нивомат проблем

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 525TDSA
Детайли за колата: СТРАШИЛИЩЕ! :)

нивомат проблем

Мнение от BMW fen » 10 Яну 2007, 14:58

карам 525 тдс комби при това се грижа за него доста защото съм бмв фен!
имам питане към колегите , които карат комби с нивомат. от известно време нещо отзад в дясно започно да скърца като гума в желязо и да се чува туп туп като минавам през по - сериозни дупки. на 90 % съм сигурен че е заминал амортесьора а е доста скъп, от 500лв нагоре започват.
питането ми е има ли оправяне по някакъв начин или само с нов
благодаря предварително. :driving: :driving: :driving:
истината е една BMW се казва тя!

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 10 Яну 2007, 15:40

Приятелю нямат управия тия пущени, но аз предполагам, че много вероятно проблема е друг.
Като влезеш под колата близо до задната гума има двойка гайки или болтови глави с гумени маншончета, не се сещам в момента как се казва тази част!Там е проблема най-вероятно :idea: Жорката Пенчев скоро сменя драсни му едно ЛС за повече инфо. А амортисьорите омаслени ли са?
Последна промяна Tod на 11 Яну 2007, 8:46, променена общо 1 път
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 10 Яну 2007, 16:18

BMW fen , за мен твоя проблем е в тампоните на задните амортисьори.Скъпички са горе-долу - има ги само в представителствата ,като оригинални и струват 100-ина лв. двата :!:

Тод те попита ,омаслени ли са ти амортисьорите отзад ? Доливаш ли течност в казанчето за хидравликата/нивото :?:

Амортисьорите ни струват 1500 лв на бр. и ги има само оригинални :!:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kisshunter » 10 Яну 2007, 18:27

здравей,ако не ти е омаслен амортисьора е ударния тампон.копуваш и сменяш и проблема изчезва имах същия проблем.Най-лесно можеш да провериш,като дигнеш колата на крик подлагаш дъска под гумата и започваш да упражняваш услия в/у гумата и так асхте разберш най-лено да ли е от тампона.:)само внимавай да не обърнеш колата :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 525TDSA
Детайли за колата: СТРАШИЛИЩЕ! :)

Мнение от BMW fen » 11 Яну 2007, 9:50

много Ви благодаря в събота сутринта съм го навирил и ще проверя дано да са тампоните :driving: :driving: :bchug:
истината е една BMW се казва тя!

Назад към E34