Питанка за катализатор на 525, 24 клапана

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Питанка за катализатор на 525, 24 клапана

Мнение от ktv » 10 Дек 2006, 9:01

Както се вижда от заглавието на темата иде реч за това, къде може да се намери такъв катализатор и колко ще струва. Може ли да се сложи такъв от друга петица Е 34, по- голяма? Например 530, 535 и т.н. Втора ръка удачно ли е да се слага?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 10 Дек 2006, 12:23

Каква е идеята да слагаш втора ръка катализатор ?
Изображение

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 10 Дек 2006, 16:57

Идеята наистина не е да се сложи втора ръка, ама де да знае човек. Ако се намери нещо читаво, защо не.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 10 Дек 2006, 20:18

имах предвид за пред годишните прегледи ли го слагаш тоя катализатор ? щото за друго не ти трябва ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

re

Мнение от slavianko » 11 Дек 2006, 14:43

Е как да няма. Човека може да държи за екологията. :mhihi: :mhihi: :mhihi: Той катализатора не са го измислили заради годишните прегледи ами да намалява вредните емисии. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 11 Дек 2006, 14:49

катализатора има живот около 100-150,000 км, а с нашите горива може и по-малко :evil: а между другото плащаме такива данъци, че и за екологията остава и за някой друг мерцедес-бенЦ :evil:
А тия със старите ладички и, жигулки, москвичи, опелчета и т.н. дето ги гледаш че пушат всички цветове на дъгата през ауспуха, замислял ли си се, че замърсяват 5 пъти повече от твоята баварка ? А в същото време плащат 18 лв :evil:
Така че ми дреме дали ми замърсява околната среда или не! Аз няма да карам с катализатор!
Изображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 11 Дек 2006, 19:06

Stanchev написа:...
А тия със старите ладички и, жигулки, москвичи, опелчета и т.н. дето ги гледаш че пушат всички цветове на дъгата през ауспуха, замислял ли си се, че замърсяват 5 пъти повече от твоята баварка ? А в същото време плащат 18 лв :evil:
Така че ми дреме дали ми замърсява околната среда или не! Аз няма да карам с катализатор!

НА всичкото отгоре на ГТП им искат 4% СО, а на мен на 0,3% ми вика прошлякът: Батка, не моеш да минеш! НИКАКВИ КАТАЛИЗАТОРИ ПОВЕЧЕ!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Мнение от slavianko » 12 Дек 2006, 18:30

Stanchev написа:катализатора има живот около 100-150,000 км, а с нашите горива може и по-малко :evil: а между другото плащаме такива данъци, че и за екологията остава и за някой друг мерцедес-бенЦ :evil:
Колега аз не напразно съм се ухилил така след всяко изречение. И аз съм на твоето мнение. Просто се чудия защо му е на човека това нещо. Като се има в предвид че признават катализаторите само на коли до 100 конски сили. От там нагоре е все едно дали имаш или не. Плащаш и това е. Та единственната друга причина е тази на която се изсмях по горе
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

Назад към E34