Релето на динамото
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Релето на динамото
Имате ли представа колко волта трябва да подава релето на динамото. Смених си акумулатора, ходих да замерят за гаранцията и младежа ми каза че е добре да сменим динамото щото подавало 13,80 V и това било минимум стоиност и можело да ми скапи акумулатора. Да се занимавам ли да го сменям или това е напълно нормално.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Колега,ако динамото наистина подава 13.80v знай че това е минимума.Нормалното напрежение е 14.2V-13.9V. Под тези стойности вече не е в нормите.Друг е въпроса дали при проверката имаше включени някъкви консуматори( фарове,СD,реотани )защото ако нищо не е работило и динамото ти подава такъв волтаж,имай предвид че идва зима, ще ти се налага да влючиш фаровете (задължително) ще ти е студено и трябва да работи и вентилатора на парното, обаче и задното стъкло ще е заскрежено и там трябва да работи реотана,а не вярвам да си караш колата без да слушаш музика.А сега сети се при тези консуматори пак ли ще е 13.8? Не няма да е. Може и 12 да нямаш. И като отидеш след месец за рекламация никой няма да ти признае гаранцията. Но тогава ти сам ще си си виновен. Не е нужно да сменяш цялото динамо.В 80% от случаите проблема е в четките.
За смяна на четките на динамото не се изисква да разбираш от ядрена физика. То по принцип е БОШ-ако не е сменяно. Отзад има защитна пластмаса,сваляш я и ще видиш 2 болта които държат четките.Взимаш една кръстата отверка , развиваш ги, повдигаш леко нагоре четките и те излизат.Ако преди това си купил нови ги слагаш веднага,ако не си сигурен че в магазина ще ти дадат точно същите , отиваш със старите и търсиш като тях.Много е просто.
- Van
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34, М20В25+
- Детайли за колата: Черен
different написа:Знаете ли някои сервиз в русе кадето ще им се занимава.
Зад "Ялта" има точно такъв сервиз, но там уличките са ми така мътни, че немога да обясня точно. Ако искаш пиши ЛС и утре ще те заведа.
- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
колега не се занимавай с динамото ти много си е добре.имам приятел които се занимава с акумолатори и той ми е казвал че всички бмв-та които е замервал са показвали 13.8/13.9-максимум(с една дума това е нормално)и при моето е така.четки смених преди година защото зареждаше 12.2/12.3
13 мнения
• Страница 1 от 1