Режим на климатика

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34 525 TDS

Режим на климатика

Мнение от Pilgrim » 15 Юли 2007, 14:11

Климатика ми е със кръглите врътки и трите плъзгача отляво на врътките. Лятото в жегата пускам и бутончето за климатика и това под него за циркулация на въздуха вътре. Самите плъзгачи са в положение най-горния (за стъклата) намален докрай, средния усилен докрай и най-долния (за в краката) пак намален докрай. Онзи ден се прибирах от тъщата от Вършец и си карах на климатик и всичко си беше ок, но вечерта се оказах здраво настинал. "Консултирах" се с брат ми и той ми даде съвет да пускам климатика или само в краката или само в стъклата, а ен директно в мен. Днес опитах и за огромно мое учудване при усилен най-горен плъзгач и намалени другите два от отворите духаше топъл въздух. Дайте съвет как е правилно да се настрой и така ли трябва да духа топло?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
Мечтае да кара: E90 335d

Мнение от BAI_DOBRI » 16 Юли 2007, 19:39

Ами аз карам точно пък с пуснати духалките по средата над сиди-то страничните,които са на вратата, и онази голямата която е отгоре на таблото пак в средата, в краката почти не пускам да духа особено когато карам с чехли,щото ми става много студено и имам чувството че тогава мога да изстина. По важно е според мен на коя степен си пуска вентилатора- аз като вляза в колата и ако е нагрята го пускам на 3-та или 4-та докато охлади ама така най-много 1мин. после карам на 2-ра и като охлади хубаво карам на 1-ва степен и евентуално ако преценя,че става топло пускам пак на 2-ра за малко и после пак на 1-ва

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от loobian » 16 Юли 2007, 19:43

Аз пък пускам на 4та докато охлади и после го държа на 1ва или 2ра (според жегата), САМО ЧЕ, всичките духалки съм ги насочил да не духат право в мен. По този начин възд.струя се удря примерно в тавана и при мен идва само лек полъх от който не се настива.
До сега не съм имал проблеми като карам така ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от loobian » 16 Юли 2007, 19:44

И друго можеш да направиш- обличаш едно пълто, ръкавици и шапка, и даваш климата на мах :mhihi: :mhihi: :mhihi: Пък нека ти се чудят другите шофери :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
Мечтае да кара: E90 335d

Мнение от BAI_DOBRI » 16 Юли 2007, 19:56

loobian написа:И друго можеш да направиш- обличаш едно пълто, ръкавици и шапка, и даваш климата на мах :mhihi: :mhihi: :mhihi: Пък нека ти се чудят другите шофери :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 16 Юли 2007, 22:20

има и друг вариянт , слагаш врътките на 24 градуса( така се вози английската кралица) па и ако ще и на 18 степен да е няма да имаш проблем. само ме е яд че немое да ми духа на мадурите :mhihi: иначе да бех дал на жената 3 мин. да напусне къщата :mhihi:
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от loobian » 16 Юли 2007, 22:25

Може също така да пробваш като Jeremy Clarkson, да седнеш на задната седалка и само да придържаш волана (той направи така с един Опел, в крайна сметка го направи на тотална щета)...ама отзад по-малко духа де... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е32 740IL E34 525i
Мечтае да кара: E24 M635CSI(M6) , E34M5 , 850CSI (M8)

Re: Режим на климатика

Мнение от Fakiro » 16 Юли 2007, 23:36

Pilgrim написа:Климатика ми е със кръглите врътки и трите плъзгача отляво на врътките. Лятото в жегата пускам и бутончето за климатика и това под него за циркулация на въздуха вътре. Самите плъзгачи са в положение най-горния (за стъклата) намален докрай, средния усилен докрай и най-долния (за в краката) пак намален докрай. Онзи ден се прибирах от тъщата от Вършец и си карах на климатик и всичко си беше ок, но вечерта се оказах здраво настинал. "Консултирах" се с брат ми и той ми даде съвет да пускам климатика или само в краката или само в стъклата, а ен директно в мен. Днес опитах и за огромно мое учудване при усилен най-горен плъзгач и намалени другите два от отворите духаше топъл въздух. Дайте съвет как е правилно да се настрой и така ли трябва да духа топло?
Аз имам същият проблем , и предполагам , че е от ел. клапанчета на парното- не затварят напълно! Трябва да се разглобят, почистят, и сменят гумичките им ! Предстои ми тия дни да се боря с тях !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34 525 TDS

Мнение от Pilgrim » 17 Юли 2007, 1:41

Аз също не съм фен на варианта да ми духа в краката. Ще си поиграя да настроя клапите да не са насочени право към мен. Основното, което ме притеснява е топлия въздух, който духа от горните клапи. Например тези които са над вратите и са насочени към стъклата направо нагряват стъклата. За зимата предполагам че ще е супер, но сега нещо ми е дискомфортно :confused:
Дали да не се отбия при типовете, които ми пълниха климатика да го погледнат? За морето трябва всичко да е наред, че жена, деца... :roll:

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 17 Юли 2007, 7:30

NAPSTERS написа:... само ме е яд че немое да ми духа на мадурите :mhihi: иначе да бех дал на жената 3 мин. да напусне къщата :mhihi:

Милене, Ауди 100 от най-старите е твоята кола :mhihi: :mhihi: :mhihi: Те имат едни дифузьори за въздух точно под кормилната колонка. :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 17 Юли 2007, 22:26

TheBoss написа:
NAPSTERS написа:... само ме е яд че немое да ми духа на мадурите :mhihi: иначе да бех дал на жената 3 мин. да напусне къщата :mhihi:

Милене, Ауди 100 от най-старите е твоята кола :mhihi: :mhihi: :mhihi: Те имат едни дифузьори за въздух точно под кормилната колонка. :twisted: :twisted: :twisted:

не си сменям колата за кенеф :mhihi: :mhihi: та ако ще и с ново казанче да е :mhihi:
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

Назад към E34