Регистрация-въпрос?
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Регистрация-въпрос?
Здравейте.Някой,ако има представа на каква сума възлиза регистрацията в Бг на кола-2500 куб.см/192к.с.,че съм му благодарен,да сподели
Твърд,мек-това е!
- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
плащаш на държавата акциз в размер на 4941лв...+разходи за регистрация(те са малко..под 100 лв)
и си готов

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
the_gate написа:плащаш на държавата акциз в размер на 4941лв...+разходи за регистрация(те са малко..под 100 лв)и си готов

the_gate написа:плащаш на държавата акциз в размер на 4941лв...+разходи за регистрация(те са малко..под 100 лв)и си готов
Баце, акциз се плаща само ако я е внесъл той. Иначе ако си я купи от БГ, вече регистрирана в БГ и просто иска да смени собственост+пререгистрация, няма акциз...аз поне така знам.
Иначе да, това е акцизат, аз исках да си взимам от Германия една 525i, бонбонче беше...сите екстри. Ама то акцизът по-скъп от колата излизаше

- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
ми като гледам колегата е в испания и си помислих че от там ще я внася (или от друга европейска държава),а на такава кола се плаща акциз 

- nikolayyyyyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34
абе хора тея глупости/държавен рекет/ не отпаднаха ли ве4е,след като станахми европеици ,4е то тогава каква кола трябва 4овек да си вкара 4е да не пла6та акциз, някои малометражка ли .ебахти и държавата .
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
nikolayyyyyy написа:абе хора тея глупости/държавен рекет/ не отпаднаха ли ве4е,след като станахми европеици ,4е то тогава каква кола трябва 4овек да си вкара 4е да не пла6та акциз, някои малометражка ли .ебахти и държавата .
ЕвропеЙци сме от 681 год., даже малко по-рано. А акциз се плаща най-вече за луксозни стоки, нещата от първа необходимост са освободени от акциз. И ако ме питаш мен една кола 75 к.с. ти върши същата работа както и 525 - 192 к.с. Разликата е в гъзареенето.

П.П. не е зле да ползваш хубавите български букви Ч и Ш вместо тая маймуница.

днес
колега си докара кола от германия 192 к.с на митницата нищо не записват вчера минах през кат и с една фактура от автоморга доказвах че колата е сменен двигателя и спестих акциза на колегата
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Re: днес
kiedmobil написа:колега си докара кола от германия 192 к.с на митницата нищо не записват вчера минах през кат и с една фактура от автоморга доказвах че колата е сменен двигателя и спестих акциза на колегата
чак пък да е толкова лесно

те да не са балъци
- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
На митницата никой не те пита, регистрираш я без проблем в КАТ, но след месец-два получаваш честитка от митниците, че дължиш еди колко си акциз.Ежемесечно всички сектори КАТ в страната дават информация на митниците за новорегистрирани автомобили над 120kw.С бележка от моргата няма да стане тъй като в КАТ правят справка по VIN и веднага става ясно с какъв мотор е автомобила.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Re: регистрация
tahsinov написа:На митницата никой не те пита, регистрираш я без проблем в КАТ, но след месец-два получаваш честитка от митниците, че дължиш еди колко си акциз.Ежемесечно всички сектори КАТ в страната дават информация на митниците за новорегистрирани автомобили над 120kw.С бележка от моргата няма да стане тъй като в КАТ правят справка по VIN и веднага става ясно с какъв мотор е автомобила.
А като е сменен двигателя, и е "без номер"

- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
Назначава се експертиза при "вещо лице", след като той се произнесе за модела и кубатурата на мотора се набива нов идентификационен номер.Регистрация "без номер" вече не се прави.Ако се установи интервенция върху номера на мотора/умисъл/, забрави за регистрация на автомобила с този мотор.Може по изключение с прокурорско постановление.
13 мнения
• Страница 1 от 1