акумулатора ми падна до 7 волта за 30 мимути

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

акумулатора ми падна до 7 волта за 30 мимути

Мнение от kraitan » 27 Мар 2007, 15:36

бях до село което е на 20 километра от нас и на връщане ми започна да ми свети червената лампичка с акумулатор леко примигваше но светеше намаляха ми освтленията на таблото фаровете също а в паркинга ми светна лампичката ABS изключи ми радиото закасих колата и след това изобщо не иска да завърти днес закарах акумулатора да ми го замерят беше паднал до седем волта и ми го оставих да го заредятно проблема сигорно не в него ами колата не го зарежда и изобщо има ли смисъл да го зареждам или направо нов

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 27 Мар 2007, 15:53

Карал си само на акумулатор, колега, и той, като всяка батерия, си се изтощава. Отиди да ти премерят алтернатора колко ток подава, аз имах същия проблем - при изгасен двигател, на клемите имаше 12V, а при работещ - 11.8V :shock:
Оказа се алтернатор - не зарежда достатъчно и съответно си карам като заека на DuraCell :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kraitan » 27 Мар 2007, 16:21

утре като го сложа ще ходя направо в сервиза да ми проверят дали зарежда направих си един опит сложих си акумулатора от другата ми кола които е 55 ампера и запали но след 2 палене пак не иска да завърти

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikle » 27 Мар 2007, 21:43

от динамото е не зарежда.и аз бях така оказаха се четките на динамото само 4лв обаче имало е някъв диот ли нещо такова което е доста скъпо кам 70-90лв.дано да са четките

Назад към E34