Шум от турбото - не е свистене. Помагайте моля!!!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Шум от турбото - не е свистене. Помагайте моля!!!

Мнение от Svetlio.Angelov » 18 Мар 2007, 0:10

Здравейте,

Днес много, ама много се притесних.... Карах си с около 3000 об/м, когато се чу един много специфичен шум - все едно нещо "изпляка" - като гарнитура на генерация. Това се чу от мястото, където е турбото на моя 525 тдс. Покарах на около 2000 - 2200 об/м шума го нямаше, но всеки път като включи турбото (при мен е от 2300 - 2500 об/м се появява и шума. Направо се вбесих :evil: :evil: :evil: С толкова мерак си я купих колата, много време ч търсих, това бе първото ми излизане извън София и ми направи такъв кофти номер, направо се скапах :( Отиде ми уикенда и настроение и всичко...

Колеги моля да препоръчате къде мога да получа експертно мнение какво ми стана с бимата, щото много се скофтих нещо... Благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

!

Мнение от павката » 18 Мар 2007, 16:03

ами земи някой да дава гас,а ти се услушвай кво става там!
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 18 Мар 2007, 19:47

Док, това е което търсиш! ;) http://www.realturbo.net/
Пиши каква е диагнозата, аз се бях напънал да сменям моето, преди година и половина, та съм проучел въпроса :idea:
Ще беседваме допълнително.
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Мнение от Svetlio.Angelov » 18 Мар 2007, 21:01

Рзабрах какъв е проблема!

ПРОБЛЕМ - Има две метални тръби, едната от които бе счупена - заустването е с разширение. Точно на заустването - там където бе връзката с основното тяло на двигателя ( сори но не знам как по-точно да обясня ) - беше счупено. Явно от вибрациите и от не добрата връзка (разбирай разхлабени болтове на планката, която съединява металната тръба и двигателя откъм турбото, се беше получило "изгаряне на метала и отчупване на заустването.

БГ РЕШЕНИЕ
- демонтаж на металната тръба, като свалих кората на филтъра и кората на капака; почистване и изравняване на тръбата с ъглошлайф (по нашенски с флексата), промушване на планката с 2-та болта на тръбата, нагряване на тръбата до червено на газов котлон и раздуване на края й с голяма съчма от лагер чрез почукване, заглаждане със шабър и с шкурка, напасване така, че да е плътно заустването откъм турото и монтаж.

РЕЗУЛТАТ
- колата ми имала ускорение, което не съм и допускал. Няма го това "плякане", работи турбото без грешка и отново съм супер щастлив! :D

Благодаря за подкрепата на Тод и Павлин!

Кръц на темата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vvch » 19 Мар 2007, 14:19

Поздравявам те за БГ решението :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E kak BMW
Мечтае да кара: MMMMMPower

Мнение от cvetoslav » 22 Мар 2007, 9:49

Браво колега е това му се вика работа. Според мен темата трябва да се сложи във важни теми защото никой не е застрахован. Все пак не можах да разбера коя тръба се е била откъснала тази за ЕГР клапана ли.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetlio.Angelov » 22 Мар 2007, 10:53

Да, над турбото.

Назад към E34