проблем с паленето е34 тдс 143к.с.
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с паленето е34 тдс 143к.с.
Ако темата не е за тук моля премествте я на правилното и място.
По темата: колата има моменти когато си пали топла и студена без грешка но проблема е следния. Днес отказа да пали на стартер само с бутане и то 1метър и пали от рас на стартер върти като луда но не иска. Прави ми го за 2-3 ти път и минат се 2-3 дена след пробване секи ден и не иска след извесно време пали. Правил съм следните раб: работеща пома в резервоара + почистване на цедката. Сменен горивен филтър, клапанче преди ГНП то, също проверка на свещи работещи ,подаване на директен ток на клапанчет на ГНПто и цъка , махане на маркуча преди филтера тече номално нафта. Та питането ми е следното какв още тряба да првера и от каде може да е проблема. Да не пали на стартер а наскорост от рас да пали и понякога се оправя и си пали без грешка. Мерси предварително.
По темата: колата има моменти когато си пали топла и студена без грешка но проблема е следния. Днес отказа да пали на стартер само с бутане и то 1метър и пали от рас на стартер върти като луда но не иска. Прави ми го за 2-3 ти път и минат се 2-3 дена след пробване секи ден и не иска след извесно време пали. Правил съм следните раб: работеща пома в резервоара + почистване на цедката. Сменен горивен филтър, клапанче преди ГНП то, също проверка на свещи работещи ,подаване на директен ток на клапанчет на ГНПто и цъка , махане на маркуча преди филтера тече номално нафта. Та питането ми е следното какв още тряба да првера и от каде може да е проблема. Да не пали на стартер а наскорост от рас да пали и понякога се оправя и си пали без грешка. Мерси предварително.

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Re: проблем с паленето е34 тдс 143к.с.
Провери си контактния ключ.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

alchohol написа:Провери си контактния ключ
Ако колегата е описал всичко коректно, проблемът му може да е на много места, само не и в контактния ключ!
проблема е решен след като смених датчика на ХОЛ на коляновия вал вече 7 месеца няма проблем 

Ето това се казва завършек - хем проблемът е отстранен, хем колегата е споделил как точно е намерил решение
!

6 мнения
• Страница 1 от 1