Малък борд проблем
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
Малък борд проблем
здравейте,
днес си взех и аз една петица и имам следния проблем с нея
от това което прочетох разбрах че това малкото дисплейче което съдейки по копчетата показва само час и температура се нарича малък борд, но моето нищо не показва.нито свети нито абсолютно нищо.
та въпроса ми е какво мога да предприема...и ако ще го сменям как се сваля така че да не прецакам нещо
предварително благодаря
днес си взех и аз една петица и имам следния проблем с нея
от това което прочетох разбрах че това малкото дисплейче което съдейки по копчетата показва само час и температура се нарича малък борд, но моето нищо не показва.нито свети нито абсолютно нищо.
та въпроса ми е какво мога да предприема...и ако ще го сменям как се сваля така че да не прецакам нещо
предварително благодаря
- cvetoslav
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E kak BMW
- Мечтае да кара: MMMMMPower
Има много теми в които е описано как се сваля борда от към дупката за касетофона има една щипка. А относно работата му виж си първо бушоните после дали идва ток до него и ако да най-добре пробвай с някой друг дали ще тръгне та да знаеш къде ти е проблема.
- kraininski
- ентусиаст
-
смених ги крушките и копчетата започнаха да светят но дисплея го няма никакъв.има ли нещо друго което мога да направя или просто да си търся друг борд.и всъщност ако някой има направо да дава един.или пък да ме упътите къде мога да си намеря втора ръка.
а и още нещо...като го махна от буксата и като тръгна да го мушкам пак на мястото му за скунда светва целия диплей...не осветлението му а цифрите които би трябвало да показва....но светва всичко кето може да покаже накуп.та това ми е болката кой както може да помага
а и още нещо...като го махна от буксата и като тръгна да го мушкам пак на мястото му за скунда светва целия диплей...не осветлението му а цифрите които би трябвало да показва....но светва всичко кето може да покаже накуп.та това ми е болката кой както може да помага
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
kraininski написа:а и още нещо...като го махна от буксата и като тръгна да го мушкам пак на мястото му за скунда светва целия диплей...не осветлението му а цифрите които би трябвало да показва....но светва всичко кето може да покаже накуп.та това ми е болката кой както може да помага
значи работата не е от крушките, но от какво е ....

трябва да откриеш причината преди да сложеш нов , щото да не стане и с него така
ето ти и списък на кабелите - провери дали има захранване на посочените и съответно другите дали не са окъсили някаде и по тях да тече ток !
първите са за дигиталния часовник с външна температура ( така наречения - "малък борд" )
---
pin4: ground
pin5: blue/red/yellow, temp sensor
pin8: + from fuse F1
pin9: + from fuse F20
pin18: white/blue, chimes
pin19: white/red, chimes
pin22: grey/red, light switch
тези са вече за борда - OBC
---
pin1: violet/green/yellow, alarm system
pin10: black/green, starter
pin6: + from fuse F17
pin9: + from fuse F20 (red/yellow)
pin8: + from fuse F1
pin22: grey/red, light switch
pin25: yellow/red, turn signal switch
pin3: white/yellow, diagnostics
pin16: white/violet, diagnostics
pin14: white/grey, instrument cluster
pin7: black/white, instrument cluster
pin4: ground
pin5: blue/red/yellow, temp sensor
pin20: black/red/yellow, pre-ventilation
pin21: black/white, pre-ventilation
pin23: violet/white/yellow, alarm system
pin17: red/grey/yellow, alarm system
pin26: black/red/yellow, fuel tank level sensor
pin12: brown/violet, fuel tank level sensor
pin11: white/black, DME
pin24: black/violet, DME
pin19: white/red, chimes
pin18: white/blue, chimes
pin15: white/brown, radio
pin2: blue/brown/yellow, radio
- kraininski
- ентусиаст
-
благодаря много за полезната информация и все пак се надявам някой да каже че го има тоя борд и просто да пробвам с друг работещ ако и той не ще работата е ясна ако пък стане направо го купувам
така че предлагайте ми малки бордове
така че предлагайте ми малки бордове

11 мнения
• Страница 1 от 1