Проблем с IHKA контролния панел

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с IHKA контролния панел

Мнение от gnedkov » 30 Юли 2024, 9:12

Здравейте, имам 520 с климатроник. Реших да си сменя крушката на контролния панел (тази, която е за пепелника) и от тогава в централната конзола и отдясно на вратата духа горещо. Единственото което съм направил е да разпоя изгорялата и да запоя новата крушка. До преди това климатика работеше перфектно.
Искам да помоля ако някой се е сблъсквал с този проблем и е намерил решението да сподели с мен защото направо се пържа вътре и е много неприятно. Благодаря!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Re: Проблем с IHKA контролния панел

Мнение от TheDriver » 30 Юли 2024, 21:53

Да разбирам, че от шофьорската духалка и от левите централни духалки си духа студено?
Ако е така съм почти сигурен, че си предизвикал проблем не в контролния панел, а в контролния модул, който седи зад прасето на парното.
Вариантът да го тестваш и евентуално временно да си решиш проблема е с тънка и еластична жичка да свържеш пиновете за лява и дясна зона в буксата на клапаните на парното. Трябва да си сигурен обаче какво правиш, за да не окъсиш грешния пин.
По този начин климатроника става еднозонов и се контролира от работещата страна, която при теб явно е шофьорската.

Контролният модул, аз поне не намерих кой да ми го ремонтира. :dunno:

Потребител
Аватар

Re: Проблем с IHKA контролния панел

Мнение от gnedkov » 01 Авг 2024, 14:46

Днес реших да махна крушката с идеята, че може да окъсява някоя писта. Махнах крушката и за момент дойде климатика, но пак почна да духа топло. Тогава реших, че проблема не е в крушката и се разрових повече и открих проблема. Оказа се, че моторчето, което движи клапата отляво му се е счупила основата на която се захваща. Отдясно пък лостчето, което влиза в клапата се беше измъкнало от самата клапа. Признавам, че не го очаквах понеже преди две години свалих цялото табло и смених клапите понеже са проблемни. Проблема с крушката се оказа просто съвпадение. Благодаря за отделеното време!

Назад към E34