Датчик за гориво показва грешно
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
- Мечтае да кара: E90 335d
Датчик за гориво показва грешно
Като паля сутрин колата датчика ми отчита по-малко (ако имам в резервоара 60л ми показва около 50-55л) като я покарам се оправя.
И другия проблем като напълня резервоара минавам около 400км показва ми, че имам 40 (1/2 от резервоара) а като я напълня пак до горе събира 30-32л. От къде идват тия отклонения? Поразрових се в старите теми ама не намерих нищо точно,така че ако някой може да помогне ще съм много благодарен.
И другия проблем като напълня резервоара минавам около 400км показва ми, че имам 40 (1/2 от резервоара) а като я напълня пак до горе събира 30-32л. От къде идват тия отклонения? Поразрових се в старите теми ама не намерих нищо точно,така че ако някой може да помогне ще съм много благодарен.
- Kocil
- младши ентусиаст
-
За нафтата си е много характерно зимата - свива се от студа,после като позагрее малко,почва да показва нормално...нищо страшно... 

- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
Kocil написа:За нафтата си е много характерно зимата - свива се от студа,после като позагрее малко,почва да показва нормално...нищо страшно...
Би ли обяснил как загрява нафтата в резервоара?
Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
Ами загряването се получава като се връща излишната нафта в резервоара (ако се бъркам поправете ме). Но другото по ме притеснява че като напълня резервоара минавам около 400км показва ми, че имам 40 (1/2 от резервоара) а като я напълня пак до горе събира 30-32л, това отклонение ме бърка повече
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
Поплавака е един целиндър който се движи много плътно в леглото си
при положение, че горивата особено дизела са изключително мръсни
просто е събрал(целиндъра) мръсотия която затруднява движението му и отам идват грешните показания!
Не е трудно да се отремонтира, отвиваш горния капак с горивопроводите и излиза, раздвижваш го, и си готов!
просто е събрал(целиндъра) мръсотия която затруднява движението му и отам идват грешните показания!
Не е трудно да се отремонтира, отвиваш горния капак с горивопроводите и излиза, раздвижваш го, и си готов!

Good Luck
- cvetoslav
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E kak BMW
- Мечтае да кара: MMMMMPower
Аз имах подобен проблем и се оказа че ми заяжда стрелката на таблото. Свалих го и го пръснах с високовискозитетно машинно масло от Конрад и се оправи проблема.
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
Tod написа:Поплавака е един целиндър който се движи много плътно в леглото си
А тоя поплавък е в резервоара,нали? Понеже в багажника има един капак до резервната гума и е захванат с 5-6 болтчета от там ли се вади?
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Пре Е34 този проблем с бензиномера е в таблото
Някакъв капризен диод правил мизериите и така става със стрелката 

11 мнения
• Страница 1 от 1