Залепване на педала за газта....
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Залепване на педала за газта....
Имам един малко неприятен проблем с педала на газта ... Понякога като го натисна до долу
и ми залепва в това положение ... И си дава газ докато не реши да се върне обратно... Много гадно щото съм на газ и няма прекъсвач и вдига яко обороти мотора... Някой има ли понятие от какво може да го прави тоя педал това нещо... И как може да се оправи.... Мерси предварително на всички 

- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
според мен жилото ти прави некви поразии пробвай да го паръскаш малко с WD40 . може и да стане като се пораздвижи малко от смазването 

- Svetlio.Angelov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak
Имал съм подобен проблем с един Опел Аскона. Оказа се при мен протрит кожух на жилото на газта и скъсани телове на самото жило... Смених го и се оправи проблема. Трябва да откачиш жилото откъм педала и да опиташ да го раздвижиш. Ако движението е трудно и осезаемо запира някъде - по-добре го смени. Оправията му е това, защото протърка ли му се кожуха и скъсат ли се някои от стоманените нишки - а обикновено това се случва при протрит кожух на жило - започва да запират теловете вътре и се получава това, което ми се получи на мен - ти го обясни много правилно. Педала блокира в едно положение и после идва момента в който се скъсва окончателно, а не е приятно на път да се случи нещо подобно... Провери първо дали е това, макар че съм почти сигурен. Успех!
най глупавото което ми се случи беше един път не едино кръстовище бях спрял на стопа идваха и други коли но бяха далечко и аз тръгнах малко по рязко и ми залепна не педала а му стана нещо, вдигна обороти до краи и малко по надолу един спрял полицаи с мотор и ме гледа и си вдига рацете все едно ме пита какво става. размина ми се. а газта се оправи като натиснах педала отново до дупка.
bmw mania
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
И на мене така ми беше залепнал няколко пъти и мнооогооо гадно ми стана щото от газта започва да си пращи такова като гърмене.... вдига много оборотите... Ама мисля че като ми нагласяха газта и ми бараха точно това жило и мисля че от тогава стана малко по твърд педала на газта.. и има едно положение което от свободно ( ненатиснато ) състояние трябва малко по силно да се натисне ... ама малко по силно и тогава си продължава... Като че е залепнал... Незнам дразни ме тая глупост а и ме е страх да си натисна колицата яко да не земе да залепне педала...
- Svetlio.Angelov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak
[quote="SaSo"]...и има едно положение което от свободно ( ненатиснато ) състояние трябва малко по силно да се натисне ... ама малко по силно и тогава си продължава... Като че е залепнал... /quote]
За това говоря и аз... Сменяй жило и се радвай на колата...
За това говоря и аз... Сменяй жило и се радвай на колата...

6 мнения
• Страница 1 от 1