Въпрос за вакуум от спирачките
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за вакуум от спирачките
Като си сглобих колекторите обратно, ми остана едно маркуче за вакуум, което не знам къде му е мястото.
Излиза от пласмасовия конектор за вакуума на спирачките, около фи5 (съвсем малко)
Затапил съм го с едно болтче сега и колата си работи съвсем добре. Но от къде се взе, нямам и на идея. Даже разглобих наново колекторите за да проверя дали не се пъха там някъде, но нямаше къде. Единственото място беше за вакуума към клапана за гориво, но там е друго маркуче.
Излиза от пласмасовия конектор за вакуума на спирачките, около фи5 (съвсем малко)
Затапил съм го с едно болтче сега и колата си работи съвсем добре. Но от къде се взе, нямам и на идея. Даже разглобих наново колекторите за да проверя дали не се пъха там някъде, но нямаше къде. Единственото място беше за вакуума към клапана за гориво, но там е друго маркуче.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- The Heartlistener
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a
Re: Въпрос за вакуум от спирачките
Колата коя година е, с климатик или само отоплител (парно)? На старите отоплителни системи имаше два интериорни температурни датчика (защото системата е двузонова - шофьорска страна/пасажерска страна), които ползваха вакуум за да се засмуква въздух от купето към сензорните елементи на датчиците. Моята беше 90-та година и имаше такива на парното. От шофьорската страна долу над педалите влиза вакуумно маркуче, което се дели на две за двата датчика. При климатиците е един сензор в самото управление който засмуква въздух посредством малка перка - зад оребреното прозорче на управлението. Потърси на входа към купето има ли остатък от другата част на маркучето. Или е скъсано, или в някакъв момент е насаден климатик/климатроник и това е останало излишно.
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...
Нямам климатик, със двете врътки за парно само съм. Никога нямаше да се сетя, че това може да е за тази работа. Ще разгледам сега. Мерси много 

- The Heartlistener
- ентусиаст
-
Мда, при Е34 дори парното е "интелигентно"
. Имай предвид че 25-ците задължително имат окабеляване за климатик/климатроник, така че слагането на такъв не е никакъв проблем. Всичко е на плъг енд плей, само си намираш инсталацията в коша, останалите компоненти и се сменя "прасето" в купето. Проблем е че вече трудно би се намерил читав донор. Правил съм го на моята преди много години и с умиление си спомням какъв кеф беше крайния резултат.

Е ти сега, не знаеш какво направи. А това с донорите, за съжаление си много прав.
Другия месец, красавицата заминава за заваряване при тези фенове: https://bavarianfinestmotors.co.uk/ и като излезне ще правиме всичко останало. От там ме пратиха при едни латвийци https://www.valcasgarage.com/ да си купя тенекиени заготовки, трябва да дойдат другата седмица. Техните конзоли за крика ми се струват малко скъпи, ще търся от БГ ако има някой, да свирка.
Другия месец, красавицата заминава за заваряване при тези фенове: https://bavarianfinestmotors.co.uk/ и като излезне ще правиме всичко останало. От там ме пратиха при едни латвийци https://www.valcasgarage.com/ да си купя тенекиени заготовки, трябва да дойдат другата седмица. Техните конзоли за крика ми се струват малко скъпи, ще търся от БГ ако има някой, да свирка.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Вакум за регулатора на налягане на горивото. Когато вакума във всмукателния колектор пада, а това се случва при натискане на педала на газта, налягането на горивото се вдига от 3бар на 3.5бар. за да може да се осигури необходимото количество гориво за инжекторите.
Развръзка - точно където влизат в купето маркучите за парното, имаше място в което да поставя вакуумчето.
От там то се разклонява вътре до левия и десния край на купето за двузоново регулиране.
Ето и снимчица
От там то се разклонява вътре до левия и десния край на купето за двузоново регулиране.
Ето и снимчица
- The Heartlistener
- ентусиаст
-

Аман от приказки наизуст и тъпльовщини.
8 мнения
• Страница 1 от 1