нагревателя на задното стъкло не работи

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

нагревателя на задното стъкло не работи

Мнение от drmirchev » 16 Дек 2007, 13:00

не е от бу6он нито от коп4ето ако някои знае как да го свържа или не6то такова да каже,м-у другото имам проблеми и със запалката пак не е от бушона ,а някъде по трасето

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: нагревателя на задното стъкло не работи

Мнение от 5seriq » 16 Дек 2007, 18:55

drmirchev написа:не е от бу6он нито от коп4ето ако някои знае как да го свържа или не6то такова да каже,м-у другото имам проблеми и със запалката пак не е от бушона ,а някъде по трасето
колега и моито спря да работи,мерих волтажа на самото стъкло и даде само 3 волта идва много слаб ток ако си замерил твоито кажи колко показва.немога да разбера къде е самото реле сигурно от него идва пробмема

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530 xDrive '13

Мнение от piNky » 16 Дек 2007, 18:58

Как се пуска нагревателя на задното стъкло? Нов съм с колите, сори за тъпия въпрос :uups:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 16 Дек 2007, 19:50

Незнам дали си с клима или климатик,на копчето за нагревателя има нарисувано стъкло и през него минават вълнообразни линийки :!:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 16 Дек 2007, 20:01

значи колеги, относно нагревателя за задно стъкло - ами вижте си дали отзад на стъклото не ви са прекъснати самите лентички на нагревателите.Могат да се прекъснат ако се мие отвътре стъклото с много твърда кърпа -особено по автомивките аз затова и не позволявам да ми търкат отвътре задното стъкло ... Бях чувал преди и чел някъде тук по този форум за един колега как си е отстранил този проблем - прекъснат нагревател . Ами взимате малко железни стърготини и лепило. Вижте си стъклото и там където има прекъснати нагревателни линии слагате лепипо и върху тях посипвате железни стърготини и след като изсъхне всичко е оки-пак си имате нагревател на стъклото .... Успех !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 16 Дек 2007, 20:22

то релето е до бушоните при останалите релета ама не му ли4и да е изгоряло и бушона ми е здрав не знам ,нито са прекъснати жизите по стъклото.По скоро мисля че нещо се е откачило някъде и за да не разглобявам цялата кола ако някои ги знае де са връзките мойе да сподели

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ozy » 16 Дек 2007, 21:10

При мен проблема ми е, че са ми орязани кабелите на копчето, знам какви цветове на кой пин трябва да свържа, обаче ме е страх защото незнам предния собственик защо е орязал тея кабели. Да не взема да запаля инсталацията...
Ако някой има ел. схема, моля да ми я даде за да проверя всичкия кабеляк и релета дали са на мястото си.
Поздрави.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34, М20В25+
Детайли за колата: Черен

Мнение от Van » 16 Дек 2007, 21:44

drmirchev написа:то релето е до бушоните при останалите релета ама не му ли4и да е изгоряло и бушона ми е здрав не знам ,нито са прекъснати жизите по стъклото.По скоро мисля че нещо се е откачило някъде и за да не разглобявам цялата кола ако някои ги знае де са връзките мойе да сподели
Бушона за нагревателя на задното стъкло се намира под задната седалка!
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 17 Дек 2007, 12:01

ozy написа:При мен проблема ми е, че са ми орязани кабелите на копчето, знам какви цветове на кой пин трябва да свържа, обаче ме е страх защото незнам предния собственик защо е орязал тея кабели. Да не взема да запаля инсталацията...
Ако някой има ел. схема, моля да ми я даде за да проверя всичкия кабеляк и релета дали са на мястото си.
Поздрави.

Ози,щом си свикнал без него не го вързвай :!:
Един познат си го откачи защото му топеше предпазителите(най-слабата чат във веригата) постоянно :!: От месеци незнае от къде прави мизерията.1-2-3- няколко предпазителя,но накрая се затопява кабела и някой да не плаче ........ :roll:,да не се налага да си вадите пожарогасителите ........
Жулиш парното на 6+ и "нека е лято"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ozy » 17 Дек 2007, 14:45

Wenzy написа:Ози,щом си свикнал без него не го вързвай :!:
Един познат си го откачи защото му топеше предпазителите(най-слабата чат във веригата) постоянно :!: От месеци незнае от къде прави мизерията.1-2-3- няколко предпазителя,но накрая се затопява кабела и някой да не плаче ........ :roll:,да не се налага да си вадите пожарогасителите ........
Жулиш парното на 6+ и "нека е лято"

То хубавото е че клапите на парното ми са блокирали и духа само топло... че ако бяха застанали на студено... тогава щеше да е интересно :mhihi:
Все пак ако някой има ел.схема нека даде да разгледам аз.
Поздрави.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 17 Дек 2007, 16:34

Van написа:
drmirchev написа:то релето е до бушоните при останалите релета ама не му ли4и да е изгоряло и бушона ми е здрав не знам ,нито са прекъснати жизите по стъклото.По скоро мисля че нещо се е откачило някъде и за да не разглобявам цялата кола ако някои ги знае де са връзките мойе да сподели

къде се намира по точно и какво да разглобя за да го видя ,щото на ел схемата ми пише че е бушон 28 а те моите са на румънски в колата и само по номер ги знам ,Сигурно има няква разлика

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ozy » 19 Дек 2007, 4:04

И все пак някой да има ел. схема?

Поздрави.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 20 Дек 2007, 16:13

Ремонт на прекъснати пътечки на нагревателя (на руски)

http://www.bmw4you.ru/index.php?b=5131&n=1

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 21 Дек 2007, 9:59

drmirchev написа:
Van написа:

къде се намира по точно и какво да разглобя за да го видя ,щото на ел схемата ми пише че е бушон 28 а те моите са на румънски в колата и само по номер ги знам ,Сигурно има няква разлика

вдигаш задната седалка и ще ги видиш точно зад шоферската седалка са

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 5seriq » 21 Дек 2007, 10:41

drmirchev написа:
Van написа:

колега не е 28 а*46- 30А- Нагревател на задното стъкло.и е под седалката!!!

Назад към E34