нещо работи и ми дърпа целия ток
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
нещо работи и ми дърпа целия ток
колеги здравейте.имам следния проблем ,колата като е угасена се чува нещо под таблото да работи,извадих всичките бушони и спря.след това започнах да ги слагам един по един и се оказа че бушон номер 20 като е изваден нещото не работи,понеже до скоро карах фолксфаген и му знаех болежките но сега на бмв то не ги знаи и незнам какво да правя.помагаите молля ви
- The Heartlistener
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a
Re: нещо работи и ми дърпа целия ток
Работи ти моторчето за обдухване на температурния датчик за купето. Намира се в управлението на климатика /климатроника/ зад оребреното прозорче отпред. Нормално работи около 3 минути след изключване от контакт.
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...
- kufi01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57D25
- Мечтае да кара: E60///M5
The Heartlistener написа:Работи ти моторчето за обдухване на температурния датчик за купето. Намира се в управлението на климатика /климатроника/ зад оребреното прозорче отпред. Нормално работи около 3 минути след изключване от контакт.
Абсолютно вярно

- shabanski
- Потребител
-
- Кара: BMW e34 ACS
- Мечтае да кара: M6
за моторчето, че работи, работи
но за бушон номер 20 има доста изписано.
може да е от ножа на климатроника, ако е с климатроник, от лампичката в багажника или задна врата. Незнам задната врата какво общо има, но ако някои знае да казва и аз бедствам с бушон 20

може да е от ножа на климатроника, ако е с климатроник, от лампичката в багажника или задна врата. Незнам задната врата какво общо има, но ако някои знае да казва и аз бедствам с бушон 20

Mpowering People
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
shabanski написа:за моторчето, че работи, работино за бушон номер 20 има доста изписано.
може да е от ножа на климатроника, ако е с климатроник, от лампичката в багажника или задна врата. Незнам задната врата какво общо има, но ако някои знае да казва и аз бедствам с бушон 20![]()
Погледни снопа с кабели, който върви от дясната страна на капака на багажника и ще ти се изясни предполагам

- The Heartlistener
- ентусиаст
-
shabanski написа:за моторчето, че работи, работино за бушон номер 20 има доста изписано.
може да е от ножа на климатроника, ако е с климатроник, от лампичката в багажника или задна врата. Незнам задната врата какво общо има, но ако някои знае да казва и аз бедствам с бушон 20![]()

Бушон 20 захранва следните неща: Пин в таблото, гонг, часовник /или ОВС/, водните клапани за купето, управленията и "мозъците" на климатика /климатроника/, системното реле на климатроника и релетата за парк вентилация /ако въобще има някой такава/. Това е ако говорим за low версия кола.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Като затвориш шофьорската врата след като си палил, колата заспива до 20 секунди.

А като е износен бутона на врата не заспива.

А като е износен бутона на врата не заспива.

- The Heartlistener
- ентусиаст
-
Да, така е. И тегли ток през бушон №20 ли?
Въпросът беше конкретно за този бушон, какво захранва...

- shabanski
- Потребител
-
The Heartlistener написа:shabanski написа:за моторчето, че работи, работино за бушон номер 20 има доста изписано.
Бушон 21 е за лампичките в багажника...Какво е общото на 20 и с врати ми е интересно?...
Бушон 20 захранва следните неща: Пин в таблото, гонг, часовник /или ОВС/, водните клапани за купето, управленията и "мозъците" на климатика /климатроника/, системното реле на климатроника и релетата за парк вентилация /ако въобще има някой такава/. Това е ако говорим за low версия кола.
мерси за уточнението не знаех, че захранва 100 неща. Ще проверявам 1 по 1 пък ще видим. дано стане

Mpowering People
- shabanski
- Потребител
-
въпросът е, че като го няма бушон 20 колата е супер няма харч на точец слагам го и на следващия ден
няма ток
мисля с мултицета да замервам след всяка изключена букса на изброените от колегата и да погледна снопа с кабелите при багажника 

Mpowering People
- dido_lom
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34 тдс
- Мечтае да кара: 740
колега имах същия проблем с 20 бушон,колега ми направи байпас с реле-подаваш контакт пуска ток на релето,то на бушона.Проблема при това решение е че ми се занулява дневния километраж и часовника.успех
- shabanski
- Потребител
-
точно там е проблема и аз четох за байпаса, но колата е с борд голяма мъка. всеки път ще се нулира а понеже е слаган най вероятно всеки път ще е рррр
всичко води май към ножа на климатроника тези дни ще се заровя

Mpowering People
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
shabanski написа:точно там е проблема и аз четох за байпаса, но колата е с борд голяма мъка. всеки път ще се нулира а понеже е слаган най вероятно всеки път ще е рррр
След 1 месец ровене установих че проблема е огромен.
Колата ми пристигна от Италия с ключ маса е сега си я ползвам колкото и да не ми се иска.

13 мнения
• Страница 1 от 1