Голям проблем с централното моля помагайте спешно е
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Голям проблем с централното моля помагайте спешно е
Здравейте. Имам проблема със повторното заключване. Заключвам веднъж и веднага ми изплюва. След като прочетох всичко написано тук разбрах че това се дължи на отворена врата при първото заключване. До тук добре днес бях на електриджия и се установи следното:
1-во Не ми работи коректно машинката на шофьорската врата( даже хич не бачка)
2-ро Не ми заключва багажника. (5-та врата/ карам комби)
Машинката на вратата ще я сменя, но незаключването на багажника е пълна мистерия и за мен и за електриджията. Всички кабели са ок и от двете страни на багажника протича ток, но пак си отваря вратите и не заключва. Казаха ми, че е от блока който е под седалките. Взех друг блок от 1 познат (блока е от седан, който има същите екстри както и моята кола, но не мисля, че ще има разлика), смених го и пак нищо.
И да не забравя да допълня, от време на време задната врата се заключва, но това е 1 път на 20 пъти заключване.
Много моля ако някой има решение на проблема или може да ме опъти към някой, който може да помогне да ми каже веднага, защото трябва да пътувам за морето след 2 дни и нямам никакво време.
Благодаря предварително.
Иво Андреев

1-во Не ми работи коректно машинката на шофьорската врата( даже хич не бачка)
2-ро Не ми заключва багажника. (5-та врата/ карам комби)
Машинката на вратата ще я сменя, но незаключването на багажника е пълна мистерия и за мен и за електриджията. Всички кабели са ок и от двете страни на багажника протича ток, но пак си отваря вратите и не заключва. Казаха ми, че е от блока който е под седалките. Взех друг блок от 1 познат (блока е от седан, който има същите екстри както и моята кола, но не мисля, че ще има разлика), смених го и пак нищо.
И да не забравя да допълня, от време на време задната врата се заключва, но това е 1 път на 20 пъти заключване.
Много моля ако някой има решение на проблема или може да ме опъти към някой, който може да помогне да ми каже веднага, защото трябва да пътувам за морето след 2 дни и нямам никакво време.
Благодаря предварително.
Иво Андреев

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Батко, мойта е същата кочина, всичко е от механизма, с времето се криви.
Загубил съм си 2 съботи да го оправя, оправи се за малко и пак не бачка!!!
Проблема е в това, че лостчетата при вратите се разместват или самите ти машинки не са регулирани и/или нямат хубав ход, затова ти отваря
Загубил съм си 2 съботи да го оправя, оправи се за малко и пак не бачка!!!
Проблема е в това, че лостчетата при вратите се разместват или самите ти машинки не са регулирани и/или нямат хубав ход, затова ти отваря

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Абе аз ще сменя машинката на шофьорската врата ама защо не ми затваря багажника???? Там ми е проблема колата ми е отключена в момента от към багажника и не става да се затвори с ключа от там. Машинката работи, просто не включва като заключваш с ключа.
Моля помагайте, че вече ще откача.
Иво Андреев
Моля помагайте, че вече ще откача.
Иво Андреев
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Ами бачка, но само понякога. 1 път на 20 примерно хваща, а после може и да не се отключи. А ел. техника провери всички кабели и каза, че са ОК. Даже бяха вързали по накакъв начин цялата система така, че се заключваше багажника. За съжаление се заключваше само, когато се отваряха вратите
. Въртиш ключа на дясно и вратите се заключват, а багажника отключва и на обратно - багажника заключен, а вратите отключени. За това и ми казаха, че сигурно е блока и да го сменя. Само дето след смяната, която съм описал в първия пост нямаше никакъв резултат.

- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Не знам как е при комбито, но проблемите с централното вече на втора е 34- ка седан ми ги решава алармата. От майстори съм чул, че централното на нашите петици, като направи годинки, почва да създава проблеми. Ако има как, нека ти сменят и електрическата машинка на петата врата, като трябва да си сигурен, че самата механика е изрядна и няма да я затруднява.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Аз бих направил следното-след като механизма на багажника работи ,бих го захранил от друго място-просто тегли жици от ЦЗ и не се занимавай повече-при теб е правено нещо подобно ,но са объркали захранването на машинката на багажника ,затова прави тези простотии.
Значи подаваш плюс на една от клемите на машинката и виждаш дали отключва или заключва и там подаваш плюса от ЦЗ така ,че да отговаря и на другите врати. Нужният кабел ще го откриеш или при блока или отпред,долу ,в ляво,като махнеш кората има едина наръч от кабели и мериш с мултиицет на кой кабел се появява плюс при заключване и на кой при отключване-от тама захрани машинката на багажника.
Провери и регулирането на лостовият механизъм на машинката на предната врата-ако не е регулиран добре може и да не работи цялото ЦЗ.И най-накрая може да имаш и повредени микроконтакти в някоя от машинките на вратите-тогава я сменяй.

Провери и регулирането на лостовият механизъм на машинката на предната врата-ако не е регулиран добре може и да не работи цялото ЦЗ.И най-накрая може да имаш и повредени микроконтакти в някоя от машинките на вратите-тогава я сменяй.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Утре ще му каже на майстора да провери тези неща. Благодаря за съветите дано има ефект, че вече почвам да се дразня много. Ако някой има др. предложения за ремонт на системата да казва.
zvetiko Дай да съберем комбитата след отпуските да си хортуват пък ние на по 

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Koлега, капака на комбито работи, като при заключен автомобил просто отзад не се поддава захранване на машинката за да отключи 5-тата врата.Ако й прекъснеш захранването изобщо би трябвало постоянно да ти е заключен багажника и да го отключваш с ключа наляво
Ако в случай ,че откачиш захранването към 5-тата машинка и пак не иска да ти заключи колата ,значи проблема е механичен и е в самия механизъм,не електрически
Зимата при -20 градуса един път ми се случи такова нещо и колата спа отключена от към багажника,на следващия ден като отпусна с първото блъсване на капака се заключи
0888803427 Станимир , голям специалист е по ел.инсталацийте, в Редута се намира ,постоянно при него има много скъпи и сложни автомобили,които поправя с ел.проблеми - това в случай ,че нещо не можеш да се оправиш
п.с. Пробвай това което ти казх и пиши какво става
Георги Пенчев

Ако в случай ,че откачиш захранването към 5-тата машинка и пак не иска да ти заключи колата ,значи проблема е механичен и е в самия механизъм,не електрически

Зимата при -20 градуса един път ми се случи такова нещо и колата спа отключена от към багажника,на следващия ден като отпусна с първото блъсване на капака се заключи

0888803427 Станимир , голям специалист е по ел.инсталацийте, в Редута се намира ,постоянно при него има много скъпи и сложни автомобили,които поправя с ел.проблеми - това в случай ,че нещо не можеш да се оправиш

п.с. Пробвай това което ти казх и пиши какво става

Георги Пенчев
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
След много ровене и мъки днес с майстора разбрахме, че след като бъде заключен автомобила се подава + на задните ключалки (на багажника) за около 30 сек. и само тогава може да бъде отворен. След това няма + и така не го намерихме. Сега багажника ми е изваден на бутони вътре в купето до шоферската седалка и багажника си седи перманентно заключен. Механизма работи отзад просто когато е отключена колата не достига ток до него, и става само на бутон.
Жалкото е, че остана проблема с повторното заключване. Какво ли не проверявахме с майстора. Всички бутони на вратите работят, откачахме захранването към вратите, пак нищо, смених блока за управлението на централното, пак нищо. Все се включва аварийния режим на вратите и трябва да отключа пак шофьорската врата и да заключа отново с ключа. След като се върна от море ще взема нова машинка за шофьорската врата и ще ида при този Станимир, който Penchev ми препоръчва да ми постави машинката и да види защо аджеба не се заключва колата от първия път.
Всъщност колата понякога заключва от първия път, но не всеки път успява.
Абе е*ало си е мамата, няма да се дам и ще оправя проблема
Хайде чао и дано съм помогнал на някой да се пребори по-лесно с проблема от мен.
Жалкото е, че остана проблема с повторното заключване. Какво ли не проверявахме с майстора. Всички бутони на вратите работят, откачахме захранването към вратите, пак нищо, смених блока за управлението на централното, пак нищо. Все се включва аварийния режим на вратите и трябва да отключа пак шофьорската врата и да заключа отново с ключа. След като се върна от море ще взема нова машинка за шофьорската врата и ще ида при този Станимир, който Penchev ми препоръчва да ми постави машинката и да види защо аджеба не се заключва колата от първия път.
Всъщност колата понякога заключва от първия път, но не всеки път успява.
Абе е*ало си е мамата, няма да се дам и ще оправя проблема

Хайде чао и дано съм помогнал на някой да се пребори по-лесно с проблема от мен.
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Ако нямаш аларма, в което се съмнявам, слагаш една, която да ти управлява машинките на вратите и проблемът ти е решен. Ако имаш такава, алармаджията ти да ти я направи управляваща. Аз, както вече ти казах, реших проблема си така, после сложих тапи на всички ключалки и забравих, че имам ключова за вратите.
12 мнения
• Страница 1 от 1