Вид на фреона?
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Пише си го на табелнка на самия компресор на климатика... Поне на моя си пише да се ползва само R12... Незнам на другите как е ...
- Pilgrim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 525 TDS
Странна работа втори човек, който се занимава с пълнене на климатици ми казва, че няма в момента фреон R134A. Предполагам, че такъв ми е бил късмета. Явно ще изоставя търсенето на познати, които ще ми спестят някой лев при тази процедура и ще се насочвам към нормалните сервизи за поддръжка на авто-климатици. От както взех колата климатика не работи и затова искам да се смени всичко което трябва (фреон, масло, филтри и т.н.) и да се провери дали системата не изпуска, за това искам да намеря компетентни хора. Мисля да проверя до Импас56 на "Черни Връх". Казаха ми за добър сервиз и след Враня, като се хване отбивката за Лозен и се качиш на околовръстното. Ако някой има преки положителни впечатления от други сервизи, моля за съвет 

Pilgrim написа:...
Ако някой има преки положителни впечатления от други сервизи, моля за съвет
Гледам, писал си Изток на аватара си. Аз съм доволен като цена, качество и отношение от един сервиз в Щутгарт (Студ. град

Караш по Симеоновско шосе, посока Околовръстното. На светофара след А2 завиваш на ляво. След около 300м пак ляво по първата пряка. Според бгмапс.ком тя се казва "Проф. Кирил Попов". Сервиза е на около 50м пак отляво. Двама пича на 25-30 години.
Майсторите делят фреона на стар и нов модел. В този сервиз имаха и от стария.
- SaSo
- старши ентусиаст
-
Между другото продавам ако някой иска Р12 в бутилка 1 литър... Френски ( стария модел фреон за Е34 някои ) цената е 50лв... Е34 цялата система събира 1925гр....
- Pilgrim
- кандидат ентусиаст
-
Днес питах в един сервиз зад МЕИ-то в Студентски Град и ми казаха, че ако системата е напълно празна ще ми струва 150 лева пълненето. Споменаха нещо от рода на 7 стотинки за грам фреон, но не сам много сигурен. Запомних само крайната сума. Сега съм на кантар тъй като парите ми се виждат от една страна доста, но от друга тук чета и за по сериозни суми

- SaSo
- старши ентусиаст
-
Еми вземай тоя моя и им го носи и си доплати останалото количество... АКо искаш де.... Ше ти излезе по ефтино
- Pilgrim
- кандидат ентусиаст
-
- Pilgrim
- кандидат ентусиаст
-
Днес заредих климатика с фреон. Става въпрос за R134A. Цялата система ми беше празна и съответно събра 1,5 литра фреон. Цялата операция струваше 50 лева. Изключително съм доволен, тъй като на фона на предишните 150 лв. тези са си направо приказка. Момчетата работят бързо и са много точни. Самият сервиз се намира в Горубляне на автопазара от ляво като се идва от София. Търсите Мотоекспертр първо има магазин, а след това и вход с бариера и там се влиза. Момчетата с климатика са в ляво след бариерата. Поне за сега всичко е наред. Смених филтъра в купето и сега духа здрав студ. Остава ва пароструйка да си измия радиатора за климатика и мисля, че повече от това няма какво а се желае на първо време 

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2