Проблем тресе ми волана е34 м50б20
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем тресе ми волана е34 м50б20
Здравейте колеги имам доста неприятен проблем, взех въпросната кола наскоро и забелязах че при скорост между 80-100 като тръгна да намалям се появява едно тресене, направо волана се мести сам с много голям радиус
не го прави винаги но е много плашещо
Колата като е на място има луфт във волана и от човека които я взех ми каза че има секторна кутия за смяна. Иначе по ходовата част няма нищо да хлопа да блъска, в града си карам с 50-60-70 няма никакви проблеми.

Колата като е на място има луфт във волана и от човека които я взех ми каза че има секторна кутия за смяна. Иначе по ходовата част няма нищо да хлопа да блъска, в града си карам с 50-60-70 няма никакви проблеми.
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Re: Проблем тресе ми волана е34 м50б20
И къде е въпросът ти?
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
1. джанти и гуми-кривини, баланс?
2. ходова част-амортисьори, носачи, шарнири, тампони на носачите и т.н. да не изброявам всичко, в какво съсгояние е? Троп? Хлоп? Луфтове?
Може и да е сектора. Щом си сигурен пробвай първо с него. Щом е толкова силно изразено едва ли е едно, но от там трябва да започнеш.
2. ходова част-амортисьори, носачи, шарнири, тампони на носачите и т.н. да не изброявам всичко, в какво съсгояние е? Троп? Хлоп? Луфтове?
Може и да е сектора. Щом си сигурен пробвай първо с него. Щом е толкова силно изразено едва ли е едно, но от там трябва да започнеш.
- d.raychev
- Потребител
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: Е34 М5
Той колегата казва,че уж няма хлопане и тропане ама само от една секторна кутия да блъска волана надали..Моето и то има луфт във волана,знам си че е от секторната кутия ама не ми тресе волана,така че според мен по окачването някъде има я някое тампонче я някое шарнирче за смяна
А я ако може колегите които са сменяли секторна кутия да кажат,кви цени държат и филм ли е да се смени 

popowski написа:
един приятел от асеновград ми каза че я знае тая ифа , била в пламъци и вериги ,пишело нещо като 700++ к.с. отзад .на обратния завой преди бачково карала на заден ,а като спре един младеж я връзвал за ограда или дърво да не избяга

един приятел от асеновград ми каза че я знае тая ифа , била в пламъци и вериги ,пишело нещо като 700++ к.с. отзад .на обратния завой преди бачково карала на заден ,а като спре един младеж я връзвал за ограда или дърво да не избяга

Само докато спираш/намаляваш ли се получава = криви дискове
На моята кола не й бяха сложили едни пластмасови втулки за джантите и ужасно тресеше от това.
На моята кола не й бяха сложили едни пластмасови втулки за джантите и ужасно тресеше от това.
- BigMUZZY
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора
Здравей!
Буквално преди седмица поразреших подобен проблем. Не е задължително при теб да е същото, но симптомите са подобни.
Ситуацията се оказа следната: блокирал преден ляв спирачен апарат, оттам накладките се трият постоянно в диска, изпичат се, а дискът се криви. В резултат на високата температура греста от лагера си изтича и главината е капут. Тресенето във волана при спиране, което ме наведе на мисълта за крив диск се оказа симптом, а не проблем.
Надявам се да се разминеш по-леко от мен, но имай предвид и този вариант. Предвиди си го като евентуално възможни разходи, когато планираш ремонта.
Успех!
Буквално преди седмица поразреших подобен проблем. Не е задължително при теб да е същото, но симптомите са подобни.
Ситуацията се оказа следната: блокирал преден ляв спирачен апарат, оттам накладките се трият постоянно в диска, изпичат се, а дискът се криви. В резултат на високата температура греста от лагера си изтича и главината е капут. Тресенето във волана при спиране, което ме наведе на мисълта за крив диск се оказа симптом, а не проблем.
Надявам се да се разминеш по-леко от мен, но имай предвид и този вариант. Предвиди си го като евентуално възможни разходи, когато планираш ремонта.
Успех!
...Тез` две бири `що ги каза ...?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Обстоен преглед на ходовата част е нужен, защото напоследък майсторите ги проверяват през пръсти. Да се обърне особено внимание на тампоните на горните носачи. Според мен нещо мърда отпред.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Corsa написа:Здравейте колеги имам доста неприятен проблем, взех въпросната кола наскоро и забелязах че при скорост между 80-100 като тръгна да намалям се появява едно тресене, направо волана се мести сам с много голям радиусне го прави винаги но е много плашещо
![]()
Колега, спри при 100км/ч с по-рязко натискане на спирачките. Ако започне да тресе, може да направиш това, което колегата те е посъветвал:
Да се обърне особено внимание на тампоните на горните носачи. Според мен нещо мърда отпред.
- HateMeNow
- Потребител
-
- Кара: само БМВ
- Мечтае да кара: БМВ
При мен го имаше същия проблем , оказа се горен ляв носач. 100лв ни взеха за смяна + самия носач
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
9 мнения
• Страница 1 от 1