Откъде да намеря тази част?
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Откъде да намеря тази част?

Вижте на картинката джаджа-та оградена в черно, това прочетох, че било някакво тип пароуловител на бензиновите пари от резервоара - "събира" бензиновите пари и ги връща към входящите колектори за нормално изгаряне. Днес като сменихме бензиновия филтър на колата, първоначално това нещо го сбъркахме с бензиновия филтър (след което установихме, че филтъра е на пода на колата и го сменихме), а това се оказа изгнило и кухо отдолу - като обърната чаша!!! Отгоре както се вижда влизат 2 маркучета, при нас са в добро състояние, не са напукани, но самото нещо изглежда е изтърбушено и нищо не става от него. Явно това не е толкова важно, защото мотора си работи отлично и без него, но много бих искал да закупя едно такова и да възстановя системата в оригинален вид, защото така ме притеснява. Лошото е, че по нормалните магазини за авточасти силно ме съмнява да знаят за какво става дума, а в Дарукар и Камор ауто трябва да знам серийния номер (утре ще го погледна всъщност на самото нещо, защото сайта realoem.com не работи). Моля колегите с М50 (пък защо не и М52, а дори и М20, май и там го има) да споделят за какво става дума, че се притесних

BMW only!
- Timeto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20
Справка за част
Номенклатурен номер : 16131180463
Описание : ФИЛТЪР
Ед.цена (с ДДС) : 100.55 BGL
Няма наличност
Това излиза от Дару Кар
Номенклатурен номер : 16131180463
Описание : ФИЛТЪР
Ед.цена (с ДДС) : 100.55 BGL
Няма наличност
Това излиза от Дару Кар
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Леле това верно си е за притреснение
Въобще не съобразих, че може да засмуква боклуци, все пак какво ли не влиза от под колата, трябва да намеря такова чудо. Благодаря ви за информацията, нямаше да се оправя без вас, сега остава да мисля дали от морга...иска ми се ново, ма тия с техните 100 лева.

BMW only!
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
e
прочетох това и бегом навън да видя как е на моята кола и тук няма дъно отдолу набарвам дунапрен някакъв и оребрение което ме навежда на мисълта че така си е отворено
пс. и няма никакви признаци на ръжда гниене или каквото и да било
пс. и няма никакви признаци на ръжда гниене или каквото и да било
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Ето колега даваш ни идея за размисъл - явно паниката е излишна (даже ще звънна на баща ми да го предупредя, че хвърчи по авточасти вече), защото както имах съмнение - този "филтър" е с отворено дъно заводски. Може би тоя "дунапрен" по някакъв начин усвоява тия бензинови пари,но съдът отдолу трябва да е отворен (или проветрен) за да работи системата, като при мен просто долната част е корозирала и се рони. Може би колекторите смучат въздух през въпросното дунапренче (като втори въздушен филтър), но не мога да схвана цаката, това нещо ми се види излишно усложняване на системата. Отделно ме тревожи факта, че единия маркуч, който влиза в този филтър малко по-назад има нещо като клапанче, към което клапанче влиза и някакъв кабел (явно нещо контролира електронно тоя клапан) и това ме спря да не връзвам маркучите един за друг (другият маркуч явно отива към резервоара). Всеки случай тва са ЕБАТИ сложните автомобили - не съм виждал на друга кола толкова много наблускана електроника за щяло и нещяло - те за тва са и тъй прецизни в работата си де. Но не мога да си представя една газ какво причинява на тая система
едит: Ето че сайтът на realoem проработи и намерих там схема на въпросната чудесия :
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15
едит2: Оставам с впечатлението, че тази система играе ролята повече на "екология", отколкото да помага осезаемо за работата на мотора.

едит: Ето че сайтът на realoem проработи и намерих там схема на въпросната чудесия :
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15
едит2: Оставам с впечатлението, че тази система играе ролята повече на "екология", отколкото да помага осезаемо за работата на мотора.
BMW only!
7 мнения
• Страница 1 от 1