Питане за бензинова помпа
Модератор: Технически модератори
69 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
zvetiko написа:BMW5820iA написа:///peter написа:Адаш, помпата е направена така, че тя не може да предизвика взрив във резервоара, хубаво не мога да те убедя, че е така запитай се сам, ако можеше да гръмне защо е потопяема а не външна както другите? Или на бош, бмв и тн им се плащат пари по съдилища
Просто самата помпа така е направена и поставена, че запалване на бензина не може да има...
остави ги тези дизелджии, те главите им не увират за разлика от тези на колите им ...![]()
аз затова и спрях да пиша по темата де ....
ПП:
колегата много хубаво го е казал - я се замислете ако имаше и най малка опасност от взрив в резервоара предизвикан от бензинова помпа дали нямаше да ги забранят въобще от производство и употреба, дори направени от гиганти като бош.
друго ел устройство с оголени контакти дето се намира в резервоара е нивомера - брей как не сме гръмнали още![]()
и пак казвам - бензина не гори в течно състояние - няма течност която да гори
горят само парите на тази течност и то при наличието на достатъчно количество кислород![]()
в двигателите бензина като изгаря в цилиндрите не е течен - това са негови пари.
впръсква се течен но се запалва чак като се изпари и при наличие на необходимия му за това кислород.
- просто химично уравнение
когато имаш непълно горене се дължи точно на това че част от бензина не е успял да се изпари и затова не е изгорял .......
колко още факти да давам незнам....
то каква беше темата а каква стана ......
Колеги ,тази газ ви изпи мозъците и пишете странни неща - не всяко гориво е газ,за да трябва да се изпари преди да гори.
Бензина гори,бензиновите пари се взривяват.![]()
Значи по-твойта логика ,понеже съществува вероятност бензиновият резервоар да гръмне при определени условия,не би трябвало изобщо да съществува.
Когато помпата не е направена както трябва,резервоара може да гръмне-точно затова предупреждават гиганти като Бош,но незнам защо много упорито игнорирате това предупреждение и се поставяте над целият научен и производствен потенциал на гигант като Бош.![]()
![]()
![]()
ако си вземеш помпа от бош - ама наистина оригинална след 10-15 години работа никога няма да е като нова . при всички случаи ще е в по-лошо състояние от една чистонова нейна имитация примерно та по твоята логика бош би трябвало да пишат след като използвате помпите 9 години ги сменете че може да гръмнете - да ама това не съм го виждал никъде написано, няма и да го вида, защото помпата можеш да я ползваш докато спре, както става обикновенно

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
ще взема да им пратя старата ми помпа - бошовската оригиналната - та токувиш осъдят бош че са били подложени на заплаха вече цели 5 години, ама някакси все им се е разминавало... 

- crazy_d
- младши ентусиаст
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта
- Детайли за колата: хубавелка
Абе хора стига сте писали глупости че ставате смешни,какви са тия взривове и фоерверки......пълна глупост
.Момчето пита дали може да се отвори помпа и да се ремонтира,....е може да се направи и ако има желание да си я отвори,а това че после можело да гръмне,баси ташака:mhihi:

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
ако си вземеш помпа от бош - ама наистина оригинална след 10-15 години работа никога няма да е като нова . при всички случаи ще е в по-лошо състояние от една чистонова нейна имитация примерно та по твоята логика бош би трябвало да пишат след като използвате помпите 9 години ги сменете че може да гръмнете - да ама това не съм го виждал никъде написано, няма и да го вида, защото помпата можеш да я ползваш докато спре, както става обикновенно
Сигурно ще има механично износване,но качеството на уплътняване ще е както трябва.В противен случай Бош щяха да препоръчат да си сменяш помпата през определен период от време.

Вече го казах-колкото и да е малка вероятноста да гръмне резервоара поради некачествено уплътнение на помпата ,аз не искам ,заради 100лв. да съм в тази вероятност.Колкото и да е малка вероятноста да ми се счупи китайски носач или китайска кормилна щанга ,аз не искам да съм в тази вероятност,колкото и да е малка вероятноста да се пребия с 1мм грайфери през зимата ,аз не искам да съм в тази вероятност.
А вие след като считате ,че живота ви струва 100лв. може да слагате само китайски части по колите си и да ремонтирате ,части и възли ,които не се ремонтират ,а подменят с оргинални.
Поне за мен е много просто преди да купиш дадена част за колата си-задаваш си въпроса ,дали можеш да се пребиеш ,ако е некачествена и от отговора определяш дали да купиш оргинална или някаква импровизация или да ремонтираш.
Значи за да прекратя спора или ако искате продалжете,
помпата си я ремонтирах и си бачка
за запалване и взрив е абсурдно да се говори - цялата е потопена в бензин, изхода и т.е. там от кадето излиза бензина е точно до плюсовата четка - четките си работят постоянно в бензин,така че експлозии не могат да се получат. По скоро проблема е в херметезирането за да може да вдига налягане,чвно съм успял защото клата си работи(между временно трябва да спомена,че си купих нова за6тото колата ми трябваше докато се занимавам с тази)

помпата си я ремонтирах и си бачка
за запалване и взрив е абсурдно да се говори - цялата е потопена в бензин, изхода и т.е. там от кадето излиза бензина е точно до плюсовата четка - четките си работят постоянно в бензин,така че експлозии не могат да се получат. По скоро проблема е в херметезирането за да може да вдига налягане,чвно съм успял защото клата си работи(между временно трябва да спомена,че си купих нова за6тото колата ми трябваше докато се занимавам с тази)

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Как ме подведоха тия нещастници от Бош,вече ще си купувам само китайски помпи или ще ремонтирам сам.
Късмет колега.

Късмет колега.

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
zvetiko написа:Как ме подведоха тия нещастници от Бош,вече ще си купувам само китайски помпи или ще ремонтирам сам.
Нещастници.че и скъпо продават

Той колегата си е преценил нещата.Дано всичко да е наред

69 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5