Пак за резистора на парното

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 15 Мар 2007, 20:38

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 16 Мар 2007, 18:43

BMW5820iA написа:въпросния резистор може да стои и от ляво над педала на гаста , но може да стои и от дясно.

аз бях пуснал една тема точно за това но понеже се разяриха едни спорове и караници в нея модераторите я заключиха и така и неможах да я довърша.Щях и снимчици да сложа ама ...

начин за ремонт има и не е сложен стига да умееш да запояваш

Колега, да беше погледнал последното мнение на Пенчев :) Знаеш, че съм отзивчив на молбите, особено, ако се търкалят на три или четири. А сега сериозно, ако пазиш снимките пусни едно ЛС, аз ще отключа темата, ти ще ги качиш, аз ще поизтрия простотиите и ще стане една образцова тема тип: поправи си сам.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 16 Мар 2007, 19:05

ами аз ти бях писал босче ама ти не отключи темата тогава.

снимки мога да намеря вече само от книгите за обслужване на БМВ като ги подредя по подходящия начин - стъпка по стъпка.

като го направя ще ти пиша

само време да намеря ;)

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 17 Мар 2007, 0:15

:uups: Странно, не си спомням. Отговарял ми съм ти на ЛСто? В противен случай явно нещо се е затрило. Принципно отговарям на всички ЛС свързани с подфорума.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 17 Мар 2007, 13:07

не си ми отговарял на ЛС
аз изчаках няколко дена и като не се отключи темата и изтрих снимките.
сигурно се е изгубило из нета :mhihi:

а пък сега всеки може да прочете от книжката как се маха жабката, кората от ляво на нея и след това резисторния блок се намира точно зад жилата за парното и точно над мястото където свършва предния ляв край на постелката на пода.
дано да сте ме разбрали .... :lol:

абе не е трудно да се намери - след като махнеш жабката и кората до нея - търсиш една букса с 4 или 5 кабела ( не се сещам вече :roll: ). издърпваш я и после има две болчета за развиване и си готов.

когато резисторите са отляво е по - лесно само се маха кората над педалите и пак се търси въпросната букса

мога само да кажа, че ако не са изгорели резисторите, вземате спрейче за контакти напръсквате за да се почистят медните пластини около нитовете и после запоявате.

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 17 Мар 2007, 19:26

Днеска махнах корите около педалите ама пак нищо не направих :( !! Еми трудно ми е да го намеря тва нещо, дърпам тук дърпам там ама нищо не излиза и не успях нищо да направя :confused: .

Мога да поя, правил съм си усилватели. Веднъж да го изкарам тва пусто нещо ще се ориентирам.

Абе някой да знае за какво е онзи датчик дето стои отгоре на таблото в големия отвор за свеж въздух до предното стъкло ??

ентусиаст
Аватар

Мнение от ian190 » 17 Мар 2007, 22:04

ти откъде си?
ако искаш да се видим и ще ти го поикажа.
значи реостата влиза в една метална кутийка като е вързан с букса, продълговата, колкото 4 крачета.
:(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 17 Мар 2007, 22:21

Днеска махнах корите около педалите ама пак нищо не направих !!

пробвай от другата страна , като махнеш жабката и т.н. .....

ентусиаст
Аватар

Мнение от ian190 » 18 Мар 2007, 11:48

BMW5820iA написа:

АБЕ НЕ Е ОТ КЪМ ЖАБКАТА РЕОСТАТА!!!
там е "меча" за командването на климатика!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

За последно.

Мнение от Joro2004 » 18 Мар 2007, 15:23

Колеги, май не четем добре или поне не редовно във форума! Писах преди време, че имам този проблем и след това, че съм го решил, ама нейсе. Сега, ако колата ти е с климатик, а не климатроник, т.е. врътки, които се въртят като часовник, проблема се свежда до 10лв. И да ме извинява колегата преди мен, ама "меча" контролира скоростите на вентилатора, освен температурата на входящия въздух. Щом си в Меи-то, значи ще е малко по-лесно. Та скапват се четирите транзистора, които са заляти с епоксидна смола върху тоя "меч". Писах подробно как съм ги сменил и с какви могат да се заместят. Ако не се справиш, пиши и ще го оправим. Затова сме тук. И една молба към колегите. Нека не изказваме мнение, ако не сме сигурни. Така не помагаме, а напротив.
Лесно е да се жертваш за приятел, но е трудно да намериш приятел, за когото да се жертваш!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 18 Мар 2007, 20:43

ian190 Пуснато на: 18 Мар 2007, 11:48 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

BMW5820iA написа:
Цитат:

АБЕ НЕ Е ОТ КЪМ ЖАБКАТА РЕОСТАТА!!!
там е "меча" за командването на климатика!!!

Моя блок с резистори е от към жабката. Климатик нямам и "Меч' нямам !!!

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 18 Мар 2007, 21:37

Ми живея в Изток. Близко до Интерпред и близко до Плиска. Ако някой е от махалата може да го черпя една бира да ми го покаже. Пък и аз мога да мръдна малко с колата.

Предишна

Назад към E34