Луфт във перката на радиатора
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Луфт във перката на радиатора
Вчера като отворихме с бащата капака да сипнем антифриз забелязах (или поне така ми се стори?), че перката на радиатора има луфт - движи се напред-назад. Къде ли е проблема, аз не разбирам какво точно е устройството, някаква шайба да се е разбила, виско-съединителя да е заминал? Иначе се върти бавно, не е зацепило виското, но може би нямаше нужда, мотора не беше загрял много (в смисъл беше загреял на средата).
BMW only!
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- amd
- клавиатурен мунингист
-
да, няма да се сменя сега - явно ще е напролет. Извод -> по-добре дай повече пари за читава кола, отколкото да вземеш корубляк и да реставрираш, защото не стига, че може и по-скъпо да излезе, ами не се знае дали въобще нещо ще излезе или само ще си попилее човек парите! Омръзна ми да наливаме пари и все нещо да има за ремотн и то все по няколко неща има и то наложителни, а не козметика (по интериора въобще не ми се говори - тавам, седалки, кори врати...) 

BMW only!
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
bmwfena написа:няма парички момчета-това е истината ако има българина знае как да ги харчи
да бе, ако има парички, ще си вземе голф 4

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
amd написа:да, няма да се сменя сега - явно ще е напролет. Извод -> по-добре дай повече пари за читава кола, отколкото да вземеш корубляк и да реставрираш, защото не стига, че може и по-скъпо да излезе, ами не се знае дали въобще нещо ще излезе или само ще си попилее човек парите! Омръзна ми да наливаме пари и все нещо да има за ремотн и то все по няколко неща има и то наложителни, а не козметика (по интериора въобще не ми се говори - тавам, седалки, кори врати...)
а и като знам бате по нашия край 520-те още от едно време как ги подържат

ТДС - Турбо Див Селянин
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Мани, остави, не думай!
Нашето БМВ е монтанска регистрация и в Монтана като бях при БМВ групировката там ми казаха, че колата била ПЕРФЕКТНА и собственика я подържал страхотно добре. После е била при мангали май, после ние я взехме от един мърляч - за 2 дни не можах да повярвам какво е сторил на моето бившо Е30 - беше го осрал тоталано! Как може да има такива хора не знам
Иначе Е34-то ме радва много, но си има за правене още. Аз и не виня баща си, защото човека страхотно много пари дава, много труд хвърля, а не е длъжен и съм му благодарен за което - каквото може прави за мен. Сигурен съм, че ако имаше възможност най-скъпото БМВ би ми купил, а той и в жигула би се возил. Колкото може толкова е дал. Не, че не ни е кеф и ние да имаме перфектно БМВ. Но има и друг момент - гледам да не се изхвърляме много за реставрация, а да спестяваме за по-нов модел. Старите БМВ-та си имат чар, но предпочитам да опитам от вкуса на по-новото
Спестяваме за Е39, Е34-ката я правим колкото може.

BMW only!
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
amd написа:Мани, остави, не думай!![]()
Нашето БМВ е монтанска регистрация и в Монтана като бях при БМВ групировката там ми казаха, че колата била ПЕРФЕКТНА и собственика я подържал страхотно добре. После е била при мангали май, после ние я взехме от един мърляч - за 2 дни не можах да повярвам какво е сторил на моето бившо Е30 - беше го осрал тоталано! Как може да има такива хора не знам
Иначе Е34-то ме радва много, но си има за правене още. Аз и не виня баща си, защото човека страхотно много пари дава, много труд хвърля, а не е длъжен и съм му благодарен за което - каквото може прави за мен. Сигурен съм, че ако имаше възможност най-скъпото БМВ би ми купил, а той и в жигула би се возил. Колкото може толкова е дал. Не, че не ни е кеф и ние да имаме перфектно БМВ. Но има и друг момент - гледам да не се изхвърляме много за реставрация, а да спестяваме за по-нов модел. Старите БМВ-та си имат чар, но предпочитам да опитам от вкуса на по-новото
Спестяваме за Е39, Е34-ката я правим колкото може.
от сърце ти пожелавам някои ден да се качиш на Е39 но незабравяи, че като сте копували Е34-ката е трябвало повече да гледате.
а ако я стегнеш както трябва, тя ще ти се отблагодари подобаващо като повече няма да се чупи

все пак незабравяи, че Е39 е кола с по-скъпа подръжка, но ти сам си знаеш.
Успех

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Бате, не чакай до напролет, а сменяй веднага виското. Иначе рискуваш да отидеш на водна помпа, ролки, ремъци(може и до пътна помощ да опреш). Минах по този път и да ти кажа - отървах се с 450 лв.(благодарение на Айса, който помогна с намирането на частите на преференциални цени и разкарването по магазините и майстора, който ми взе смешно малко пари за цялата работа). В твоя случай е по-добре, да туриш временно един стар силикон, но със здрава ос, отколкото да караш с този.

- amd
- клавиатурен мунингист
-
To и аз дай дай дай резачка, обороти, гуми - като видях луфта направо се фанах за главата - добре, че не е изхвърчала тази перка
Сега гледам се продава от Е36 320и виско за 70 лева, дано ми отпуснат финанси да го взема. Ако не дреме ми на х** - карам докъде се строши, така или иначе аз не давам парите. В момента всъщност доста части се продават за Е34 и доста бих купил, ама откъде тия няколко стотин лева. Иначе колата нямаше какво толкова да я гледаме - Е30-ката която дадохме беше в по-добро състояние, но не перфектна, а Е34-то с бартера ни стъпи на 3200 

BMW only!
11 мнения
• Страница 1 от 1