малко помощ за маслата
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
малко помощ за маслата
смених маслото на М20-ката и след 300 км установих че е станало мноо рядко и мирише яко на бензин .... някои да има идея кво се случва ??!???
Re: малко помощ за маслата
Ами случва се следното:Караш на къси разстояния с чести студени стартове.Имаш 1 или няколко неработещи свещи.Евентуално и износени сегменти.Бензин в маслото единственно може да проникне през цилиндрите.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
отиваш тва масло го пускаш и наливаш ново засичаш му нивото и го следиш постоянно вземе ли да го вдига значи в маслото ти прониква бензин ...причината е може би прецакан клапан за налягането на горивото или така наречен възвратен клапан ама тук може много да се говори ......така че по добре плати още едно масълце отколкото сваляне мотор шлайфане валове смяна лагери основни и биелни а това знаеш ли колко пъти е над маслото като пари...

така .... сега този номер с смяната на маслото вече го направих ..
вдига малко нивото и вече си мисля ...
предполагам че е както казваш .....
прецакан клапан за налягането на горивото
ако обаче го знаех кой е немаше да е лошо ...ако си в час обясни малко по подробно .....
вече свалях главата не се забелязаха някакви кой знае какви луфтове в буталата ...пак и да ти кажа колата си има компресия
вдига малко нивото и вече си мисля ...
предполагам че е както казваш .....
прецакан клапан за налягането на горивото
ако обаче го знаех кой е немаше да е лошо ...ако си в час обясни малко по подробно .....
вече свалях главата не се забелязаха някакви кой знае какви луфтове в буталата ...пак и да ти кажа колата си има компресия
- bmwfena
- БМВманиачения
-
зарежи тия луфтове смени си клапана той се прецаква когато колата не е карана доста време това е главната причина...оправи си го щото много кофти ще се получи гарантирам ти го...изпитал съм го на гърба и не искам да си спомням-----------никога---

- bmwfena
- БМВманиачения
-
моля някой от колегите да пусне една снимчица щото аз нямам такава и да му покажемм къде се намира този клапан

11 мнения
• Страница 1 от 1