1-ва изключва понякога.Моля за съвет.BMW 520i

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

1-ва изключва понякога.Моля за съвет.BMW 520i

Мнение от Muridan » 28 Апр 2007, 11:56

Имам BMW 520i от 5 дена.На 2-рия ден започна да изключва 1-ва,но странното е,че го прави само понякога.Има ли вариант проблема да не е в муфата и синхронизатора(не хърка при включване,дори и при движение се включва лесно).Също така не зависи от начина на тръгване.Моля Ви за съвети и препоръки :?: :uups:
Страхът погубва Разума

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 28 Апр 2007, 12:37

изключва сигурно като я пускаш по нанадолнище на 1ва скорост...няма от друго от кво да е :( :( ами карах така 9години как ли не съм я мъчил ама нищо не стана...после продадох колата и проблема отиде при новия собственик :mhihi: :mhihi: и той нищо не каза...според мен карай докато се строши после слагаш друга кутия и филма свършва добре.. :!: но това е мое мнение ----нека и колегите се изкажат :?: :?:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 29 Апр 2007, 15:51

На мене също ми изключва 3тата но съм забелязал че го прави само като е студена колата ... Това е от синхронизатор колега... Няма страшно... Нищо няма да и стане на скоростната кутия ... Карай си така и не си мъчи главата с глупости... Между другото съм забелязал че като задържиш скоростния лост натиснат към скоростта не изключва...Тъпо е щото трябва да отворят скоростната кутия а то труда е по скъп от частичката която е за смяна... така че си я карай така и толкова...
Изображение

Потребител
Аватар

re

Мнение от djkeks » 29 Апр 2007, 21:20

ми аз имах същия проблем и след смяна на маслото за скотостите се оправиха нещата.

Назад към E34