе за това дали ти гори бензин като караш на ГАз ще ти кажа аз моета как съм е засякъл. Значи наливам 20 литра гориво и го използвам всеки ден като е запаля по 1 минута да работи на бензин ,защото е студено и после прехвърлям на ГАЗ. Сметнал съм ,че от тези 20 литра след 80-120 паления за месеца ,а може и малко повече, в резервоара ми остават 7-8 литра бензин -малко преди да ми светне резервата. Или казано по друг начин -ако е караш всеки ден колата на ГАЗ и сутрин е оставаш по 1 минута да работи на бензин на месец и половина сипвай и по 10-12 литра бензин и нямаш проблеми. Това е от мен ! И никога не оставяй колата с празен резервоар,че ще прецакаш помпата .Аз имам горчивият опит от една 318-ка преди . Най-добре е да си е застопориш на около 20-25 литра и непрекъснато да го поддържаш този резерв, освен това и като тръгнеш на дълго стрелката няма да ти пада толкова рязко и като караш на ГАЗ да показва,че нямаш бензин .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e-36 2.5tds е34 2.5tds
Мечтае да кара: e-32 750il

Мнение от shankylov » 06 Яну 2008, 15:11

здравеите колеги.и аз имам същия проблем.какво ли не пробвах.а като ми свърши бенца и карам на газ колата се 4уди какво стажа :shock: ,също ми пада стрелката и ми светва лампата.предполагам и вие не сте с газов инжекцион и имате електронно което лъже компа 4е колата върви на бенз.по4ти съм сигурен 4е като карам на газ дърпа и малко бенз:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 06 Яну 2008, 16:00

Вижте горе какво съм писал... Това ви е проблема... Некадърно свързана газова уредба... Смуче бензин от вакума който създават инжекторите....
Изображение

Предишна

Назад към E34