Проблем с предните говорителчета

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Проблем с предните говорителчета

Мнение от Pavlinius » 17 Мар 2007, 19:32

Говорителчетата отпред вдясно не ми работят. Днеска като човърках по колата ги изкарах и 3-те и ги пробвах едно по едно на уредбата и свиреха, обаче в колата и 3-те не свирят. Някой сблъсквал ли се е с този проблем и оправял ли го е ? Също искам да попитам къде да видя схемата, по която са свързани говорителчетата. Мисля, че е по-сложна от просто последователно или успоредно свързване, може би има някакви филтри, ама незнам къде да ги търся.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 17 Мар 2007, 20:23

А пробва ли да свържеш към крайщата на заводската инсталация други говорители :?:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ian190 » 17 Мар 2007, 22:06

то е ясно че заводската инсталация се е скапала щом му свирят отделно.
виж какъв цвят са ти кабелите които излизат на говорителите, и провери дали отиват на касетофона.
ако не си пусни нови поне до отпред е лесно :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pavlinius » 18 Мар 2007, 21:46

Ами те немогат да се видят къде точно отиват, защото не отиват директно към касетофона. Явно трябва да се свалят кори и т.н. за да се проследят кабелите. Идеята е, че те са 3 говорителя свързани към един канал на касетофона и явно се минава през някаква схема или поне някакви филтри , които не ги знам къде са. Пробвах с мултицет-а да проверя по най-простия начин с пищенето дали има връзка между буксата на касетофона и говорителчетата, обаче нямаше. Пробвах същото за говорителчетата от страната на шофьора, които си работят и 3-те и мултицета пак не установи връзка, каквато явно има щом си работят, което доказва , че се минава през някаква схема.

Интересно ми е вие дали си ги ползвате тези малките стандартни говорителчета, дето са в 2 отгоре на таблото и по едно на огледалата за обратно виждане или си слагате долу в краката някакви по-мощни и си карате с тях.

ентусиаст
Аватар

Мнение от veso VTK » 18 Мар 2007, 21:55

---Мойте са горе на таблото отляво и отдясно и долу в краката.Свирят си много прилично.Имаш ли копче за разделяне на предни и задни говорители?Трябва да ти е от дясната страна долу до волана.Виж да не би там да имаш някакъв проблем.Дано съм бил полезен.Успях. ;)

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от DEO » 18 Мар 2007, 22:00

a za filtrite te bi trqbvalo da sa na samite pi6tqlki otzade edni kondenzator4eta
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!
ИзображениеИзображение
Части за Е34 - тел.0899 828 626

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pavlinius » 18 Мар 2007, 22:50

Няма кондензаторчета на никоя от пищялките. За тва копче дето трябва да разделя предни от задни говорители за пръв път чувам. Ще го потърся утре, като се занимавам пак с колата. Баси сумати време човъркам по различни проблеми и почти нищо не съм оправил досега :( .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E kak BMW
Мечтае да кара: MMMMMPower

Мнение от cvetoslav » 19 Мар 2007, 10:16

Колега най-вероятно ти е прекъснат кабела някъде или отзад на връзките на касетофона. провери първо там преди да разглабяш цялата кола. За да провериш дали има връзка с колоните можеш да ползваш една батерия 1.5 волта примерно но да е от по-големите и като я докосваш на кабелите трябва да пукат колоните без значение дали има филтри и прочие.

Назад към E34