вибрира нещо...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

вибрира нещо...

Мнение от klintan66 » 29 Ное 2007, 20:05

Така ... смених оригиналните16 джанти с борбет 16 . с оригиналните никакъв проблем. Но ВЕДНАГА след като сложих борбета се появи вибриране. за разликата от 72.5 до 74 колкото е отвора на джантата сложих алуминиеви втулки . вече два дни качвам свалям балансирам но вибрирането остава . На баланс и на външен вид борбета е безупречен .кво стана мама му стара. вижте в галерията ми моделите. усеща се от 80км на татък.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 29 Ное 2007, 20:17

Криви джанти, дебалансирани втулки :?: :?: :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Re: вибрира нещо...

Мнение от slavianko » 29 Ное 2007, 20:42

klintan66 написа:Така ... смених оригиналните16 джанти с борбет 16 . с оригиналните никакъв проблем. Но ВЕДНАГА след като сложих борбета се появи вибриране. за разликата от 72.5 до 74 колкото е отвора на джантата сложих алуминиеви втулки . вече два дни качвам свалям балансирам но вибрирането остава . На баланс и на външен вид борбета е безупречен .кво стана мама му стара. вижте в галерията ми моделите. усеща се от 80км на татък.
Баце след като си сигурен че новите джанти нямат кривини и са добре балансирани значи не е там проблема. Тези новите знаеш ли какъв им е офсета??? В смисъл ЕТ-то на едните и на другите много ли е различно. Ако тези са ти по изнесени някога се получава така вследствие на нещо нередно по предницата и затова се получават вибрации. Виш тампоните на носачите дали са ти наред, прегледай си и курмилната кутия да няма луфт и ще се оправи гаранция ;) Аз имах абсолютно същият проблем. Първо бях на 17-ки с много голямо ЕТ после минах на супер изнесени джанти и веднага затресе. Само дето малко преди това бях сменял всичко по предницата. Оказа се че имам лек луфт в кутията. обрах го и заспа
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

старши ентусиаст
Аватар

вибрицаи

Мнение от klintan66 » 29 Ное 2007, 21:30

в цифри не съм сравнил офсета . но на око е с не повече от 10-15мм повече навън. и аз си мислех за тампони и нещо такова. от дясно има от време на време едно почукване вече 1 година но в сервиз не могат да кажат от какво е. окачване с амортисьори са 6 .за тампони утре ще видя как са .а как се обира луфт на к. кутия.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 29 Ное 2007, 21:32

...а може и втулките да не са ти точни :roll:
аз си ги правя на стругар (направо взема размера от джантите и всичко е ок)

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Re: вибрицаи

Мнение от bmwfena » 29 Ное 2007, 21:38

klintan66 написа:в цифри не съм сравнил офсета . но на око е с не повече от 10-15мм повече навън. и аз си мислех за тампони и нещо такова. от дясно има от време на време едно почукване вече 1 година но в сервиз не могат да кажат от какво е. окачване с амортисьори са 6 .за тампони утре ще видя как са .а как се обира луфт на к. кутия.
офсета е 20 тъй че вибрациите могат да бъдат от
1-криви джанти--изключено тъй като те са перфектни
2-неточни втулки
3-гуми с проблем
4-баланс
5-изтървал амортисьор
6-луфтове по предницата
7-луфт в паразитния хебел
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 30 Ное 2007, 1:09

за мене (не споря с по-разбиращите от мене) но щом човека казва че това се е получило непосредствено след смяната на едните с другите джанти , изключваме проблеми с колата като цяло , явно джантите са наред , и тресенето ако продължава и се усилва след 100км съм сигурен че джантите лежат само на болтовете ,което значи неточни втулки , аз имах същия проблем първо като си взех 17-ките от е39 и замалко щях да ги хвърля след като се усетихме че нямат втулки :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

re

Мнение от slavianko » 30 Ное 2007, 13:38

Е то втулки може човек навсякъде да си купи. Да взима едни и ако не се оправи да пише тука колегата да го умуваме :mhihi: :mhihi: Аз сега като слагах 17-ките и аз купувах. По 2лв бройката са.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34

Мнение от nikolayyyyyy » 30 Ное 2007, 14:49

здравеите ,значи и при мен се появи тоя проблем.както си карах за бургас и някаде след петолъчката се появи тоя проблем,самоче при мен е от 100-105км. влезнах в бургас и веднага на гумаджииницата,там ми изправиха и 4-те джанти,баланс и ми казаха че проблема е премахнат тръгвам да я пробвам ,наистина проблема бе изчезнал,на другия ден тръгнах за влас и след 100км. колата взе да вибрира като луда волана също,и това не винаги а по някога....при мене проблема откъде е......кажете

старши ентусиаст
Аватар

оправи се

Мнение от klintan66 » 30 Ное 2007, 18:03

така пичове оправи се. на задните дискове имах фланци с дебелина 15 мм. бяха се споили с главината. Вулканизатора след поредния баланс днес (3 дни само с джанти се разправям) се хвана на бас че ще се оправи като ги махнем . но понеже с тях карам вече 2 години аз поспорих и приех . обаче загубих. сега заспа и не мога да си го обясня . някои неща нямат обяснение очевидно . фланците са алуминиеви и подчертавам с тях карам 2 години с тази кола и с 3 вида джанти. с 4 вид се разтресе. не знам вие как сте но аз като нещо колата е болна и мен ме тресе . вече 15 години.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 30 Ное 2007, 18:12

Браво на теб още един решен проблем :yes:
Относно за колата - мен ми се плаче в момента бате - колектора на една страна,ГНП отворена и разхвърлена .... направо ми се плаче :(
Сигурен съм ,че всички сме така като е болна колата - и ние болни

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 30 Ное 2007, 18:20

Wenzy написа:Браво на теб още един решен проблем :yes:
Относно за колата - мен ми се плаче в момента бате - колектора на една страна,ГНП отворена и разхвърлена .... направо ми се плаче :(

Wenzy ,да не забравиш да снимаш. ;) Е не как плачеш,разбира се. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 30 Ное 2007, 18:23

zvetiko написа:

Щом е за вас ще се постарая да си наема един фотограф.
Дай на някои от нашите теми да не флуудим тука,че все пак ......... ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 30 Ное 2007, 18:27

Wenzy написа:
zvetiko написа:

Щом е за вас ще се постарая да си наема един фотограф.
Дай на някои от нашите теми да не флуудим тука,че все пак ......... ;)

Колега ,ама аз съвсем сериозно те моля-нямаме хубава снимка на плочката-четеца,четките и пистите.Повечето снимки на ГНП са леко размазани.Ако имаш цифпов фотоапарат снимай всичко. ;)

Назад към E34